Award
Kundomdömen

Alpe d'Huez

53 Antal omdömen:

92 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,9
Skidområde 9,2

Skidområde Alpe d'Huez Grand Domaine Ski

Information om skidområdet
Högsta punkt: 3 330 m Kabinbanor: 19
Lägsta punkt: 1 125 m Pister totalt: 250 km
Höjd skidort: 1 860 m
Pister:
70 km
Liftar totalt: 71
Pister:
130 km
Släpliftar: 29
Pister:
50 km
Sittliftar: 23

Skidområde Alpe d'Huez Grand Domaine Ski

Med liftkortet "Grande Domaine Ski" har du tillgång till skidområdet i Alpe d'Huez, som ligger övervägande på syd-/sydvästsidan av "Massif des Grandes Rousses" garanterar därigenom mycket sol. Skidområdet (1 125–3 330 meter) med sina 250 pistkilometer och 71 liftar räknas som särskilt snösäkert: 80 procent av pisterna ligger på över 1 800 meter!

Den mest spektakulära pisten, "La Sarenne", startar vid Sarenne-glaciären och går genom en tunnel till framsidan av Pic Blanc och därifrån brant ner mot dalen. Den har en fallhöjd på 1 730 meter, och med sin längd på 16 km är det en av världens längsta pister! Reserverat för proffsen är den 3 km långa och kolsvarta branten "Le Tunnel", som leder från Pic Blanc till en puckelpist genom en tunnel. Inte lika svåra, men ändå utmanande, är de röda pisterna i höjd med Dôme des Petits Rousses. I nedfarten "Bartavelles" är det ofta väldigt bra snöförhållanden, och längs dess sträckning förbi imponerande klippväggar har man en fantastisk utsikt över landskapet och det omkringliggande dalarna. Nybörjare har perfekta övningsbackar i utkanten av Alpe d'Huez och Vaujany. Även snowboardåkare har skön åkning att se fram emot: Funparken vid sittliften "Le Lac Blanc" rekommenderas dock endast för riktigt kunniga, medan funparken "Montfrais" är snäppet enklare, och passar bra för de första hopp- och tricksförsöken.

Med Signal som byggndes om till en kombilift med 10-personersgondoler och 8-personerssitsar transporterar nu upp till 3 370 vintersportare i timmen.

Om man vill fortsätta åka skidor även när mörkret lagt sig erbjuds gratis kvällsskidåkning, med liftkortet Grand Domaine Ski, i både Alpe d'Huez och Auris en Oisans. Vid bokning av 6-dagarsliftkort (eller längre) för perioden mellan 2022-12-17 och 2023-03-17 samt 2023-03-25 till 2023-04-23, ges också tillgång till skidområdena i Grande Galaxie. Det innebär att man kan åka i skidområdet Les 2 Alpes (225 km) och i skidområdena runt Sestrières och Montgenèvre i Via Lattea (Italien, 400 km). För användande av de båda skidområdena tillhörande Via Lattea hämtas ett kvitto upp vid uppvisande av liftkort i kassan.
Pistkarta Alpe d'Huez Grand Domaine Ski
Klicka här för att förstora pistkartan.

Kvällsskidåkning Alpe d'Huez

En höjdare i skidområdet Alpe d'Huez Grand Domaine Ski i Frankrike är helt klart kvällsåkningen. För alla som bara inte kan få nog av skidåkning finns möjlighet att under säsongen även åka skidor kvällstid. Kvällsskidåkning erbjuds längs hela den 3 km långa nedfarten, vars vita snötäckta yta är upplyst och skimrar mjukt i det annars mörka landskapet. Kvällsskidområdet nås från Alpe d'Huez utan problem. Både nybörjare och rena proffs välkomnas att göra natten till dag, och njuta av skid- och snowboardåkning under månsken och stjärnhimmel. Under kvällsskidåkningsdagar gäller det alltså att inte ta ut sig helt under dagen, utan spara lite krafter för att kunna fortsätta nöjet även kvällstid!

After Ski Alpe d'Huez

I Alpe d'Huez väntar nattlivet på ett par diskotek, barer och caféer. Festa friskt kan man t.ex. göra i ”Avalanche Bar” eller i ”Smithy's Tavern Bar”, i vilken regelbundet live-band spelar. För att dansa går man bäst till de hippa nattklubbarna ”L’Igloo” eller ”The Stage One”.

De många möjligheterna till aktiviteter som isrally, snöskoter, snösko- och vintervandringar, rodel eller olika hallsporter i Palais des Sports i Alpe d'Huez gör även varje ”pistfri” dag till en upplevelse! En särskilt tips för alla actionvänner är klättring på en 200 m hög brant vägg i Gorges de Sarenne – idealiskt för alla, som söker den extra kicken! För alla shoppingfrälsta finns i orten dessutom diverse shoppingmöjligheter.

Snowpark: Snowpark Alpe d'Huez

I området Alpe d’Huez finns två olika snowparker. Nybörjarparken erbjuder olika boxar, rails, slides och woops. Här kan både nybörjare och avancerade åkare gå loss och fila på sina färdigheter.

Den andra parken i skidområdet är avsedd för riktiga freestyle-experter. Parken är belägen i närheten av sittliften "Troncon". Här finns långa Big Air Kickers att gå loss i. I parken finns även flera slidebars, en waverail, en streetrail, en c-box, en hip, två totempålar, en boardercrossträcka och en halfpipe, som kan användas när snöförhållandena tillåter. Kickers och rails är i svårighetsgraderna grön, blå, röd och svart. Här får framför allt erfarna snowboardåkare valuta för pengarna.

Området erbjuder skoj för både familjer och proffs, inte minst tack vare två boardercrossträckor samt en stor airbag, som man kan åka på med gummiring.

Skidområdet Alpe d'Huez Grand Domaine Ski var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Frankrike

Experttestresultat för Alpe d'Huez Grand Domaine Ski

Testresultatet för Alpe d'Huez Grand Domaine Ski baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(4,2 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Alpe d'Huez

Karta Förstora

Sök…

: Skidområde Alpe d'Huez

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter