Kundomdömen

Valloire

84 Antal omdömen:

100 % Rekommendationsnivå:

Ort 9,3
Skidområde 9,3
Pistkarta
Information om skidområdet
Galibier Thabor
Högsta punkt: 2 750 m
Lägsta punkt: 1 430 m
Höjd skidort: 1 430 m
Liftar totalt: 30
Släpliftar: 11
Sittliftar: 17
Kabinbanor: 2
Pister totalt: 160 km
Pister:
60 km
Pister:
85 km
Pister:
15 km

Skidresor Valloire – i hjärtat av de tre dalarna!

Valloire

Valloire ligger mellan de båda bergspassen Col du Galibier och Col du Télégraphe i de savojanska Alperna. Den pittoreska bergsbyn är full av gamla stenbyggnader, och bidrar till dess charm gör också floden Valloirette som flyter genom byn. Men här väntar mer än bara fransk alptradition. Fritidsaktiviteter som skridskoåkning och skärmflygning, men också lite mer originella sporter som t.ex. speedskiing och tandemflygning med propellermaskin med medar finns i utbudet.

Varje vinter finns dessutom ett särskilt säsongsprogram för alla gäster. I programmet finns allt från nyårsfesten "SnowBall" på huvudgatan, till Big Air Festival med dj och glöggvin till kulturevents.

Valmeinier-Valloire

Regionen Valmeinier-Valloire ligger i den soldränkta Maurienne-dalen, som kännetecknas av ett vidsträckt skidområde och beskrivs ofta som en mindre variant av Trois Vallées. Och faktiskt skulle grunden för de berömda ”tre dalar” ursprungligen läggas i Valmeinier. Men invånarna själva stoppade planerna år 1946, vilket gjorde att Courchevel byggdes något nordligare. Först 1986 uppstod en tre-dals-förbindelse med öppnandet av Valmeinier. De sagolika pisterna, vida bergsflanker och djupa dalar står inte långt ifrån klassen hos Trois Vallées.

Resa Valloire

  • Tåg: St. Michel de Maurienne/Valloire (ca. 20 km)
  • Flyg: Chambéry (ca. 110 km), Turin (ca. 150 km), Grenoble (ca. 180 km), Genève (ca. 190 km)

Boenden i Valloire

Karta Förstora

Sök…

: Skidresor Valloire

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter