Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd: Exakt som angivet
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum : alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen
Award
Information om skidområdet
Les Sybelles
Högsta punkt: 2 620 m
Lägsta punkt: 1 100 m
Höjd skidort: 1 600 m
Liftar totalt: 72
Släpliftar: 44
Sittliftar: 28
Kabinbanor: 0
Pister totalt: 310 km
Pister:
53 km
Pister:
239 km
Pister:
18 km
Kundomdömen

L'Orée des Pistes [Sparpris]

524 Antal omdömen:

91 % Rekommendationsnivå:

Boende 7,4
Ort 8,6
Skidområde 8,7

Skidområde Les Sybelles

Skidområde Les Sybelles

"Les Sybelles" (1 100 - 2 620 meter) förfogar över en av de största skidregionerna i Frankrike, med över 310 mångsidiga pistkilometer med till största del lätt till medelsvår nivå, samt 72 liftar i totalt sex med varandra förbundna skidområden. Le Corbier, Saint Sorlin d'Arves, St. Jean d'Arves, La Toussuire, Les Bottières och St. Colomban des Villards heter områdena vid foten av l'Ouillon (2 431 meter).

Den enorma pistarealen erbjuder idealiska förhållanden för nybörjare och familjer med barn, då de många blå pisterna svarar för omväxling även för åkare med mindre erfarenhet. Även den som har åkt en del hittar härliga pister med 200 km medelsvåra och knappt 19 km svarta pister.

Förutom många familjevänliga nedfarter erbjuder Les Sybelles också mycket goda djupsnöförhållanden, bland annat vid l'Ouillon, Bellard och Grand Truc. Den som gillar att ge järnet i preparerade pister kommer att ha kul i svarta "Casse Pipe". Freestyleåkare kan gå loss i snowparken, och för den som vill åka skidor på kvällen finns två strålkastarbelysta pister.

Vintersäsongen 2016/17 investerade skidområdet rejält i form av en ny röd pist från L'Ouillon (2 431 m.ö.h.) och två helt nya sittliftar. Både 4-stolsliften Ourson och 6-stolsliften Voie Lactée hjälper till att avlasta liften Sybelles-Express vid Pointe du Corbier. Dessutom görs Crozat-Zone om, och nybörjarområdet i Le Corbier får två nya transportbandsliftar.
Klicka här för att förstora pistkartan.

Kvällsskidåkning Saint Sorlin (Les Sybelles)

Saint Sorlin sticker ut bland andra stora skidområden, och inte bara tack vare arkitekturen, med byggnader i mycket trä, utan också när det gäller kvällsskidåkning, som också den har en trevligare inramning än på andra orter. När det är dags för kvällsåkning i denna franska skidort så är självklart barnen medräknade. De unga åkare som under dagen deltagit i skidlektioner, får möjlighet att vara med och göra natten till dag genom att delta i ett lyktlopp nedför berget, och samtidigt visa vad de lärt sig. Ett stolt ögonblick för båda unga och gamla. Efter skidåkningen väntar dessutom en särskild höjdpunkt i Saint Sorlin, när man på kvällen gör en vandring med facklor. Fyrverkerier och panoramautsikt ingår i upplevelsen.

After Ski Saint Sorlin (Les Sybelles)

After skin i Saint Sorlin är av det lugnare slaget. Efter en omväxlingsrik dag i pisten kan du låta kvällen klinga ut med den läckra savojanska maten som raclette, eller ostfondue. Den som har krafter efteråt kan spela biljard eller dart i puben ”L’Avalanche“, medan den partysugne kan dansa inne på diskoteket ”D’Sybell Club“ och njuta av läckra cocktails.

Den som gärna vill lägga in en skidfri dag finner ett trevligt fritidsutbud i Saint Sorlin d’Arves. Här finns bland annat snöskovandringar och hundspann att prova på, eller varför inte turer med fyrhjuling eller paragliding? När det gäller spännande möjligheter saknas ingenting!

Snowpark: Snowpark Arvapark Saint Sorlin (Les Sybelles)

I skidområdet "Les Sybelles" finns "Arvapark" där freestyleåkare i alla nivåer trivs. Detta är den största parken i skidområdet och den är belägen vid L’Ouillon i La Toussiere på 2 100 - 2 370 meters höjd. Här väntar röda och svarta hinder på avancerade åkare inom freestyling. Stora boxar, en table och en kicker kräver kreativitet och skills av åkaren. Dessutom finns "Easy Park", som med sina blå och gröna moduler passar perfekt för nybörjare. Självklart har skidområdet också en krävande boardercrossbana. Här väntar 14 integrerade hinder på att övervinnas, längs en sträcka på 1,5 km.
Klicka på kartan över snowparken för att förstora den.

Skidområdet Les Sybelles var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Frankrike