Fira påsken i Alperna 2025

Varför inte använda påskledigheten till en härlig skidsemester i Alperna? Om du vill åka skidor i påsk hittar du garanterat ett passande erbjudande hos oss! Vi erbjuder alternativ för alla: oavsett om du reser på egen hand, med familjen eller kanske söker romantik för två. Eftersom vår erfarenhet säger oss att många skidåkare söker sig till Alperna under påsken bör du inte vänta för länge med att boka. Titta igenom våra erbjudanden och boka in din skidsemester för påsken 2023!

Fira påsken i Alperna 2025
Fira påsken i Alperna 2025

Varför ska man åka på skidsemester under påsken?

En bra anledning att åka på skidsemester under påsken är de röda dagarna. Tack vare helgdagarna behöver man ta ut få eller inga semesterdagar för att skidresan ska passa in. Särskilt bra passar det för barnfamiljer, eftersom barnen har påsklov från skolan. Finns det något bättre påskägg en en härlig skidresa i bergen med familjen? Ytterligare en anledning att göra en skidresa över påsk är det fina vårvädret. Skidåkning under strålande sol är en alldeles särskild upplevelse och chanserna för soligt väder är särskilt höga under påsken.

Vilka skidområden är fortfarande snösäkra under påsken?

En fråga som många skidåkare ställer sig vid den här tiden på året är: finns det nog med snö? Svaret är ett rungande: ja! En rad snösäkra glaciärskidområden i Österrike, som till exempel Stubaier Gletscher och Pitztaler Gletscher, har perfekta förutsättningar för skidåkning året runt. En skidresa i Zillertal är också en bra rekommendation över påsk: med liftkortet Zillertaler Superskipass har man ett stort antal pister att välja mellan. Bland annat ingår glaciärområdet Hintertuxer Gletscher, som är snösäkert över påsken. Snösäkerhet råder även på Tysklands högsta berg på glaciären vid Zugspitze och i "Matterhorn Ski Paradise" i Schweiz. Men inte bara på glaciärer bjuder på snösäker skidåkning: även högt belägna skidområden som Chamonix och Les 3 Vallées i Frankrike, eller Sölden och Ischgl i Österrike har oftast nog med snö för en lyckad skidresa över påsken. Och om du vill spendera helgdagarna på en annorlunda plats kan du också göra en resa till skidområdet Whistler i Kanada. Här kan man till och med åka skidor på sommaren.

Vilka aktiviteter och events arrangeras i skidområdena under påsken?

Under påskhelgen arrangeras events i form av till exempel familjepåskfester och äggletning i många skidområden. På Hintertuxer Gletscher arrangeras "Flower Pow(d)er"-veckorna, med bland annat tolkning bakom pistmaskiner, Early Bird-skidåkning och after ski-fester på programmet. En annan höjdare över påsken hittar du i Ischgl: "Top of the Mountain Easter Concert" med sitt stjärnspäckade program lockar varje år många skidåkare att ställa sig framför scenen på Idalp mitt i skidområdet Silvretta Arena.

Vad behöver man tänka på inför en skidresa över påsken?

Skidresor över påsk är väldigt populärt, vilket betyder att det är smart att vara tidigt ute för att boka de bästa påskerbjudandena. Om man tar ett spontant beslut att ge sig iväg på en skidresa över påsken kan man göra ett riktigt fynd bland våra Last-Minute-erbjudanden. Men då gäller det att inte vara alldeles för inriktad på ett specifikt skidområde eller boende. Oavsett med hur kort varsel du väljer att boka vågar vi lova att perfekt skidåkning i någon av Alpernas många fantastiska skidorter väntar på dig under påsken! Inför resan är det viktigt att tänka på att vägar och motorvägar är ganska kraftigt trafikerade, och man bör räkna med lite extra tid för att komma fram. Och glöm inte att, förutom skidutrustningen, även ta med lite påskgodis på resan!