Kundomdömen

Soldeu

15 Antal omdömen:

100 % Rekommendationsnivå:

Ort 9,2
Skidområde 9,5
Pistkarta
Information om skidområdet
Grandvalira
Högsta punkt: 2 640 m
Lägsta punkt: 1 710 m
Höjd skidort: 1 710 m
Liftar totalt: 71
Släpliftar: 37
Sittliftar: 28
Kabinbanor: 6
Pister totalt: 210 km
Pister:
100 km
Pister:
77 km
Pister:
33 km

Skidresor Soldeu – i hjärtat av Grandvalira!

Soldeu

På en snörik höjd av 1 710 m.ö.h. ligger den livliga orten Soldeu, precis vid nedfarterna i landets största skidområde – Grandvalira. Orten utgör, precis som grannorten El Tarter, en av orterna i liftkortsförbundet, och är dessutom känd som värdort för diverse FIS-tävlingar i världscupskalendern. Tack vare en förbindelseväg är Soldeu perfekt anslutet till huvudstaden Andorra la Vella och övriga skidorter, och orten är dessutom en magnet för gäster från inte bara Spanien och Frankrike. Tack vare läget i en sluttning, har man från många platser en underbar utsikt över Pyrenéerna.

Ortsbilden präglas av hus i chaletstil med stenmurar och trätak, och en rad restauranger, barer och danslokaler gör att kvällarna sällan blir långtråkiga. Ett fritidscentrum med termalspa, simhall och ishall ger möjligheter till ytterligare aktiviteter. Här kan alla, oavsett ålder, tillbringa en komplett skidsemester – och det framför en unikt vacker bergskuliss.

Grandvalira

Regionen Grandvalira, som förfogar över Pyrenéernas största skidområde, befinner sig direkt vid gränsen mot Frankrike och sträcker sig över de två distrikten Encamp och Canillo. Tack vare det fördelaktiga geografiska läget är en härlig snökvalitet och soliga skiddagar nära nog garanterade! Orterna och de små städerna i regionen har olika karaktärer och har något att erbjuda varje gäst – oavsett om du planerar en familje- eller partysemester. Och packa inte väskan helt full: tack vare den låga skatten är regionen ett sant inköpsparadis! En semester i ministaten Andorra är alltid något speciellt – besök Grandvalira och låt dig övertygas!

Resa Soldeu

  • Tåg: L'Hospitalet Près l'Andorre (ca. 20 km), La Tour de Carol (ca. 35 km)
  • Flyg: Toulouse (ca. 175 km), Barcelona (ca. 200 km), Girona (ca. 200 km)

Boenden i Soldeu

Karta Förstora

Sök…

: Skidresor Soldeu

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter