Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd: Exakt som angivet
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum : alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen
Kundomdömen

Chamonix

28 Antal omdömen:

82 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,9
Skidområde 8,4
Pistkarta
Information om skidområdet
Chamonix
Högsta punkt: 3 275 m
Lägsta punkt: 1 000 m
Höjd skidort: 1 035 m
Liftar totalt: 60
Släpliftar: 26
Sittliftar: 22
Kabinbanor: 12
Pister totalt: 172 km
Pister:
57 km
Pister:
76 km
Pister:
39 km

Skidresor Chamonix – skidåkning med det lilla extra!

Chamonix

Chamonix ligger framför Mont Blancs (4 810 meter) imponerande bergkuliss. Regionens största erbjuder en perfekt startpunkt i skidsystemet. Omväxlingsrika och anspråksfulla skidområden, som sträcker sig ända upp på 3 842 meters omger "Cham" som orten gärna kallas. Skidnjutning av högsta klass finner man däremot först vid sidan av pisterna. Här mäter varje år skid- och snowboardåkare, extremåkare och freeriders från världens alla hörn sina krafter.

Chamonix, som var värdort för vinter-OS 1924, kan se tillbaka på en lång tradition som kännetecknas lika mycket av ett utmärkt utbud för turister som av dess magnifika landskap. På 1 035 meters höjd öppnar landskapet upp för ett enastående panorama. Den “stora skönheten“ reser sig över dalen med dess 4 810 meter höga, snö- och isbeklädda bergtopp. Även de vilda och kluvna bergsspetsarna Drus (3 754 meter) och Aiguille du Midi (3 842 meter) ger bestående intryck. Orten förfogar ett livligt centrum med en gågata, en rad restauranger och caféer samt ett lockande after ski-utbud. Samtidigt har Chamonix lyckats bevara dess typiskt savojanska, bykaraktär.

Mont Blanc

"Europas tak", som det kallas, är Alpernas högsta berg. Och samtidigt en av världens mest besökta natursevärdheter. Sedan två britter för första gången berättade om sina upplevelser på 1700-talet lockas många turister hit. Det 4 810 meter höga berget ligger mellan Frankrike och Italien - länderna har ännu inte enats om exakt var gränsen går. I norr ligger den franska dalen med Chamonix, som är den viktigaste startpunkten vid bestigning av Mont Blanc. Härifrån kan man åka till Europas näst högsta punkt på 3 777 meter, med hjälp av en linbana som har världens längsta avstånd mellan sina stöttepelare - 3 km. Denna höghöjdsstad har etablerats som internationellt centrum för bergsklättrare och vintersportare. Sydost om berget ligger italienska Courmayeur i Aosta-dalen.

Omkring denna klippiga koloss finns inte bara ett renommerat skidområde utan även den som inte vill åka något har möjlighet att uppleva fascinerande Mont Blanc och de omkringliggande topparna och glaciären. Med bergbanan Téléphérique de l'Aiguille du Midi tar du dig från Chamonix upp på 3 842 meters höjd, varifrån du kan njuta av en hisnande blick över "Europas tak". Även en tur med Télécabine Panoramique från Aiguille du Midi till Pointe Helbronner lönar sig. Kabinbanan stannar flera gånger under den 50 minuter långa turen - för möjlighet att ta foton.

Resa Chamonix

  • Tåg: Chamonix (i orten), Martigny (ca. 50 km), Aigle (ca. 75 km)
  • Flyg: Genève (ca. 100 km), Chambéry-Savoie (ca. 150 km)

Boenden i Chamonix

Karta Förstora

Sök…

: Skidresor Chamonix

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar