Kundomdömen

Finkenberg

645 Antal omdömen:

98 % Rekommendationsnivå:

Ort 9,0
Skidområde 9,3
Pistkarta
Ski- & Gletscherwelt Zillertal 3000
Information om skidområdet
Ski- & Gletscherwelt Zillertal 3000
Högsta punkt: 3 250 m
Lägsta punkt: 630 m
Höjd skidort: 840 m
Liftar totalt: 65
Släpliftar: 26
Sittliftar: 23
Kabinbanor: 16
Pister totalt: 202 km
Pister:
58 km
Pister:
101 km
Pister:
43 km
Opistade nedfarter: 8 km

Skidresor Finkenberg - den sportiga kraftkällan!

Finkenberg

Tuxerdalen, den kanske mest attraktiva högdalen i tyrolska Zillertal, ligger på mellan 630 och 3 250 meters höjd och är därmed en av Österrikes mest snösäkra regioner. De gemytliga orterna Finkenberg, Tux och Hintertux ger sina besökare precis vad de önskar från en skidsemester – ett makalöst vackert vinterlandskap, sköna pister och ett välfylllt aktivitetsprogram. Finkenberg är hemort för flera berömda personer – extremklättraren professor Peter Habeler, "Zillertaler Schürzenjäger" och olympiske mästaren Leonhard Stock.

Skidorten har något att erbjuda för alla: Här finner man avkoppling, upplevelser och inte minst äventyr. Dagligen underhålls 28 km längdskidspår och 68 km vintervandringsvägar. Flera rodelbanor, en naturlig skridskobana och inte minst ett rikt utbud av after ski ser till att din semester blir perfekt. Tillsammans med den berömda grannorten Mayrhofen bildar Finkenberg det 202 pistkilometer omfattande skidområden ”Ski- und Gletscherwelt Zillertal 3000”, och tack vare närheten till Hintertuxerglaciären är Finkenberg den optimala utgångspunkten för en lyckad skidsemester!

Zillertal

Zillertal, eller som dalen också kallas: "världens mest aktiva dal" – ligger i hjärtat av Tyrolen, och i Zillertalalperna i söder gränser dalen till Sydtyrolen. Den relativt flacka dalen bjuder på ett nästintill oändligt antal möjligheter! 542 pistkilometer, 180 liftar och snösäkerhet på upp till 3 250 meters höjd – hjärtligt välkommen till Zillertal! Liftkortet Zillertaler Superskipass gäller för samtliga pister i Ziller-, Gerlos- och Tuxertal samt vid Wildkogel. Dalarna är förbundna med varandra med en kostnadsfri skidbuss, vilket gör det enkelt att njuta av det mångsidiga utbudet.

Resa Finkenberg

  • Tåg: Jenbach (ca. 40 km)
  • Flyg: Innsbruck (ca. 80 km), Salzburg (ca. 170 km), München (ca. 190 km)

Boenden i Finkenberg

Karta Förstora

Sök…

: Skidresor Finkenberg

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter