Nyhetsbrev

Skaffa fördelar genom att registrera dig för nyhetsbrevet!

Ytterligare reseinformation

Liftkort

Liftkort

Liftkortet är din entrébiljett för pisterna, och ger dig möjlighet att använda linbanor och liftar i ett bestämt skidområde, eller till och med en hel skidregion.

Ingår liftkortet i resepriset?

För alla resor erbjuds, om inget annat anges, inklusive liftkort som gäller från dagen efter ankomst till dagen före hemresa. I bokningsprocessen kan liftkortet i regel förlängas för hemresedagen. Om du vill ge dig ut i pisten redan under ankomstdagen kan du köpa ett halvdags- eller dagskort på plats vid liftkassan.

För vissa resmål är det möjligt att utöka liftkortet för att gälla hela regionen, för att kunna utnyttja fler skidområden i samma liftkortsförbund.

I många orter lämnas liftkortet ut som "keycard" (elektroniskt liftkort). För detta tillkommer en mindre avgift, som du i regel kan få tillbaka vid återlämnandet av kortet vid bergbanan.

Om du inte önskar något liftkort kan du ange detta under bokningsprocessen och därigenom reduceras ditt resepris. För vissa erbjudanden är det inte möjligt att välja bort liftkortet.

Var kan man köpa billiga liftkort?

Skidåkare som söker rabatterade liftkort letar på rätt ställe här. Genom att boka en paketskidresa har du möjlighet att skaffa ett rabatterat liftkort. SnowTrex köper in liftkort till fördelaktiga priser och genom de prisvärda paketerbjudandena kan du tillgodogöra dig detta låga pris. Barn får liftkorten för pisterna till ett lägre pris eller helt gratis. Även populära och stora skidområden kan avnjutas med ett liftkort med rabatterat pris.

Behöver barn ett eget liftkort, och upp till vilken ålder är det kostnadsfritt?

För en majoritet av skidområdena gäller att liftkort för barn upp till 5 eller 6 år är gratis. I de flesta fall krävs då att barn åker i sällskap av förälder eller skidlärare. I vissa skidområden kan till och med barn mellan 10 och 15 år åka skidor kostnadsfritt. Vid bokning av en paketskidresa läggs automatiskt ett liftkort för den aktuella ålderskategorin till i bokningsprocessen.

Var kan man hämta ut det inkluderade liftkortet?

Liftkortet erhålls i liftkassorna eller i vissa fall på ditt boende. Detaljerad information om uthämtning erhålls i liftkortsvouchern som ingår i dina resedokument.

Vilka tjänster ingår i ett liftkort?

På många destinationer ingår i liftkortet ett stort utbud av andra tjänster och rabatter. Förutom tillgång till skidbussar och andra allmänna transportmedel ger liftkortet i många orter också rabatterat inträde till lokala museer eller till badhus och termalbad. I vissa fall också till konserter och festivaler. Med andra ord kan du njuta av massor av alternativa fritidsaktiviteter utanför skidbacken, perfekt för den som vill ta en paus från skidåkningen.

Hur kan man hålla koll på hur många pistkilometer man åkt?

I fler och fler skidområden kan man få en överblick över antal liftturer, pistkilometer och mycket annan statistik. För att få tillgång till denna tracking behöver man bara ange sitt liftkortsnummer på skidområdets hemsida. Förutom tillryggalagda höjdmeter och pistkilometer visas också vilka liftar och backar man åkt i under dagen. I många skidområden och skidregioner kan man efter skiddagen också få informationen utskriven i av Skiline för ändamålet uppställda automater.