Kundomdömen

Andorra la Vella

7 Antal omdömen:

100 % Rekommendationsnivå:

Ort 9,4
Skidområde 9,7

Skidområde Grandvalira

Information om skidområdet
Högsta punkt: 2 640 m Kabinbanor: 6
Lägsta punkt: 1 710 m Pister totalt: 210 km
Höjd skidort: 1 050 m
Pister:
100 km
Liftar totalt: 71
Pister:
77 km
Släpliftar: 37
Pister:
33 km
Sittliftar: 28

Skidområde Grandvalira

Med liftkortet ”Grandvalira” står 210 pistkilometer och 71 liftar till förfogande. Här erbjuds Europas största skidområde utanför Alperna, bestående av områdena Pas de la Casa/Grau Roig och Soldeu/El Tarter. Närmsta insteg till skidområdet finns i Encamp, ca 7 km bort. Härifrån tar man sig upp på berget med hjälp av kabinbanan "Funicamp". Med sina 100 km blå, 77 km röda och 33 km svarta nedfarter har skidområdet något för alla. De moderna liftarna skapar en perfekt infrastruktur mellan de olika backarna. Tack vare läget på upp till 2 640 meters höjd och den fuktiga atlantluften är skidområdet Grandvalira extremt snösäkert. Som om inte det vore nog har skidområdet dessutom över 1 000 snökanoner som kan användas i nödfall, och som har kapacitet att täcka 65 % av pisterna. De som gillar avslappnad åkning bör definitivt ge sig på den 6 km långa nedfarten Tosa de la Llosada som har en fallhöjd på 850 meter, medan mer actionsugna åkare kan ta sig an Gaig in Canillo. Den sistnämnda nedfarten är 1,3 km lång och har en fallhöjd på 450 meter! Även freestyleåkare och de som älskar kvällsskidåkning får valuta för sina pengar i det mångsidiga skidområdet. Sedan februari 2019 ger liftkortet Grandvalira också tillgång till skidområdet Ordino Arcalís med ytterligare 30 pistkilometer och 15 liftar.
Pistkarta Grandvalira
Klicka här för att förstora pistkartan.

After Ski Andorra la Vella

After ski i Andorra är lite av ett oupptäckt guldkorn! De låga priserna på mat och dryck lockar många unga skidåkare från Spanien och Frankrike till mikronationen. Vid dalstationerna i Grandvaliras skidområde finns skärmbarer, och även i själva skidområdet finns massor av stugor där man kan få sig något att dricka eller äta. I huvudstaden Andorra la Vella finns en rad klubbar där alla nattpigga från alla delar av skidområdet samlas för att festa loss. Men även om man föredrar lite lugnare aktiviteter så finns ett otal möjligheter i småstaden, bland annat i form av högklassiga restauranger eller spaanläggningar. Skidområdet erbjuder dessutom roliga aktiviteter som turer med hundspann, snöskovandringar och snowbike-turer.

Snowpark: Snowpark Xavi Andorra la Vella

Grandvalira är ett verkligt paradis för freestyleåkare. Hela tre snowparker finns i skidområdet, och dessutom en boardercrossbana. Snowparken Xavi i Grau Roig har flera lines i olika svårighetsgrader, och parken har dessutom en egen sittlift vid namn "Xavi". I snowparken El Tarter finns en riktig höjdare i form av Freestyle Academy. Denna hjälper freestyleåkare att fila på sina färdigheter och att lära sig nya hopp. Vid skymningen rekommenderas ett besök i Sunset Park Peretol vid släpliften med samma namn. Den är försedd med strålkastare som möjliggör härlig åkning ända in till de sena kvällstimmarna.

Skidområdet Grandvalira var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Andorra

Experttestresultat för Grandvalira

Testresultatet för Grandvalira baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(4,4 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Andorra la Vella

Karta Förstora

Sök…

: Skidområde Andorra la Vella

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter