Kundomdömen

Corvara

16 Antal omdömen:

87 % Rekommendationsnivå:

Ort 9,4
Skidområde 9,5
Pistkarta
Information om skidområdet
Alta Badia
Högsta punkt: 2 550 m
Lägsta punkt: 1 324 m
Höjd skidort: 1 568 m
Liftar totalt: 53
Släpliftar: 11
Sittliftar: 30
Kabinbanor: 12
Pister totalt: 130 km
Pister:
70 km
Pister:
52 km
Pister:
8 km

Skidresor Corvara – skidturismens vagga!

Corvara

I hjärtat av de sydtyrolska Dolomiterna ligger Corvara, inbäddat i Alta Badias unika bergvärld. Med sitt läge på 1 568 meters höjd har man härifrån en fantastisk utsikt mot välkända bergskedjor som Sellamassivet, Fanesbergen och naturparken Puez Geisler. I den gemytliga lilla staden med sina ca 1 350 invånare väntar hjärtligt bemötande och du kan se fram emot en förstklassig avkopplande eller aktiv semester. Corvara hör till en av de ursprungliga vintersportorterna och är något av en pionjär för skidturismen. Redan under andra halvan av 1700-talet började vinterturismen att blomstra här, med bergsarbetare som guidade vandrare genom regionen. År 1938 öppnade den första skidskolan, och genom bygget av kälkliften Col Alto startade den kommersiella skidturismen. Liften ersattes 1947 av en sittlift – Italiens allra första!

Corvara har ett perfekt läge för dagsutflykter till de sevärda städerna i omgivningen. Till både Bruneck, Brixen och den sydtyrolska huvudstaden Bolzano tar man sig snabbt med bil. Det är också enkelt att ta sig till en rad bergstoppar, som t.ex. Langkofel i Val Gardena, Seiseralm och Kastelruth, Rosengarten-Latemar i Val di Fassa samt Tofane, Cristallo och Tre Cime di Lavaredo i Cortina. Dessa utflyktsmål är verkliga höjdarupplevelser för alla som älskar naturupplevelser och höga bergstoppar.

Alta Badia

Skidregionen Alta Badia utgörs av sex små ladinska byar belägna mellan bergsmassiven Sella och Fanes. Här väntar 130 perfekt preparerade pistkilometer på att utforskas framför Dolomiternas vackra horisont. Området anses vara ett av Italiens bästa och med sina flackare nedfarter och framförallt enklare pister är det perfekt för familjer och nybörjare. Breda skidmotorvägar, men också en rad freerideområden och en snowpark ger perfekta förutsättningar för alla behov och garanterar en unik vintersportupplevelse. Regionen stoltserar inte bara med välkända Sellaronda utan också med en världscupbacke för storslalom i form av "Gran Risa".

Du älskar snö men alpin skidåkning är inte din grej? Inga problem. Diverse vinter- och snöskovandringsleder med en total längd av ca 34 spårkilometer erbjuder mängder av alternativ. Regionen är dessutom känd för sina kulinariska läckerheter som man till och med kan njuta av längs nedfarterna. Här finns dessutom fina restauranger med hela tre Michelinstjärnor. Vill du alltså ha en perfekt blandning av perfekta pistförhållanden, vackra landskap, läcker mat och en aning lyx så är Alta Badia rätt destination.

Resa Corvara

  • Tåg: Bruneck (ca. 35 km), Brixen (ca. 60 km)
  • Flyg: Innsbruck (ca. 135 km)

Boenden i Corvara

Karta Förstora

Sök…

: Skidresor Corvara

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter