Kundomdömen

Bad Goisern

98 Antal omdömen:

89 % Rekommendationsnivå:

Ort 7,9
Skidområde 8,5
Information om skidområdet
Dachstein West
Högsta punkt: 2 100 m
Lägsta punkt: 780 m
Höjd skidort: 504 m
Liftar totalt: 57
Släpliftar: 35
Sittliftar: 11
Kabinbanor: 11
Pister totalt: 131 km
Pister:
44 km
Pister:
80 km
Pister:
7 km
Opistade nedfarter: 40 km

Skidresor Bad Goisern – skidnöje, avkoppling och kultur!

Bad Goisern

Den fridfulla luftkurorten Bad Goisern befinner sig på en höjd av ca 500 meter i underbara Salzkammergut. I norr gränsar orten till den berömda ”kejsarstaden” Bad Isch. Här sommarresiderade kejsaren Franz Joseph I av Österrike regelmässigt under det nittonde århundradet.

Omgiven av denna historiska ort, de imponerande bergen och Hallstättersee i söder erbjuder Bad Goisern en oförglömlig upplevelse. Familjer och alla de som söker lugn och återhämtning kommer att bli begeistrade. Även längdskidåkare trivs då de finner ett sant paradis för detta här. Den som hellre vill åka alpint finner idealiska förutsättningar i skidområdet ”Dachstein West” till vilket det endast är 20 km.

Dachstein Salzkammergut

Inre Salzkammergut, som även kallas Dachsteiner Salzkammergut, är ett historiskt och lantligt kulturområde i norra Alperna, som sträcker sig runt Dachsteinmassivet från Bad Ischl i norr tilL Schladming i söder, och från Abtenau i väst till Bad Mitterndorf i öst. Hela Salzkammergut är alltså fördelad över förbundsländerna Oberösterreich, Steiermark och Salzburg, och själva Dachsteiner Salzkammergut ligger framförallt i Oberösterreich.

Dachsteinmassivet är mycket saltrikt, vilket gett regionen en viktig betydelse världen över ända sedan 1300-talet. Dessutom har många viktiga arkeologiska fynd gjorts i trakten. Den unika miljön i kombination med sitt historiskt betydelsefulla kulturlandskap hamnade 1997 på såväl UNESCO:s världsnatur- som världskulturarvslista. Saltgruvorna och panoramavyerna i världsnaturarvsregionen är idag stora turistattraktioner, och det är också de mångsidiga vintersportmöjligheterna vid Dachsteinmassivet.

Resa Bad Goisern

  • Tåg: Bad Goisern (i orten), Steeg-Gosau (ca. 5 km)
  • Flyg: Salzburg (ca. 75 km), München (ca. 250 km), Innsbruck (ca. 260 km)

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter