Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd: Exakt som angivet
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum : alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen

Skidområden Bulgarien

Skidområden Bulgarien

Bulgariens skidområden befinner sig i utveckling och har moderniserats avsevärt de senaste åren. Under förbättringarna har ingenting lämnats åt slumpen och skidområdena strålar idag i en ny glans. Pisterna är omväxlingsrikt gestaltade och här finner varje skidåkare och snowboardåkare det riktiga, såväl nybörjaren som den avancerade åkaren.

De mest kända skidområdena befinner sig i Bansko, med totalt 75 pistkilometer och Borovets med 52 pistkilometer. Det moderna skidområdet Bansko har utvecklats till ett av de mest betydande vintersportcentren i Östeuropa. Till Borovets i Rilabergen hör tre skidområden, som är mycket snösäkra och erbjuder nedfarter till dalen.

After Ski Bulgarien

Efter en härlig dag i pisten väntar after-ski under kvällarna i Bulgarien. Prova till exempel en av de många ”mechanas”, som är namnet på Bulgariens gemytliga värdshus. Där blir du bortskämd av den enastående gästfriheten, lokala specialiteter och ett urval av härliga bulgariska rödviner. Det bulgariska köket karaktäriseras av kryddor och är lantligt och omväxlingsrikt. Här står framför allt saftiga grytor, yoghurt och pitka-bröd med en skål av olika kryddor på matsedeln. Till efterrätt rekommenderas baniza, en bakelse baserad på smördeg. De flesta Mehanas erbjuder även livemusik.

Den som vill röra på sig vid sidan av pisten har även andra möjligheter. För lugnare aktiviteter väntar bowling och simning, annars kan välja mellan snöskoterturer eller att festa inne på någon av de lokala klubbarna eller diskoteken. Ordet stängningsdags är närmast okänt; istället garanteras heta fester och oförglömliga stunder.

Utflyktsmål Bulgarien

Bulgariens rika historia, kultur och inte minst, natur, lockar och imponerar på många semestrare. Romer, slaver och turkar har alla efterlämnat kulturella spår i landet. Kanske märks det extra väl i huvudstaden Sofia. Här finns det nationella arkeologiska museet och i det före detta tsarpalatset ligger det nationella konstgalleriet. Stadens landmärke är den imponerande Alexander Nevskij-katedralen med sina gyllene kupoler. Dessutom är Sofia en riktig metropol för shopping och en pulserande storstad. Bulgariens andra största stad, Plovdiv, ligger vid Rodopibergens fot och lockar med sina många parker, museer och arkitektoniskt vackra byggnader. Här kan man ta en promenad genom stadens historiska centrum med sina hus från den bulgariska renässansen. De många vackra ortodoxa kyrkorna och moskéerna gör ett bestående intryck.

I närheten av byn Ivanovo finns några mycket speciella ortodoxa kyrkor, kapell och kloster. Ivanovos klippkyrkor nås genom ett trappsystem som konstruerats i klippväggarna. De består av flera områden och grundades på 1200-talet. I sex av kyrkorna finns fresker bevarade, och kyrkorna finns med på UNESCO:s världsarvslista. Inte i en klippa, men väl i berget med samma namn, ligger i sin tur Rilaklostret. Det är ett av de viktigaste ortodoxa klostren och Bulgariens största. Klosterbyggnaden, belägen på 1 147 meters höjd, har två plan och består av runt 300 vackert utsmyckade rum.

Ett verkligt klippkonstverk lockar besökare till en plats i närheten av byn Madara. På en 100 meter hög vertikal klippa är en bild av en ryttare uthuggen. Ryttarens spjut har dödat ett lejon som ligger framför honom. Ryttaren i Madara – som också den finns med på UNESCO:s världsarvslista – tittar här ut över Madaras arkeologiska reservat. Reservatet är beläget på en platå på två sidor om klippan.

Mindre om byggnader och konstverk och mer om rekreation handlar det i Velingrad. Velingrad är belägen i Rodopibergens västra delar, och det är en av Balkans främsta balneologiska kurorter. Här finns inte bara Bulgariens största kartkällor utan även flera mineralvattenkällor. I orten finns över 22 mineralbassänger, men även en lite mer udda attraktion: Velingrads historiska museum huserar Bulgariens största utställning av målade påskägg.

Vill du ha tips om ytterligare ett museum? Då kan vi rekommendera ett besök i Kazanlăk. Här och i den omgivande Rosendalen växer rosor som används vid produktion av rosenolja. I rosmuseet kan nyfikna turister ta reda på mer.

Orter i Bulgarien

Karta Förstora

Ort (region) Höjd ort Skidområde Pister Höjd skidområde
Frånupp till
Bansko
871 m Bansko 48 km 990 - 2 560 m
Pamporovo
1 650 m Pamporovo 43 km 1 155 - 1 926 m

Boka säkert med SnowTrex-fördelar