Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd: Exakt som angivet
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum : alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen
Award
Information om skidområdet
Val Cenis Vanoise
Högsta punkt: 2 800 m
Lägsta punkt: 1 300 m
Höjd skidort: 1 400 m
Liftar totalt: 28
Släpliftar: 13
Sittliftar: 13
Kabinbanor: 2
Pister totalt: 125 km
Pister:
73 km
Pister:
42 km
Pister:
10 km
Kundomdömen

Les Alpages de Val Cenis [Sparpris]

851 Antal omdömen:

96 % Rekommendationsnivå:

Boende 8,5
Ort 8,7
Skidområde 8,1

Skidområde Val Cenis Vanoise

Skidområde Val Cenis Vanoise

Liftkortet ”Val Cenis Vanoise“ ger dig möjlighet att njuta av totalt 125 km preparerade pister och 28 lift- och gondolanläggningar i Val Cenis och Termignons skidområden. 6-stolsliften ”La Turra” byggdes 2008 och utgör en förbindelse till Termignons skidområde. Den räknas faktiskt till en av Europas snabbaste liftar, vilket gör att väntetider är väldigt sällsynta.

Skidområdet vid de nordvästra sluttningarna av Mont Cenis är mycket snösäkra. Diverse stugor bjuder in till en förfriskande dryck eller matbit, eller helt enkelt att koppla av en stund i solen. Särskilt vackra är skogsnedfarterna, som leder dig längs slingrande vägar ner till dalen. Förutom pisterna väntar här häftiga bergsformationer och andra vackra naturupplevelser. Erfarna åkare hittar en utmaning i nedfarten "Michèle Jacot de la Met" som börjar på 2 800 meters höjd, medan nybörjare kan njuta av Europas längsta nybörjarbacke, ”Escargot” (på svenska: snigeln). För riktigt vilda åkare finns det två snowparks på olika höjder med boardercross.

Orten Orelle, som ligger ca 35 km bort, erbjuder ett perfekt insteg i skidområdet Val Thorens som är centrum i Les 3 Vallées. Denna utflykt till världens största skidområde bör ingen åkare missa!

Med liftkortet "ESKI-MO" har du, förutom pisterna i Val Cenis Vanoise, även möjlighet att åka skidor en dag vardera i skidområdena Aussois, La Norma, Valfréjus och Bonneval sur Arc. Skidområdena nås bekvämt med den kostnadsfria skidbussen. Därmed har du tillgång till totalt över 300 pistkilometer!
Klicka här för att förstora pistkartan.

Kvällsskidåkning Val Cenis

För den som inte fått nog av skidåkningen under dagen, och har nog med energi i kroppen för att fortsätta sportandet kan glädja sig åt kvällsåkningen i skidområdet Val Cenis Vanoise. Varje torsdag förlängs öppettiderna för pisten "La Colomba", och låter skidåkare susa nedför backen under strålkastare och månsken på kvällen mellan kl 20 och 22. Kvällsskidområdets nedfart är ca 1,5 km lång, och med sin gröna svårighetsgrad passar den också perfekt för yngre skidåkare. Kvällsskidåkningens utgångspunkt finns i ortsdelen Lanslevillard.

After Ski Val Cenis

After skin börjar redan vid lunch, när man träffas vid stugornas och restaurangernas solterrasser för att slappna av med något stärkande. För underhållande kvällstimmar står olika restauranger till förfogande, som erbjuder allt från det traditionellt savoyanska till pizzerior, här finns något för alla smaker. Värt att rekommendera är också ett besök i ett crêperie, då denna typiskt franska specialitet inte får missas.

För den rätta stämningen svarar barer och pubar. Här kan man gemensamt låta dagen klinga ut tillsammans med en drink. I diskoteket får den partyhungrige valuta för pengarna!

För alla som gärna vill ha en skidåkarfri dag finns det en rad alternativ: från rodel till turer med hundspann, paragliding och snöskovandringar genom det snöklädda berglandskapet. Avslappning finner du t.ex. i det 150 m² stora wellnessområdet "Aqua Spa Institut". Dessutom kompletteras det mångsidiga utbudet av aktiviteter med simhall, skridskobana och bowlingcenter.

Snowpark: Snowpark Val Cenis

Med liftkortet får du i Val Cenis tillgång till två snowparker, belägna bredvid djupsnöbackarna. Här finns även boardercross-sträckor.

Den som vill ha ett större freestyle-utbud rekommenderas att åka till närbelägna Les 3 Vallées. Till startpunkten i Orelle är det ca 35 kilometer. I världens största skidområde finns många höjdpunkter där framför allt snowparken i Val Thorens och "DC Area 43 Snowpark" i Méribel bör nämnas. DC Park, som delvis har utformats av vinnaren av European X-Games, Benjamin Ravanel (Superpipe Shaper), lämnar knappast några önskemål obesvarade. En utflykt till Les 3 Vallées lönar sig alltså för alla som vill ha en unik freestyle- och freerideupplevelse!

Skidområdet Val Cenis Vanoise var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Frankrike