Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd: Exakt som angivet
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum : alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen
Award
Information om skidområdet
Arlberg
Högsta punkt: 2 811 m
Lägsta punkt: 1 300 m
Höjd skidort: 1 154 m
Liftar totalt: 88
Släpliftar: 28
Sittliftar: 45
Kabinbanor: 15
Pister totalt: 303 km
Pister:
130 km
Pister:
122 km
Pister:
51 km
Opistade nedfarter: 200 km
Kundomdömen

Hotel Pezina

973 Antal omdömen:

88 % Rekommendationsnivå:

Boende 7,5
Ort 8,6
Skidområde 9,0

Skidområde Arlberg

Skidområde Arlberg

Från Flirsch tar man sig med en kostnadsfri skidbuss bekvämt till St. Anton och därmed till det stora sammanhängande skidområdet Arlberg. Förbundet består av St. Anton, Stuben, Zürs och Warth-Schröcken bildades inför vintersäsongen 2016/2017. Tack vare Flexenbahn, Trittkopfbahn I och II samt Albonabahn 2 har de enskilda skidområdena slutits samman till ett stort skidområde. Flexenbahn har 47 kabiner för vardera 10 personer och förbinder Lech-Zürs med Stuben/Alpe Rauz och ersätter dagligen 120 skidbussturer. Dessutom bjuds man på en fantastisk utsikt över Klostertal tack vare stora panoramafönster. Innehavare av liftkortet "Arlberg" står därmed totalt 303 pistkilometer samt 88 liftar till förfogande!

Tack vare det stora utbudet av barnpassningstjänster och de många blå nedfarterna så passar St. Anton am Arlberg perfekt för familjer och nybörjare. Arlberg (1 300–2 811 m.ö.h.) är en av de snösäkraste regionerna i hela Alperna. Det i kombination med moderna konstsnöanläggningar garanterar utmärkta pistförhållanden. Arlberg är inte bara känt för sina välpreparerade pister, utan också som ett mecka för freeriding. Här hittar du totalt ca. 200 km djupsnönedfarter, och kan uppleva underbara puderdagar. Bergsrestaurangerna på Arlberg erbjuder dessutom kostnadsfritt Wi-Fi.

Funparken ”STANTON PARK” i Rendl-skidområdet, med kicker, rails och tables, är ett eldorado för snowboardåkare. Mer erfarna åkare kan bland annat köra den av världsmästare beprövade tävlingssträckan nedanför Kapall (2 330 meter), medan nybörjare har ett bra område vid Gampen.
Klicka här för att förstora pistkartan.

After Ski Flirsch

I den lugna och idylliska orten Flirsch finns det en rad olika möjligheter till att tillbringa en omväxlingsrik dag. Ett exempel är den upplysta rodelbanan. Vintervandringsvägar finns i både Flirsch och Pettneu. Den som tycker om att festa bör inte missa den legendariska after skin i St. Anton. Här finns det ett rikt utbud – en mängd skidpubar som "Krazy Kanguruh" eller "Heustadl" bjuder redan vid dalnedfarten in till att koppla av i solen och att skåla efter en lyckad skiddag. Ett besök vid "Mooserwirt" rekommenderas särskilt – här finns after ski med kultstatus!
Under kvällarna är det hett värre i barer, pubar och diskotek. Ett omtyckt uteställe för den som vill dansa är "Kandahar", där internationella DJ:s och läckra cocktails hjälper till att skapa den perfekta stämningen.

Snowpark: STANTON SNOWPARK Flirsch

"STANTON PARK" ligger inbäddat i det närmast sanslöst vackra landskapet vid Arlberg, närmare bestämt vid bergstationen Rendl och kan nås optimalt tack vare två liftar. Det goda läget precis vid Rendl-terrassen, gör att man bekvämt kan kolla in andra åkare, och ta en paus mellan åken. Tack vare events som Acroba Progression Tour, som 2015 gjorde sitt första stopp någonsin i Europa, hör parken till en av de viktigaste i snowboardscenen.

"STANTON PARK" har ett riktigt bra utbud, fördelat på tre areas med olika svårighetsgrader (beginner, advanced och pro). Hindren består t.ex. av olika rails och boxar, kickers på upp till 15 meter, pipes, en wall ride och en big tube. Huvuddesignern René Friedl och hans team har jobbat hårt för att erbjuda en riktig höjdarupplevelse i parken och inte göra någon åkare besviken.

Förutom "STANTON PARK" erbjuder skidområdet också en funslope med hopp, velodromkurvor, tunnel och "snäcka". Den roliga pisten är belägen i Galzig.

Den som besöker andra skidområden i regionen behöver inte avstå från freestyle-åkning. I både Lech och vid Sonnenkopf finns snowparker. Snowparken Lech am Arlberg har tre olika linjer, inklusive mini-kicker för barn, och Alpernas kanske bästa triplekicker-linje. Vid Sonnenkopf får nybörjare verkligen valuta för pengarna: I Beginner-Funpark finns fem Medium-Parkhinder samt en kickerlinje (3–5 meter).
Klicka på kartan över snowparken för att förstora den.

Skidområdet Arlberg var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Österrike

Experttestresultat för Arlberg

Testresultatet för Arlberg baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(4,7 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter