Kundomdömen

Eisenerz

77 Antal omdömen:

88 % Rekommendationsnivå:

Ort 7,8
Skidområde 7,9
Pistkarta
Information om skidområdet
Präbichl
Högsta punkt: 1 608 m
Lägsta punkt: 1 100 m
Höjd skidort: 736 m
Liftar totalt: 7
Släpliftar: 4
Sittliftar: 3
Kabinbanor: 0
Pister totalt: 20 km
Pister:
6 km
Pister:
11 km
Pister:
3 km

Skidresor Eisenerz - Skidåkning i Erzbergs äventyrsregion!

Eisenerz

I det lugna Eisenerz, lockar regionen Steiermark med sin mest orörda natur. Orten ligger inbäddad i det imponerande bergslandskapet i Eisenerz-alperna, ca 30 km nordväst om regionens huvudstad Leoben och kan endast nås via passvägen vid Präbichl (1226 m). I byn, som är starkt präglad av den tidigare malmbrytningen, bor ca 4 350 personer. Erzberget (1466 m), som reser sig inte långt från byn och som också kallas "den steiriska brödkakan", är av stor betydelse för malmbrytningen. Det är ett av Österrikes mest kända berg och gruvan som kan besökas en av de största turistattraktionerna i regionen.

Eisenerz förtrollar gäster med sin romantiska stadskärna och många sevärdheter, som till exempel den centralt belägna Bergmannsplatz med gruvarbetarfontänen, det gamla rådhuset med arkadgårdarna och St Oswald kyrkan. Schichttornet, som man kan nå grån gamla stan erbjuder en fantastisk utsikt över staden. Skidområdet Präbichl, rodelbanor, vintervandringsleder och längdskidspår gör Eisenerz till ett attraktivt resemål.

Eisenerzer Alpen

Eisenerz-alperna utgör den södra delen av Ennstal-alperna i Obersteiermark. Bergskedjan kännetecknas av branta dalar, karga toppar och vidsträckta alpina ängar. Det högsta berget och attraktiva vandringsmålet på den ca 60 km långa bergsryggen är Gößeck (2 214 m). Största turistattraktionerna är Erzberg (1 466 m) med sitt tillgängliga malmgruva och den lika populära Eisenerzer Reichenstein (2 165 m), som tornar upp sig precis bredvid. Den sistnämnda är målet för många vandrings- och skidturer och en fantastisk utsiktsplats. Tack vare deras höjd garanterar Eisenerz Alperna snörika vintrar, så att du nästan alltid kan njuta av välpreparerade backar i skidområdena i Präbichl, Wald am Schoberpass eller Kaiserau.

Resa Eisenerz

  • Tåg: Eisenerz (centrum)
  • Flyg: Graz (ca. 95 km), Linz (ca. 135 km), Salzburg (ca. 200 km)

Boenden i Eisenerz

Karta Förstora

Sök…

: Skidresor Eisenerz

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter