Kundomdömen

Canazei

15 Antal omdömen:

80 % Rekommendationsnivå:

Ort 9,1
Skidområde 9,4
Pistkarta
Val di Fassa-Carezza
Information om skidområdet
Val di Fassa-Carezza
Högsta punkt: 2 625 m
Lägsta punkt: 1 200 m
Höjd skidort: 1 465 m
Liftar totalt: 39
Släpliftar: 5
Sittliftar: 22
Kabinbanor: 12
Pister totalt: 110 km
Pister:
35 km
Pister:
64 km
Pister:
11 km

Skidresor Canazei – fantastiska Dolomiterna!

Canazei

Vid slutet av dalgången Val di Fassa och inbäddat vid foten av den imponerande Dolomit-bergstoppen Sasso Lungo (3 181 m), Marmolada (3 342 m) och Passo Sella (2 240 m) ligger Canazei på en höjd av 1 465 m. Orten bildar en knutpunkt i Dolomitpasset och räknas tack vare läget i hjärtat av Dolomiti Superski som "vintersportens metropol". Framför allt anslutningen till berömda Sellaronda gör orten attraktiv för vintersportare. Canazei lockar med två ansikten. På den ena sidan den äldre, idylliska stadsdelen med färgglada husfasader, på den andra sidan ett utsvävande nattliv med en rad restauranger, barer, klubbar och livemusik för den perfekta after-skin.

Val di Fassa

Val di Fassa är beläget i den sydvästra delen av Dolomiterna i Trentino, och gränsar till Sydtyrolen. Den idylliska dalen omgärdas av några av Dolomiternas mest berömda bergstoppar, som Rosengarten (3 004 m), Sasso Lungo (3 181 m), den väldiga Sella-gruppen och den imponerande glaciären Marmolada (3 342 m). Den lilla Avisio-floden slingrar sig genom den trespråkiga dalen (tyska, italienska, ladinska) och de uppskattade orterna.

Med nästan 114 km pister och 59 liftar är det ett av de största skidområdena i Dolomiti Superski och erbjuder anslutning till världsberömda Sellaronda. Val di Fassa, vars viktigaste inkomstkälla är turismen, erbjuder vid sidan av ett förstklassigt skidområde ett omväxlingsrikt fritidsutbud med en rad möjligheter till sport och återhämtning, tradition och kultur, gästvänlighet och naturligtvis det utsökta trentinska köket.

Resa Canazei

  • Tåg: Bolzano (ca. 50 km)
  • Flyg: Innsbruck (ca. 142 km), Verona (ca. 210 km), Bergamo (ca. 305 km), Milano (ca. 385 km), Turin (ca. 485 km)

Boenden i Canazei

Karta Förstora

Sök…

: Skidresor Canazei

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter