Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd: Exakt som angivet
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum : alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen
Kundomdömen

Megève

9 Antal omdömen:

77 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,2
Skidområde 8,0
Pistkarta
Evasion Mont-Blanc
Information om skidområdet
Evasion Mont-Blanc
Högsta punkt: 2 350 m
Lägsta punkt: 1 113 m
Höjd skidort: 1 120 m
Liftar totalt: 142
Släpliftar: 83
Sittliftar: 45
Kabinbanor: 14
Pister totalt: 479 km
Pister:
170 km
Pister:
251 km
Pister:
58 km

Skidresor Megève – Alpernas lifestylehuvudstad!

Megève

En baron och hans fru gjorde att den lilla lantbyn Megève fick ett uppsving på 1920-talet. Maurice de Rothschild och frun Noémi lät nämligen uppföra det första lyxhotellet här i de savojanska Alperna framför legendariska Mont Blanc. Tanken var att lansera en fransk vintersportort som kunde konkurrera med de renommerade schweiziska orterna. Det adliga paret hade nämligen tröttnat på St. Moritz. Tillsammans med arkitekten Henri-Jaques Le Même skapade man därför denna eleganta skidort som på 50-talet blev en samlingspunkt för en rad prominenta gäster. Fram till idag har Megève behållit känslan av lyx och extravagans och är en av Savojens förnämsta skidorter. Självaste Nicolas Sarkozy och Carla Bruni har semestrat här.

Tack vare gamla bondgårdar och typiska savojanska hus, som blandas med exklusiva trächaletstugor och vårdade villor, har den savojanska byn en autentisk charm. Ortens centrum, med dess trånga gator och små torg, fontäner och gamla hus, bjuder in till mysiga promenader. Eller varför inte ta en gångtur över klosterområdet. Här finns en rad små kapell, och detta i kombination med utsikten mot Mont Blanc är en alldeles särskild upplevelse på vintern. Mont Blanc och de många andra topparna över 4 000 meter bildar en mäktig inramning runt skidområdet, på båda sidorna av Megèves högt belägna dalgång.

Mont Blanc

"Europas tak", som det kallas, är Alpernas högsta berg. Och samtidigt en av världens mest besökta natursevärdheter. Sedan två britter för första gången berättade om sina upplevelser på 1700-talet lockas många turister hit. Det 4 810 meter höga berget ligger mellan Frankrike och Italien - länderna har ännu inte enats om exakt var gränsen går. I norr ligger den franska dalen med Chamonix, som är den viktigaste startpunkten vid bestigning av Mont Blanc. Härifrån kan man åka till Europas näst högsta punkt på 3 777 meter, med hjälp av en linbana som har världens längsta avstånd mellan sina stöttepelare - 3 km. Denna höghöjdsstad har etablerats som internationellt centrum för bergsklättrare och vintersportare. Sydost om berget ligger italienska Courmayeur i Aosta-dalen.

Omkring denna klippiga koloss finns inte bara ett renommerat skidområde utan även den som inte vill åka något har möjlighet att uppleva fascinerande Mont Blanc och de omkringliggande topparna och glaciären. Med bergbanan Téléphérique de l'Aiguille du Midi tar du dig från Chamonix upp på 3 842 meters höjd, varifrån du kan njuta av en hisnande blick över "Europas tak". Även en tur med Télécabine Panoramique från Aiguille du Midi till Pointe Helbronner lönar sig. Kabinbanan stannar flera gånger under den 50 minuter långa turen - för möjlighet att ta foton.

Resa Megève

  • Tåg: Sallanches (15 km)
  • Flyg: Genève (ca. 85 km), Chambéry (ca. 95 km)

Boenden i Megève

Karta Förstora

Sök…

: Skidresor Megève

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar