Kundomdömen

San Martin de Tor

41 Antal omdömen:

87 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,5
Skidområde 9,4
Information om skidområdet
Kronplatz
Högsta punkt: 2 275 m
Lägsta punkt: 973 m
Höjd skidort: 1 135 m
Liftar totalt: 32
Släpliftar: 6
Sittliftar: 4
Kabinbanor: 22
Pister totalt: 120 km
Pister:
58 km
Pister:
32 km
Pister:
30 km
Opistade nedfarter: 0 km

Skidresor San Martin de Tor – den ladinska semesterorten i Val Badia!

San Martin de Tor

San Martin de Tor (eller St. Martin in Thurn på tyska) är en solig by i utkanten av dalen Val Badia (eller Gadertal på tyska). Kommunen är, precis som t.ex. Corvara, Wengen och Enneberg, präglat av det ladinska språket och kulturen. I Thurns slott, beläget på en höjd ovanför orten, finns Museum Ladin Ciastel de Tor, där man kan lära sig om den flera hundra år gamla kulturen. San Martin de Tor ligger inbäddat i landskapet som domineras av Dolomiternas kärva bergstoppar. Inte långt från orten finns det mäktiga Peitlerkofelmassivet, vars högsta topp Peitlerkofel (2 875 m.ö.h.) är San Martinos lokala berg.

Vintersportare i San Martin de Tor har en direkt startpunkt till vidsträckta skidåkningsmöjligheter. Kronplatz är ett av Sydtyrolens verkliga toppområden, och finns alldeles i närheten. I närbelägna Alta Badia har man också en startpunkt till världsberömda Sellaronda. En kostnadsfri skidbuss sköter var 20:e minut transporten till dalstationen.

I San Martin de Tor kombineras natur, kultur och vintersport till en unik semesterupplevelse.

Kronplatz

Vid foten av Kronplatz (2 275 meter), mitt i Pusterdalens vackra landskap, ligger 14 attraktiva sydtyrolska orter. Från flera orter går de moderna kabinbanorna direkt till toppen, varifrån det är en makalös 360-graders-utsikt. Diverse sportevenemang äger regelbundet rum här, som Pusterdalens skidmaraton liksom Gsieserdalsloppet, det största sportevenemanget i Sydtyrolen. 120 km pister, ca 32 moderna liftanläggningar, en halfpipe liksom ett enormt utbud av längdskidspår erbjuder ett förstklassigt vintersportutbud. De många fritids- och sportmöjligheterna och den levande after skin svarar för många roliga stunder vid sidan av backen! Området passar även bra för familjer, inte minst tack vare en rad spännande anordningar som ”Croniworld”.

Resa San Martin de Tor

  • Tåg: St. Lorenzen (ca. 16 km), Bruneck (ca. 19 km), Bolzano (ca. 86 km)
  • Flyg: Innsbruck (ca. 117 km), Treviso (ca. 180 km), Venedig (ca. 192 km), Verona (ca. 234 km)

Boenden i San Martin de Tor

Karta Förstora

Sök…

: Skidresor San Martin de Tor

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter