Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd: Exakt som angivet
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum : alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen
Award
Information om skidområdet
SuperDévoluy & La Joue du Loup
Högsta punkt: 2 450 m
Lägsta punkt: 1 450 m
Höjd skidort: 1 470 m
Liftar totalt: 24
Släpliftar: 18
Sittliftar: 5
Kabinbanor: 1
Pister totalt: 100 km
Pister:
60 km
Pister:
30 km
Pister:
10 km
Kundomdömen

Les Flocons du Soleil [Sparpris]

171 Antal omdömen:

89 % Rekommendationsnivå:

Boende 8,1
Ort 8,7
Skidområde 8,6

Skidområde SuperDévoluy & La Joue du Loup

Skidområde SuperDévoluy & La Joue du Loup

Med liftkortet "La Joue du Loup & SuperDévoluy" har du tillgång till sammanlagt 100 pistkilometer i skidområdet SuperDévoluy & La Joue du Loup. Det omväxlande skidområdet är en av Havsalpernas största, och sammankopplar skidbyarna SuperDévoluy och La Joue du Loup med varandra. I det stora området väntar 24 liftar, och det har en höjdskillnad på över 1 000 meter. I närheten av dalstationen i det familjevänliga området ligger skidskolans övningsbackar med övningslift och transportband.

Med liften Telemixlift, med sittplatser och gondoler, når man de soliga backarna vid sidorna av des Le-Pierra (2 500 meter) med breda, blå pister. På de lite högre höjderna finns övervägande röda pister, som passar för mer erfarna åkare. Nedanför topplatån finns områdets brantaste backe, med svart svårighetsgrad. Med 6-stolsliften "Le Sommarel", som är en höghastighetslift, tar man sig rasande fort upp till skidområdets högst belägna delar. I toppområdet finns backar med utmanande namn, som t.ex. "Le Mur" ("Väggen"). För freeriders finns utmanande nedfarter i bland annat Combe Ratin eller Tête de la Cluse.

Bra för föräldrar: skidområdet har märkningen "Famille Plus Montagne", vilket anger att området är familjevänligt. För barn upp till 15 månader finns halv- eller heldagsbarnpassning, eller barnskidskola, och föräldrar kan hyra barnsängar och barnvagnar på plats. För den som vill aktivera sig utanför backarna finns en kälkbacke och en lekplats.
Klicka här för att förstora pistkartan.

After Ski La Joue du Loup

I La Joue du Loup har du en rad möjligheter att tillbringa en trevlig kväll efter en lyckad skiddag. Njut till exempel av en gemytlig biokväll på ”La Tanière“, frossa i franska läckerheter i de olika restaurangerna eller känn lugnet under en snöskovandring i den knarrande snön.

Den som hellre vill ha lite mer action kan bland annat köra snöskoter och upptäcka rundor med olika svårighetsgrad genom det härliga landskapet. Ett populärt nöje är också en tur med "Snake-Rodel" – en kälke där flera personer sitter bakom varandra och tillsammans slingrar sig nedför backen.

Även för festsugna finns det en hel del: låt kvällen klinga av inne på pubarna och diskoteken. För ännu mer omväxling rekommenderas en utflykt till grannorten SuperDévoluy.

Snowpark: Snowpark Mushroom's Park La Joue du Loup

Med liftkortet tar du dig upp till “Mushroom’s Park“ som är belägen på 2 000 meters höjd, som delas mellan La Joue du Loup och Super Dévoluy. Med en yta av två hektar erbjuder snowparken en hel del för freestyle-sökaren. Med linjer i olika svårighetsgrader lockar parken åkare med olika stilar. Parken kan utforskas till avslappnad musik och det finns även en Chill Zone för avkoppling. Vid sidan av vanliga rails och kicker finns en Big Airbag för att testa nya trick och utöver detta väntar en boardercross-sträcka. Dessutom vårdas parken dagligen för att möjliggöra säker åkning.

Skidområdet SuperDévoluy & La Joue du Loup var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Frankrike