Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd: Exakt som angivet
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum : alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen
Information om skidområdet
SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental
Högsta punkt: 1 957 m
Lägsta punkt: 620 m
Höjd skidort: 794 m
Liftar totalt: 90
Släpliftar: 39
Sittliftar: 35
Kabinbanor: 16
Pister totalt: 284 km
Pister:
122 km
Pister:
129 km
Pister:
33 km
Kundomdömen

Resort Tirol Am Sonnenplateau

59 Antal omdömen:

100 % Rekommendationsnivå:

Boende 9,8
Ort 8,5
Skidområde 9,2

Skidområde SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental

Skidområde SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental

Med liftkortet ”SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental” har du tillgång till ett av världens största och modernaste skidområden! SkiWelt har flera gånger korats till ett av världens bästa skidområden. 89 moderna liftanläggningar, 284 pistkilometer, samt tre snowparker ger dig oändligt med skidnöje. Oavsett om man är stor eller liten, nybörjare eller proffs så får man verkligen valuta för pengarna.

Från och med vintern 2015/16 bjuder Brixen på en ny höjdpunkt bland liftarna: den nya Jochbahn, världens snabbaste åttastolslift, belägen på solsidan av Brixen. Den väldigt bekväma, uppvärmda stolsliften färdas den 2 km långa sträckan med en hastighet av 6 m/s. Dessutom finns en ny Jochnedfarten som tack vare en underjordisk sträckning tar sig förbi infartsvägen utan att behöva korsa den.

Från Brixen kan man ta sig via Hochbrixen till Hartkaiser, där det finns skön åkning för både nybörjare, mer erfarna och freeriders. Dels finns anslutning till Hohe Salve, dels till Kitzbühelpisterna genom Choralpe. Big Playground vid Gampenkogel lockar snowboardåkare till att njuta av dagarna. Den 5,5 km långa dalnedfarten från Choralpe ställer krav på viss erfarenhet, medan nybörjare finner härliga pister på Westendorfer-sidan eller vid Hochbrixen. Freeriders får valuta för pengarna i Hopfgarten, Scheffau eller Westendorf. Ren "höjdglädje" utlovar också de 81 raststationerna som kantar skidområdet.

Om du har med dig barnen på semestern, eller om du själv älskar sagor, rekommenderar vi verkligen att du testar den nya upplevelsegondolen för 10 personer i SkiWelt Söll. Här finns mycket att utforska, baserat på historien om "Lycko-Hans"!

Med uppgraderingen till Super Ski Card (se skidregion) ges tillgång till ännu mer skidnöje: liftkortet ger dig gränslös skidåkning i 22 skidregioner i Tyrolen och Salzburg med 938 liftar och över 2 750 pistkilometer.
Klicka här för att förstora pistkartan.

Kvällsskidåkning Brixen im Thale

I SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental finns i tre skidområden möjligheter till kvällsskidåkning: i Söll, Brixen och Westendorf. Vid Schusterbühelliften i Brixen finns 300 meter kvällsnedfart, som är upplyst fram till kl 19.

Höjdpunkten när det gäller kvällsskidåkning finns däremot någon annanstans, nämligen i SkiWelt Söll. Här finns Österrikes största kvällsskidområde! Från onsdag till lördag står 10 km preparerade nedfarter till förfogande till in på kvällen. Hela fem nedfarter vid gondolbanan Hochsöll, samt vid sittliftarna Keat och Hexen6er lyses upp med strålkastare fram till kl 21.30. Förutom de många nedfarterna lyses även Fun-Arena "Hans im Glück" vid fyrastolsliften upp för skidnöje kvällstid. En rad skidstugor samt en kälkbana vid Hochsöllgondolbanan hör också till kvällsutbudet. Utbudet av kvällsskidåkning i Söll är så stort att man behöver köpa ett separat liftkort.

I Westendorf finns dessutom en 500 meter lång pist för nattsuddare vid övningsområdet vid fyrapersonersliften. Den hålls upplyst varje tisdag till kl 21. För kvällsskidåkning i Westendorf och Brixen behöver en avgift betalas.

After Ski Brixen im Thale

Den som fortfarande har kvar energi efter dagen i pisten kan välja mellan olika kvällsaktiviteter i regionen Brixental. Barer, pubar, stugor och diskotek svarar för bästa underhållning, där framför allt ”Brixner Stadl” bör nämnas. Lite lugnare och gemytligare är det i restaurangerna och värdshusen, där gästerna skäms bort av såväl de typiskt regionala som internationella köken.

Det härliga vinterlandskapet låter sig avnjutas under en rejäl vintervandring, till häst eller genom stavgång. Andra möjligheter i Brixen är nattrodel och kägelspel samt fackel- och snöskovandringar. Skridskoåkning, isstocksskytte eller ett besök i badhuset i grannorterna Ellmau och Kitzbühel är också möjliga, orter som även rekommenderas för nattsuddare och shoppingälskare.

Snowpark: Big Playground Brixen im Thale

I SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental står fyra härliga snowparker och en "skidhinderbana" till förfogande. De snowparker som ligger närmast Brixen är "Mini Playground", "Big Playground" samt "Boarders Playground". "Mini Playground", belägen i övningsbacken, passar perfekt för nybörjare och de yngsta, med sina vågbanor, velodromkurvor, jib boxar och små hopp. "Big Playground", vid liften Gampenkogelbahn, och erbjuder såväl nybörjare som proffs sköna freestylemöjligheter.

I Easy-Line kan nybörjare testa sina färdighet på slide-element. Pro Line ger lite mer erfarna åkare möjligheter att gå loss längs en Jump-Line och en Jib-Line med Bonks, boxar och Rails. Det finns även en Super-Cross Line med en Snake-Run och Banked Slalom, som skapar glada miner på både nybörjare och mer erfarna åkare. Parken har dessutom en Chill Area. Parken är en riktig pärla, och bara måste besökas.

Den som inte nöjer sig med allt det här har tillgång till tre ytterligare snowparker i SkiWelt i form av "Skiparcours Hans im Glück", "Intersport Kaiserpark" vid Ellmau, samt "Crazy Kangaroo Park" vid Salvenmoos, där det dessutom finns en "funslope" som tack vare elljus kan utforskas även kvällstid.
Klicka på kartan över snowparken för att förstora den.

Skidområdet SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Österrike