Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd: Exakt som angivet
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum : alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen
Award
Kundomdömen

Les 2 Alpes

1 107 Antal omdömen:

93 % Rekommendationsnivå:

Ort 9,0
Skidområde 8,9
Information om skidområdet
Les 2 Alpes
Högsta punkt: 3 560 m
Lägsta punkt: 1 280 m
Höjd skidort: 1 650 m
Liftar totalt: 52
Släpliftar: 26
Sittliftar: 19
Kabinbanor: 7
Pister totalt: 200 km
Pister:
110 km
Pister:
56 km
Pister:
34 km
Opistade nedfarter: 27 km

Skidområde Les 2 Alpes

Skidområde Les 2 Alpes

Med liftkortet ”Les 2 Alpes” tar man sig med de snabba liftarna ”Jandri Express” och ”Dôme Express“ på ett par minuter upp till glaciären på 3 560 meters höjd. Härifrån kan man gå loss längs Les 2 Alpes 227 pistkilometer (inkl. opreparerade nedfarter) – med en sagolik utsikt! Med den bekväma sexstolsliften "Diable" (i vissa fall med väderskydd) tar du dig komfortabelt från orten direkt till skidområdet. Erfarna åkare hittar här djupsnöområden och opreparerade pister medan "normalåkare" kan välja mellan mångsidiga röda eller blå pister. Skidområdets längsta nedfart är en given rekommendation: den nästan 16 km långa sträckan leder från glaciärens högsta punkt ned till Mont de Lans, områdets lägsta punkt. Därmed tillryggalägger man över 2 280 höjdmeter! Nedfarten "La Fée 5" är en riktig utmaning för adrenalinsökande åkare. Erfarna skidåkare kan njuta av de branta segmenten i backen. En annan skön nedfart är den lättare "Vallée Blanche 1", som är extra fin på morgonen då solen står precis rätt.

Enastående bra är nybörjarområdet, som inte som brukligt ligger i dalen, utan uppe på toppen, på nästan 3 600 meters höjd. Det innebär ständigt perfekt snö för de första åken i backen! För nybörjare och familjer finns ett övningsområde i området "La Toura". Där väntar en rad mindre hopp, rails och en mini pipe som lekplats för hela familjen.

En absolut höjdpunkt är snowparken belägen på glaciären på 2 600 meters höjd, som med sina två halfpipes, boardercrossträcka, sina många jumps och andra hinder är i det närmaste unik i Europa. I Chillarea med musik och dryck kan man koppla av och kolla in andra åkares äventyr i parken. Inte för inte anordnas regelbundet tävlingar och evenemang här.

Vid bokning av 6-dagars- eller längre liftkort (mellan 2017-12-23 och 2018-04-07) gäller detta också två dagar i Alpe d'Huez/Oz/Vaujany (249 pistkilometer, skidbussen går 2 x per vecka mot avgift) samt en dag i Serre-Chevalier (250 km), Puy St. Vincent (75 km), Via Lattea/Sestrière (400 km) och Montgenèvre Voie Lactée (75 km). Totalt kan man alltså åka skidor på över 1 200 pistkilometer!

På turistkontoret i Les 2 Alpes finns ett område med Wi-Fi.
Klicka här för att förstora pistkartan.

Kvällsskidåkning Les 2 Alpes

Precis som i många andra skidområden i Frankrike erbjuder även Les 2 Alpes möjligheten att fortsätta åka skidor även när mörkret börjat lägga sig. Här blir natten till dag! Efter de vanliga öppettiderna erbjuds familjevänlig kvällsskidåkning. Precis i ortens centrum ligger ett litet kvällsskidområde som varje vecka besöks av kvällspigga åkare. En ca 500 meter lång nedfart lyses upp av strålkastare. Släpliften Lutins sköter transporten uppför den barnvänliga och flacka backen, som passar för både stor och liten, och är märkt med grön svårighetsgrad. Information om exakta tider för kvällsskidåkning finns hos den lokala turistbyrån.

After Ski Les 2 Alpes

Övergången från skidåkning till "after ski-åkning" är flytande, inte bara för att lägenheterna ligger precis vid backen, utan även tack vare de många after ski-barerna, t.ex. "Smithy's Tavern". Många gäster avslutar skiddagen på "Smokey Joe's", som är ett hett tips för både tex-mex-mat och after ski. De första gästerna kommer redan vid lunch och innan de sista har gått har det oftast redan blivit sen kväll.

Den som då ännu inte har fått nog kan dansa vidare på något av de många diskoteken i Les 2 Alpes, t.ex. L'Avalanche Club. Dessutom arrangeras regelbundet festivaler, konserter och andra events. Här får du garanterat musikunderhållning under skidresan.

Skridskobanan och simbassängen i Les 2 Alpes ingår i liftkortet, och erbjuder skön avkoppling efter en intensiv dag i skidbacken. Vidare finns bowlinghall och Laser Game. För alla som vill hålla sig aktiva även utan skidor under fötterna finns en rad utomhusaktiviteter som t.ex. Ice Glider, en sorts bilscooter på is, snöskoterturer eller skärmflygningskurser – en oförglömlig upplevelse som bjuder på grandios utsikt över de snötäckta landskapet. I Les 2 Alpes på vintern kan man inte stava till långtråkigt!

Snowpark: Les 2 Alpes

Snowparken "Freestyle Land" ligger under vintern på 2 600 meters höjd i området Toura, och under sommaren på 3 200 meters höjd mitt på glaciären. Sedan många år tillbaka är den omtyckt av freestyle-åkare i alla nivåer. Här arrangeras Uni Champ Contest varje år, där studenter tävlar i snowboardåkning och freestyle.

Parken vid Toura har en yta av 24 hektar. Slopestyle Parcour består av tre kicker, tre rails, en hip, som är förbunden med två quarterpipes och avslutas med en s-rail. Den fyra meter höga kickern med ett table på 20–25 meter i Big Air Zone ger möjlighet till att börja i Slopestyle Line efter hoppet och parcouren slutar med ett hip. I Axe Pipe finns ett multifunktionellt table, en step up gap kicker och en up rail, som leder till en quarterpipe och en down rail. Den 120 meter långa och 5 meter höga halfpipen sköts om varje dag av ett erfaret team.

Förutom alla freestyle-möjligheter förfogar parken över en cool Kids Area, ett nybörjarområde med hoops och tables, en speciell rail area med boxar, nybörjar- och pro-rails och intermediate kicker. Det finns även ett boardercrossområde.

Utbudet i Les 2 Alpes snowpark kompletteras med en mysig Chill Out Area, där det vid sidan av BBQ även finns ett ljudsystem. Från Visitor Area kan gäster spana in åkarna när det tränar på hopp och trick i parken. Snowparken ger varje åkare möjlighet att bli en del av denna community, för att tillsammans njuta av denna atmosfär.
Klicka på kartan över snowparken för att förstora den.

Skidområdet Les 2 Alpes var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Frankrike

Experttestresultat för Les 2 Alpes

Testresultatet för Les 2 Alpes baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(4,3 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Les 2 Alpes

Karta Förstora

Sök…

: Skidområde Les 2 Alpes

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.