Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd: Exakt som angivet
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum : alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen
Award
Kundomdömen

Flims Laax Falera

191 Antal omdömen:

92 % Rekommendationsnivå:

Ort 9,1
Skidområde 8,9
Information om skidområdet
Flims-Laax-Falera
Högsta punkt: 3 018 m
Lägsta punkt: 1 020 m
Höjd skidort: 1 016 m
Liftar totalt: 28
Släpliftar: 8
Sittliftar: 9
Kabinbanor: 11
Pister totalt: 188 km
Pister:
88 km
Pister:
81 km
Pister:
19 km
Opistade nedfarter: 36 km

Skidområde Flims-Laax-Falera

Skidområde Flims-Laax-Falera

Med liftkortet "Flims Laax Falera" står 224 pistkilometer (inkl. opreparerade nedfarter) i Flims Laax Falera till förfogande - anslutna genom 28 liftar. Från alla tre byar har man direkt tillgång till skidområdet.

En höjdpunkt bland de många nedfarterna erbjuder ”Fatschas”, den svarta pisten vid Crap Sohn Gion, där världscuptävlingar tidigare arrangerades. Ett paradis för djupsnöälskare är branten på 2 675 meter höga Casson: här prepareras inte den största delen av branten, vilket innebär att du ofta kan vara den första åkaren som ger dig ut i den nyfallna snön. Breda skidbackar finns på Spaligna och vid Vorab-glaciären. Områdets längs backe är hela 17 km, som är ansluten till glaciären. För barn finns det tre "barnland" vid de tre dalstationerna.

Den som vill dela sina upplevelser i pulversnön, en egenbyggd kicker eller vill visa den strålande solen över Vorab-glaciären med familjen hemma har kostnadsfri internettillgång vid Wi-Fi Hotspots.

När det gäller snowparker saknas det inte något i skidområdet Flims Laax Falera. I fyra olika parker kan du gå loss på hopp, boxar och rails. Dessutom finns här Europas största halfpipe!
Klicka här för att förstora pistkartan.

After Ski Flims Laax Falera

Laax är ett eldorado för freestylers. Området erbjuder en hel del för den som vill festa. I både Laax och Flims finns en rad barer och klubbar. Vid dalstationen träffas snowboardåkare bland annat i Crap Bar. Andra inneställen i Laax är Riders Palace Club, Indy Bar och Il Pub. I Flims finns Arena Bar och Lagna Bar - här är all inredning gjord i trä.

Den som vill stärka sig efter en ansträngande dag i pisten har många raststugor att välja emellan, inte bara i skidområdet. Flims och Laax lockar med ett brett gastronomiskt utbud - från bryggeri och gemytliga "stuben" med schweiziska specialiteter till asiatisk mat. Den som vill vara aktiv har totalt 100 km med markerade vintervandringsvägar att testa precis som två rodelbanor. Den 3 km långa sträckan ifrån Foppa till Flims lyses upp med jämna mellanrum.

Snowpark: NoName Snowpark Flims Laax Falera

Laax är ett paradis för freestyle-åkare. Den rena faktan om skidområdet talar för sig: fyra funparker står att välja emellan. Dessutom finns Europas största halfpipe,"The Beast", där Burton European Open arrangeras varje år, som är Europas kanske största snowboardtävling. Men det här är inte allt: med Freestyle Academy i Laax som grundades 2003 tränar nästa generations stora åkare.

Ytterligare en höjdpunkt erbjuds med inomhus-freestylehallen som öppnades 2010. Denna är den första och enda i sitt slag i Europa och avsedd såväl för snowboard- och skidåkare som skateboardåkare och bikers. Här kan du träna på nya trick - till exempel på trampolinen och inomhus-kickern med skumgummigrop.

Tre av funparkerna i Laax är belägna direkt i närheten av den viktigaste punkten i skidområdet, bergstationen Crap Sogn Gion. Här finns Beginner Park, där nybörjare kan träna på de första tricken sig med 5 kicker och 10 andra hinder som rails och boxar. Avancerade åkare kan gå loss i "Ils Plauns" med kicker och 15 ytterligare hinder eller prova Europas största halfpipe. Den är belägen i NoName Park, som lockar med fler hopp och slide samt caféet NoName för pauser. Curnius Snowpark ligger vid Vorab-glaciären på 3 000 meters höjd och erbjuderkicker, rails och boxar för alla nivåer.
Klicka på kartan över snowparken för att förstora den.

Skidområdet Flims-Laax-Falera var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Schweiz

Experttestresultat för Flims-Laax-Falera

Testresultatet för Flims-Laax-Falera baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(4,4 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Flims Laax Falera

Karta Förstora

Sök…

: Skidområde Flims Laax Falera

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar