Skidresor på glaciärer - garanterad snö!

Skidåkning i ett glaciärskidområde står på många vintersportares att göra-lista. Och det är lätt att förstå! Den imponerande och kilometerlånga utsikten över de omgivande bergen runt glaciären är helt enkelt oemotståndlig. Och åker man skidor på över 3 000 meters höjd behöver man inte oroa sig för dåliga snöförhållanden. Hela vintern, och i vissa fall även under sommaren, ligger snö i världsklass på Europas glaciärer, vilket möjliggör skidåkning till inpå vår- och sommarkanten. Upptäck våra erbjudanden för din kommande glaciärskidresa!

Skidresor på glaciärer - garanterad snö!
Skidresor på glaciärer - garanterad snö!

Varför ska man åka till ett glaciärskidområde?

Om du är på jakt efter ett skidområde som erbjuder något för alla typer av skidåkare så är ett glaciärskidområde helt rätt val. De oftast väldigt breda nedfarterna och pisterna gör att nybörjare och åkare med lite erfarenhet känner sig säkra. Den tidigare ganska spridda uppfattningen om att glaciärskidåkning skulle vara svårt stämmer alltså inte! Medan dalen kanske döljs i ett molntäcke och drabbas av dåligt väder är det oftast finfint väder för skidåkning uppe på glaciären.

Vilka glaciärskidområden finns det?

Du behöver faktiskt inte åka extra långt för att få uppleva en häftig glaciärskidresa. De bästa glaciärskidområdena ligger relativt nära stora flygplatser. Med glaciärer som Hintertuxer Gletscher, Stubaier Gletscher, Rettenbachgletscher, Tiefenbachgletscher, Kitzsteinhorn och Pitztaler Gletscher ligger Österrike i framkant när det gäller glaciärskidåkning. Men även Schweiz och Frankrike har perfekta glaciärnedfarter. Till exempel finns flera glaciärnedfarter för skidåkare i alla erfarenhetsnivåer vid Matterhorn eller i Saas-Fee.

Hur hittar jag rätt glaciärskidområde?

Det är inte svårt att imponeras av snösäkerheten på en glaciär. I vårt utbud finns massor av boenden i glaciärskidområden, där man inte behöver fundera på om det ligger tillräckligt med snö eller inte. Tack vare vår filterfunktion "Glaciär" kan man enkelt ta fram just de erbjudanden som är belägna i Alpernas glaciärskidområden. Även med filtren "Pistnära" och "Nybörjare" kan man anpassa sökresultaten efter sina personliga preferenser. Upplev den unika naturen med egna ögon, och njut av de vita bergslandskapen runt glaciären under din nästa glaciärskidresa!