Kundomdömen

Dorfgastein

128 Antal omdömen:

96 % Rekommendationsnivå:

Ort 9,0
Skidområde 9,1
Pistkarta
Information om skidområdet
Gastein
Högsta punkt: 2 686 m
Lägsta punkt: 850 m
Höjd skidort: 830 m
Liftar totalt: 43
Släpliftar: 13
Sittliftar: 16
Kabinbanor: 14
Pister totalt: 177 km
Pister:
66 km
Pister:
103 km
Pister:
8 km
Opistade nedfarter: 21 km

Skidresor Dorfgastein – idyll för hela familjen!

Dorfgastein

Vid Gasteindalens nordliga mynning ligger charmiga Dorfgastein (830 mö.h.), som är den minsta och lugnaste av den omtyckta semesterdalens tre orter. Invånarna håller gamla sedvänjor vid liv, och ortsbilden har fortfarande en traditionell byprägel. Dorfgastein ligger inbäddat i de vackra bergen i Gastein och här finns allt man kan önska sig för en actionfylld semester, och det oavsett om man är barnfamilj, pensionär, amatörsportare eller proffs. Skidområdet ger tillgång till Großarltal och ligger precis vi orten, med en modern gondollift bara några meter från ortens centrum. Värt att lyfta fram lite extra är Gasti-Schneepark för barnen och de fina snösko- och vintervandringslederna på toppen, med vacker utsikt.

I närbelägna Bad Hofgastein (ca 8 km) i dalens centrum, samt huvudorten Bad Gastein (ca 16 km) finns insteg till liftarna som också ger tillgång till den mångsidiga bergvärlden i Gastein. Där väntar också ett stort utbud av fritidsaktiviteter och shoppingmöjligheter. Oavsett om man är en aktiv vintersportare, söker avkoppling, eller vill ha ett perfekt resmål för barnfamiljen så har man kommit till rätt plats för sin skidresa.

Gasteinertal - Ski amadé

Gasteiner Tal ligger i hjärtat av Salzburger Land och är en av delstatens vackraste och största skidregioner. Charmiga Belle-Epoque-byggnader från kejsartiden, vackra orter med inbjudande karaktär, frisk luft och termalvatten präglar dalen. En rad hotell med termal- och wellnessanläggningar, samt 2 stora termalbad ger utmärkta möjligheter till avkoppling. Men också om man älskar after ski har man hittat rätt. Stämningen är på topp hela kvällen i de många skidstugorna, diskoteken och barerna! I de totalt 4 skidområdena (belägna på upp till 2 686 meter) finns perfekta och snösäkra nedfarter för båda nybörjare och proffs.

Resa Dorfgastein

  • Tåg: Dorfgastein (i orten), Bad Gastein (ca. 16 km)
  • Flyg: Salzburg (ca. 80 km), Innsbruck (ca. 180 km)

Boenden i Dorfgastein

Karta Förstora

Sök…

: Skidresor Dorfgastein

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter