Kundomdömen

Seis

41 Antal omdömen:

95 % Rekommendationsnivå:

Ort 9,1
Skidområde 9,2
Pistkarta
Val Gardena/Alpe di Siusi
Information om skidområdet
Val Gardena/Alpe di Siusi
Högsta punkt: 2 518 m
Lägsta punkt: 1 236 m
Höjd skidort: 1 000 m
Liftar totalt: 84
Släpliftar: 29
Sittliftar: 41
Kabinbanor: 14
Pister totalt: 178 km
Pister:
52 km
Pister:
105 km
Pister:
21 km

Skidresor Seis – skidåkning på Europas största högplatå!

Seis

Seis am Schlern ligger på 1 000 meters höjd på högplatån mellan Kastelruth och Fiè allo Sciliar. Schlerns toppar sträcker sig majestätiskt mot himlen. Den traditionella och internationella turistorten är startpunkten för den nya liften Panoramabahn till Seiser Alm. Tack vare den perfekta anslutningen till skidområdet har orten blivit än mer omtyckt bland vintersportare, men har trots detta lyckats behålla sin ursprungliga karaktär.

Den idylliska bergsbyns landmärken är de båda kyrkorna samt tre gamla borgruiner. Tack vare de många vintervandringslederna och skidspåren finns fina alternativ till alpin skidåkning. Eller varför inte beundra det vackra vinterlandskapet i Seiser Alm genom en tur med häst och släde, under varma täcken. De många traditionella stugorna bjuder på möjligheter att avsluta kvällen lugnt och gemytligt.

Seiser Alm

I hjärtat av Sydtyrolen och precis vid Val Gardena ligger Seiser Alms vida högplatå med sina mångsidiga orter. Seiser Alm är drottningen bland Europas högplatåer: den är 52 km² stor, och ligger på mellan 1 060–2 245 meters höjd mellan de imponerande topparna Sassolungo, Sasso Piatto, Goldknopf, Bullacia och Sciliar. Det har gjort Seiser Alm till ett av de mest kända vintersport- och vandringsområdena i hela Alperna. Trots det stora antalet besökare utstrålar orterna fortfarande sin ursprungliga charm, med sina vackra lanthus och imponerande kyrktorn. Skidområdet nås enklast med linbanan från utkanten av Seiser. Här möts man av en hisnande vacker utsikt. Seiser Alm bjuder på 60 pistkilometer, och tillsammans med Gröden är området ett verkligt skidparadis med 175 pistkilometer!

Resa Seis

  • Tåg: Bolzano (ca. 25 km), Brixen (ca. 30 km)
  • Flyg: Innsbruck (ca. 110 km), Verona (ca. 175 km), Bergamo (ca. 260 km), Milano-Linate (300 km), Turin (ca. 440 km)

Boenden i Seis

Karta Förstora

Sök…

: Skidresor Seis

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter