Kundomdömen

Vigo di Fassa

146 Antal omdömen:

94 % Rekommendationsnivå:

Ort 9,2
Skidområde 9,5
Pistkarta
Val di Fassa-Carezza
Information om skidområdet
Val di Fassa-Carezza
Högsta punkt: 2 625 m
Lägsta punkt: 1 200 m
Höjd skidort: 1 382 m
Liftar totalt: 39
Släpliftar: 5
Sittliftar: 22
Kabinbanor: 12
Pister totalt: 110 km
Pister:
35 km
Pister:
64 km
Pister:
11 km

Skidresor Vigo di Fassa – fantastiska Dolomiterna!

Vigo di Fassa

Den mysiga orten Vigo di Fassa (1 382 m.ö.h.) ligger framför Catinacciobergens (2 981 m.ö.h.) vackra panorama. Men inte bara det perfekta läget gör orten intressant, utan även dess livliga centrum, som än idag har kvar tecken av ortens forna glans. Förr i tiden var Vigo di Fassa dalens religiösa centrum, och huvudort för förvaltningen. Vigo di Fassas sydländska atmosfär till trots är här mindre stressigt än i övriga orter. Ortens lättöverskådlighet uppskattas framförallt av familjer. Vigo di Fassa är ett särskilt fint resmål, och här erbjuds allt från mysiga promenader genom skogen, till förstklassigt klättrings- och skidnöje.

Val di Fassa

Val di Fassa är beläget i den sydvästra delen av Dolomiterna i Trentino, och gränsar till Sydtyrolen. Den idylliska dalen omgärdas av några av Dolomiternas mest berömda bergstoppar, som Rosengarten (3 004 m), Sasso Lungo (3 181 m), den väldiga Sella-gruppen och den imponerande glaciären Marmolada (3 342 m). Den lilla Avisio-floden slingrar sig genom den trespråkiga dalen (tyska, italienska, ladinska) och de uppskattade orterna.

Med nästan 114 km pister och 59 liftar är det ett av de största skidområdena i Dolomiti Superski och erbjuder anslutning till världsberömda Sellaronda. Val di Fassa, vars viktigaste inkomstkälla är turismen, erbjuder vid sidan av ett förstklassigt skidområde ett omväxlingsrikt fritidsutbud med en rad möjligheter till sport och återhämtning, tradition och kultur, gästvänlighet och naturligtvis det utsökta trentinska köket.

Resa Vigo di Fassa

  • Tåg: Bolzano (ca. 40 km), Egna/Neumarkt (ca. 55 km)
  • Flyg: Innsbruck (ca. 155 km), Venedig (ca. 175 km)

Boenden i Vigo di Fassa

Karta Förstora

Sök…

: Skidresor Vigo di Fassa

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter