Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd: Exakt som angivet
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum : alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen
Award
Information om skidområdet
Valfréjus & La Norma
Högsta punkt: 2 750 m
Lägsta punkt: 1 350 m
Höjd skidort: 1 550 m
Liftar totalt: 23
Släpliftar: 12
Sittliftar: 9
Kabinbanor: 2
Pister totalt: 135 km
Pister:
57 km
Pister:
63 km
Pister:
15 km
Kundomdömen

Résidence La Turra [Sparpris]

842 Antal omdömen:

86 % Rekommendationsnivå:

Boende 7,4
Ort 8,3
Skidområde 8,0

Skidområde Valfréjus & La Norma

Skidområde Valfréjus & La Norma

I La Norma och Valfréjus erbjuds snöupplevelser i dess finaste form. Skidområdena är belägna mitt i de savojanska Alperna och lockar med härliga nedfarter och fantastisk utsikt. Skid- och snowboardåkare kan se fram emot 23 liftar och 135 pistkilometer belägna på mellan 1 350 och 2 750 meters höjd.

Liftkortet "ESKI-MO" ger tillgång till 347 mångsidiga pistkilometer i 5 skidområden. Förutom nedfarterna i Valfréjus kan man också dagligen åka skidor i området La Norma, samt en dag vardera i skidområdena Aussois, Val Cenis Vanoise, Bessans och Bonneval sur Arc. Skidområdena domineras främst av lätta till medelsvåra pister, men det finns också några svarta pister. Till skidområdena tar man sig bekvämt med den kostnadsfria skidbussen.

Valfréjus är dessutom känt som ett offpistparadis som lockar både skid- och snowboardåkare. I Boarder Cross Park kan du lära dig ett par tricks och träna dig på dessa. Även den idylliska skogsnedfarten, som sträcker sig genom härlig natur och slutar mitt i centrum av orten, är mycket omtyckt bland gästerna. En rad moderna snökanoner ger extra snösäkerhet under vintersäsongen.

Orelle, som ligger endast 18 km från Valfréjus, är en perfekt startpunkt till skidområdet Val Thorens som är den högt belägna av orterna i Les 3 Vallées. Denna möjlighet att besöka världens största skidområde bör inte missas! Som innehavare av liftkortet ESKI-MO erhålls på plats rabatter på dagsliftkort för Val Thorens respektive hela Les 3 Vallées.
Klicka här för att förstora pistkartan.

After Ski Valfréjus

I sympatiska Valfréjus finns olika barer som lockar till riktig after ski! I diskoteket "K2 Club" uppträder bland annat erkända djs.

Den som snarare söker efter gemytlig stämning kan besöka någon av ortens restauranger, som erbjuder franska och traditionella rätter för en stillsam kväll. I centrum av Valfréjus erbjuds shopping i en inköpspassage, och tack vare diverse sport- och fritidsaktiviteter blir det aldrig långtråkigt.

Den som gärna vill tillbringa dagen utan skidor kan bland annat välja mellan snöskovandringar och skridskoåkning. Kvällstid bör du testa den spännande rodelbanan med en längd av ca 2 km – med elljus!

Snowpark: Snowpark Valfréjus

Skidområdet i Valfréjus förfogar inte över någon snowpark men till staden Orelle, där det finns en startpunkt i Les 3 Vallées, är det endast ca 18 km. Mot uppvisande av liftkortet "ESKI-MO" får du här rabatt på 1-dagsliftkort. I Europas största skidområde finns massor av freestylemöjligheter, med 3 parker att gå loss i.

På 2 500–2 600 meters höjd ligger den 600 meter och ca 70 000 m² stora "Val Thorens Snowpark" i sektorn "Plateaux", nära gondolliften "Gand Fond". I Meribél-Mottaret finns "Moon Park" som har utformats av Ho5Park, där parken "Mini Moon" ger de yngsta möjlighet att träna.

Till sist väntar en unik upplevelse i Méribel i form av "DC Area 43 Snowpark", som har utformats i samarbete med DC Shoes Europe. Här fick de hjälp av Hill Technics Team, dit bland annat Benjamin Ravanel hör (European X-Games Superpipe Shaper). Parken är högteknologiskt utvecklad med en högklassig uppsättning.

Skidområdet Valfréjus & La Norma var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Frankrike

Experttestresultat för Valfréjus & La Norma

Testresultatet för Valfréjus & La Norma baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(4,4 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker

Övriga kategorier

After ski