Kundomdömen

Antholz

129 Antal omdömen:

98 % Rekommendationsnivå:

Ort 9,1
Skidområde 9,5
Information om skidområdet
Kronplatz
Högsta punkt: 2 275 m
Lägsta punkt: 973 m
Höjd skidort: 1 241 m
Liftar totalt: 32
Släpliftar: 6
Sittliftar: 4
Kabinbanor: 22
Pister totalt: 120 km
Pister:
58 km
Pister:
32 km
Pister:
30 km

Skidresor Antholz – njutning för både utförs- och längdskidåkare!

Antholz

I Antholz-dalen – en liten sidodal till Puster-dalen – ligger orten Antholz med de tre ortsdelarna Niedertal, Mittertal och Obertal på mellan 1 135 och 1 532 meters höjd. Dalen är ett perfekt resmål för den som söker lugn och ro, och även för längd-, skid-och snowboardåkning, med vacker utsikt över de mäktiga tretusenmeter-topparna i Riesenferner-gruppen. Den pittoreska Antholzer-sjön (1 640 m.ö.h.) vid dalens slut bidrar till det vackra landskapet. Vintertid väntar längdskidspår med åkning i sagolikt vacker omgivning. Varje år arrangeras världscupdeltävlingar i skidskytte.

Tack vare närheten till skidområdet "Kronplatz" med sina 120 pistkilometer passar resmålet även för utförsåkare. För nybörjare och familjer finns lättare nedfarter med Riepen-liften. Förutom pister och längdskidspår erbjuder dalen också möjligheter till att njuta av det vackra landskapet i Antholzdalen genom t.ex. snöskovandringar i de snöklädda skogarna och fälten , med häst och släde eller genom pimpelfiske i idylliska Antholz-Niedertal.

Kronplatz

Vid foten av Kronplatz (2 275 meter), mitt i Pusterdalens vackra landskap, ligger 14 attraktiva sydtyrolska orter. Från flera orter går de moderna kabinbanorna direkt till toppen, varifrån det är en makalös 360-graders-utsikt. Diverse sportevenemang äger regelbundet rum här, som Pusterdalens skidmaraton liksom Gsieserdalsloppet, det största sportevenemanget i Sydtyrolen. 120 km pister, ca 32 moderna liftanläggningar, en halfpipe liksom ett enormt utbud av längdskidspår erbjuder ett förstklassigt vintersportutbud. De många fritids- och sportmöjligheterna och den levande after skin svarar för många roliga stunder vid sidan av backen! Området passar även bra för familjer, inte minst tack vare en rad spännande anordningar som ”Croniworld”.

Resa Antholz

  • Tåg: Olang (ca. 20 km), Bruneck (ca. 25 km), Franzensfeste (ca. 70 km)
  • Flyg: Innsbruck (ca. 130 km), Salzburg (ca. 195 km), Venedig (ca. 200 km)

Boenden i Antholz

Karta Förstora

Sök…

: Skidresor Antholz

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter