Nyhetsbrev

Skaffa fördelar genom att registrera dig för nyhetsbrevet!

Boenden

Vi erbjuder ett stort urval av boenden: från enklare pensionat till moderna lägenhetshus och lyxiga, 5-stjärniga hotell. Åldersslitage kan förekomma i alla kategorier. Boendekategorin motsvarar den landstypiska klassificeringen (stjärnor) eller har betygsatts av oss själva (solar), i de fall boendet inte är klassificerat eller om dess tillstånd enligt vår uppfattning avviker från de officiella stjärnorna.

Boendekategorier

* eller °
Mycket enkelt boende, endast inrett med det allra nödvändigaste.

** eller °°
Enkelt boende med viss komfort, t.ex. enklare frukostpensionat eller lägenheter av medelklass.

*** eller °°°
Hemtrevlig inredning med god komfort. Inredning av bättre kvalitet.

**** eller °°°°
Mycket god inredning och hög komfort. Objektets läge klarar högt ställda krav.

***** eller °°°°°
Förstklassig inredning med all komfort. Mycket vårdat och exklusivt helhetsintryck.

Boendetyper

Lägenheter, studior och chaletstugor

Studiorna består av ett vardags-/sovrum, medan lägenheterna och chaletstugorna förfogar över minst ytterligare ett rum. Alla dessa boendetyper är utrustade med kök eller kokvrå, i regel är därför inga måltider inkluderade i priset. Du har möjlighet att boka dessa boenden utan fullbeläggning om du vill använda vardags- och sovrummet som vardagsrum.
I vissa fall är slutstädning inkluderad, och i vissa fall måste den betalas på plats eller genomföras av kunden på egen hand. Därutöver måste i regel en deposition erläggas, vilken normalt erhålles vid hemresan. Exakt information finns i beskrivningen av respektive boende.
Om inget annat anges ingår inte sängkläder och handdukar i priset, men i de flesta fall kan detta lånas på plats.

Gasthof och hotell

Vid bokningen kan du välja mellan enkel-, dubbel- och flerbäddsrum inkl. frukost eller halvpension. Beroende på kategori förfogar husen över bastu och i vissa fall wellnessområde (bastu, solarium, ångbastu, simhall).

Frukostpensionat

Frukostpensionat är ett prisvärt alternativ till gasthof och hotell. Du kan välja att bo i enkel-, dubbel- och flerbäddsrum inklusive frukost.

Ankomst och avresa

Incheckning/utcheckning

Gasthof, hotell och frukostpensionat kan i regel tillträdas senast kl 16, lägenheter först från ca kl 17.
Under hemresedagen måste rummet/lägenheten vara städat och lämnat senast kl 10.00. Exakt information erhåller du vid incheckningen.

Kurtaxa

Kurtaxan är en kommunal avgift som utkrävs i många turistorter. Det finns inget allmänt belopp utan detta skiljer sig åt mellan orterna.
I vissa fall räknar vi in kurtaxan i priset och vidarebefordrar denna till orten, i vissa fall måste kurtaxan betalas på plats.