Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd: Exakt som angivet
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum : alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen
Award
Kundomdömen

Ebbs

64 Antal omdömen:

94 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,9
Skidområde 9,1
Information om skidområdet
SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental
Högsta punkt: 1 957 m
Lägsta punkt: 620 m
Höjd skidort: 475 m
Liftar totalt: 90
Släpliftar: 39
Sittliftar: 35
Kabinbanor: 16
Pister totalt: 288 km
Pister:
126 km
Pister:
127 km
Pister:
35 km

Skidområde SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Skidområde SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Med liftkortet ”SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental” har du tillgång till ett av världens största och modernaste skidområden! SkiWelt har flera gånger korats till ett av världens bästa skidområden. 90 moderna liftanläggningar, 288 pistkilometer samt fyra snowparker ger dig oändligt med skidnöje. Oavsett om man är stor eller liten, nybörjare eller proffs så får man verkligen valuta för pengarna.

Med gondolliften har man över Hochsöll en perfekt anslutning till pisterna vid Hohe Salve – och därifrån till hela skidområdet! Vid Hohe Salve finns en 7,3 km långa dalnedfart till Söll – något för alla med bra kondition. Erfarna åkare har även en del att bita i längs pisterna vid Kälbersalvenliften. Tanzer-nedfarten är inte bara en perfekt nedfart för de som gillar krävande åkning, utan bjuder också på fantastiska vyer, och är kanske en av SkiWelts vackraste pister. För freeriders väntar sköna åkupplevelser i Black-Pipe freeridepisten vid Hohe Salve, och snowboardåkare kan gå loss i bland annat snowparken Crazy Kangaroo i SkiWelt Söll med kickers, rails och boxar. Men även för nybörjare finns en del att bita i. Äventyrsbacken Hans im Glück med spännande hinder och mycket omväxling är perfekt för nybörjare som vill ha lite mer spännande åkning. Njutning på hög nivå väntar också i hela 81 matställen som är fördelade i skidområdet.

Om du har med dig barnen på semestern, eller om du själv älskar sagor, rekommenderar vi verkligen att du testar den nya upplevelsegondolen för 10 personer i SkiWelt Söll. Här finns mycket att utforska, baserat på historien om "Lycko-Hans"!
Klicka här för att förstora pistkartan.

Kvällsskidåkning Ebbs

Om man spenderar sin skidsemester i Ebbs så väntar idyllisk skönhet och stillhet. Det familjevänliga området Walchsee vid foten av Zahmen Kaiser i Tyrolen är känt för de vackra landskapen. Breda, lätta till medelsvåra nedfarter har allt som avslappnade åkare, familjer och nybörjare kan önska sig. Och även de åkare som vill ägna sig åt kvällsåkning – ett allt populärare nöje i Österrike – har en del att se fram emot: beroende på snöförhållanden håller Ambergliften i Durchholzen öppet tills in på sena kvällstimman en till två gånger i veckan. Den 1 km långa, med strålkastare upplysta pisten, välkomnar då kvällspigga skidåkare. Skidåkning på kvällen är och förblir en väldigt speciell upplevelse! Den som vill ha ännu fler möjligheter hittar en 1,5 km lång kvällsnedfart i St. Johann in Tirol, ca 30 km bort, och uppför berget tar man sig med en stollift.

After Ski Ebbs

I Ebbs kan du låta dagen klinga ut i de traditionella och mysiga restaurangerna som till exempel "Berggasthof Hocheck" och "Wenger Stadl" och testa någon av de regionala läckerheterna. I bryggeriet "Zum Messerschmied" erbjuds guidningar om snappstillverkning som här har en mångårig tradition. Afterski väntar i "Alm" i Oberaudorf, där man kan njuta av såväl glögg och lyssna på afterski-hits.

En gång per vecka är pisten vid Amberg-liften upplyst. Det finns även en 3 km lång rodelbana i skidområdet. På de frusna sjöarna kan man åka skridsko eller spela isstocksspel. I "Funarena Hallo Du" väntar både avkoppling och action: där finns det ett 1 500 m² stort bastulandskap och även massage-behandlingar kan bokas. Dessutom finns en liten isbana och kägelbana.

Snowpark: Big Playground Ebbs

I SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental väntar fyra grymma snowparker och en äventyrsbacke på att utforskas. I "Mini Playground" i övningsbacken i Brixen finns vågor, doserade kurvor, jib-boxar och små hopp för nybörjare och yngre åkare. "Boarders Playground" vid liften Gampenkogelbahn erbjuder fina freestylemöjligheter för allt från nybörjare till proffs.

Längs Easy Line kan nybörjare gå loss på Slide-element. Pro Line passar bra för åkare med viss erfarenhet, och utgörs av en Jump-Line och en Jib-Line med Bonks, boxar och Rails. I Super-Cross Line med Snake-Run och Banked Slalom garanteras glada miner på både nybörjare och mer erfarna åkare. Parken har dessutom en egen Chill Area. Denna freestylepärla är verkligen värd ett besök.

Vill man ha ännu mer omväxling finns ytterligare tre snowparker i SkiWelt: skidhinderbanan "Hans im Glück", "Kaiserpark" i Ellmau och "Crazy Kangaroo Park" vid Salvenmoos, vars funslope fyra gånger i veckan upplyses med strålkastarbelysning så att man fortsätta åkningen kvällstid.
Klicka på kartan över snowparken för att förstora den.

Skidområdet SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Österrike

Experttestresultat för SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Testresultatet för SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(3,2 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Ebbs

Karta Förstora

Sök…

: Skidområde Ebbs

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar