Kundomdömen

Malga Ciapela

6 Antal omdömen:

50 % Rekommendationsnivå:

Ort 7,7
Skidområde 9,0
Pistkarta
Arabba-Marmolada
Information om skidområdet
Arabba-Marmolada
Högsta punkt: 3 269 m
Lägsta punkt: 1 446 m
Höjd skidort: 1 450 m
Liftar totalt: 23
Släpliftar: 3
Sittliftar: 15
Kabinbanor: 5
Pister totalt: 63 km
Pister:
33 km
Pister:
22 km
Pister:
8 km

Skidresor Malga Ciapela – lugn skidort vid foten av Marmolada!

Malga Ciapela

Den lilla skidorten Malga Ciapela ligger precis vid foten av Marmolada, Dolomiternas högst bergskedja. Orten hör till kommunen Rocca Pietore med bara 1 228 invånare. Tack vare sitt lugna läge är orten perfekt för en avkopplande skidsemester, och det nära avståndet till skidområdet gör den också till en optimal utgångspunkt för skidåkning.

Den spektakulära Marmoladalinbanan startar mitt i Malga Ciapela och tar dig på några minuter till Punta Rocca-panoramaterrassen på 3 250 meters höjd. Här har man en fantastisk 360-gradersutsikt över de omgivande bergstopparna i Dolomiterna, och kan utforska det mångsidiga skidområdet. "Bellunese" är med sina 12 km skidregionen Dolomiti Superskis längsta nedfart och utgör själva hjärtat i Marmolada.

Marmolada

"Dolomiternas drottning" kallas bergskedjan Marmolada i Alperna. De imponerande bergstopparna reser sig mellan regionerna Venedig och Trentino-Sydtyrolen, belägna mellan floden Cordvole i öster och Fassadalen i väster. Dess högsta topp mäter 3 343 m.ö.h. och heter Punta Penia. Till skillnad från den största delen av Dolomiterna består Marmolada av grå kalksten, och på de ljusa klippväggarna kan man vid solnedgången beskåda ett vackert färgskådespel i röda och lila nyanser. Dolomiterna står med på UNESCO:s världsnaturarvslista, inte minst tack vare den vackra naturen.

Här, mitt i Dolomiterna, har man perfekt tillgång till skidområdet Dolomiti Superski. Med sina 1 200 perfekt preparerade pistkilometer, över 450 moderna liftar och 30 snowparker är Dolomiti Superski ett av världens största skidområden. Den 12 km långa nedfarten "Bellunese", som startar på 3 269 meters höjd och leder ned till Malga Ciapela på 1 446 meters höjd är skidområdets kanske bästa nedfart. En annan välkänd attraktion är "Sellaronda" som längs sina 40 km korsar hela fyra Dolomitbergspass. Djupa skogar, snötäckta nedfarter och hisnande vackra bergsvyer gör turen till en unik upplevelse för alla som älskar skidåkning.

Utanför skidbackarna är Marmolada annars rena guldgruvan för den som vill uppleva ladinsk kultur och tradition. Byn Sottoguda har lyckats bevara gamla tiders charm tack vare de många traditionella husen och ladugårdarna och den gamla hantverkskonsten. Här finns också den ca 2 km långa ravinen "Serrai di Sottoguda" med frusna vattenfall och klippväggar. Ravinen är Dolomiternas populäraste destination för isklättring. Om man följer ravinen mot Malga Ciapela passerar man flera sevärdheter, t.ex. vattenfallet Cascata du Franzei, kapellet Sant'Antonio samt statyn Madonna dei Serrei.

Resa Malga Ciapela

  • Tåg: Belluno (ca. 60 km), Bolzano (ca. 70 km), Bruneck (ca. 70 km)
  • Flyg: Venedig (ca. 160 km), Innsbruck (ca. 160 km)

Boenden i Malga Ciapela

Karta Förstora

Sök…

: Skidresor Malga Ciapela

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter