Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd: Exakt som angivet
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum : alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen
Award
Kundomdömen

Fügen

1 567 Antal omdömen:

97 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,8
Skidområde 9,2
Information om skidområdet
Hochzillertal-Hochfügen-Spieljoch
Högsta punkt: 2 378 m
Lägsta punkt: 600 m
Höjd skidort: 545 m
Liftar totalt: 43
Släpliftar: 21
Sittliftar: 13
Kabinbanor: 9
Pister totalt: 106 km
Pister:
33,3 km
Pister:
52,9 km
Pister:
19,8 km
Opistade nedfarter: 7 km

Skidområde Hochzillertal-Hochfügen-Spieljoch

Skidområde Hochzillertal-Hochfügen-Spieljoch

Med "Zillertaler Superskipass" får du tillgång till 535 pistkilometer i Zillertal Arena, Mayrhofen, Ski & Gletscherwelt Zillertal 3000 i skidområdet Hochzillertal – Hochfügen – Spieljoch, samt Wildkogel-Arena i Bramberg. Alla skidområden är förbundna med varandra genom en kostnadsfri linjebuss och tåglinje. Sedan några år tillbaka erbjuder Zillertal Arena kostnadsfri tillgång till Wi-Fi i sina skidområden! Du kan alltså inte bara glida i snön och njuta av solen utan även dela dina upplevelser och höjdpunkter direkt med familjen hemma (se skidregion).

I själva Fügen finns två skidområden att välja mellan: Spieljoch och Hochfügen/Hochzillertal. Dalstationen i skideldoradot Hochfügen/Hochzillertal ligger på 1 500 meters höjd och dit tar du dig bekvämt med skidbussen från Fügen. Läget i den högalpina grytformationen garanterar vintersportfantaster snösäkerhet till slutet av april. Denna del av dalen passar bra för skidåkare på jakt efter en ort med skidåkning för alla anspråk. Snowparken med halfpipes ser till att snowboardare får valuta för pengarna. Genom förbindelsen mellan Hochfügen och Hochzillertal står totalt ca 92 mångsidiga pistkilometer (inkl. opreparerade nedfarter), varav en är en belyst dalnedfart, och 36 liftar till förfogande!

Skidområdet Spieljoch erbjuder ytterligare 17,6 km med perfekt preparerade pister, 3,4 km opistade nedfarter, sammanlagt 7 liftar samt en transportbandslift för de första snöäventyren i backarna. Den sagolika djupsnön på Geolsalm och den 7 km långa dalnedfarten ner till Fügen får även de mest inbitna skidåkarna att jubla. Som en försmak av topp-till-topp-förbindelsen mellan Hochzillertal-Hochfügen och Spieljoch under säsongen 2019/20, har en skidbussförbindelse mellan dalstationerna i Fügen och Kaltenbach i Hochzillertal tagits i bruk, med avgång en gång i timmen.
Klicka här för att förstora pistkartan.

Kvällsskidåkning Fügen

Som i många andra österrikiska skidområden hör kvällsskidåkning till Zillertals breda skidutbud. I skidområdet Hochfügen-Hochzillertal står två nedfarter till förfogande för kvällsöppen åkning: i Fügens lokala område lyses den 5 km långa nedfarten "Stephan-Eberharter-Goldpiste" upp. Den strålkastarbelysta dalnedfarten leder från mellan- till dalstationen för linbanan Hochzillertal i Kaltenbach. Från januari till mars mellan kl 19 till 22 kan nattsuddare njuta av de förlängda öppettiderna i den röda pisten, som kan snötäckas med snökanoner. Från Fügen till insteget i kvällsskidområdet tar man sig med den kostnadsfria skidbussen.

Dessutom finns en upplyst kvällsskidåkningsnedfart vid Lamarkliften i Hochfügen. Här arrangeras dessutom, under flera kvällar under säsongen, en "Ski-Show".

After Ski Fügen

I jämförelse med andra orter i Zillertal är Fügen ”the place to be”. Alpstugorna bjuder in till trevliga besök, som till exempel den gemytliga ”Schihütte” vid Spieljochs dalnedfart. Väl nere i dalen sprakar det loss med after skin: under stora parasoll och i barer dansas, festas och flörtas det åt alla håll. Senare på kvällen flyttar sig festen till barerna, klubbarna och de tre diskoteken i orten.

En annan höjdpunkt är Kristallhütte i skidområdet Kaltenbach-Hochzillertal. Stugan, som ligger på 2 150 meters höjd vid bergstationen Kristall-Express, har ett ungt och kreativt kök med attraktiva priser. Här serveras läckra lokala rätter. Inne i stugan väntar en öppen spis samt sällskapsrum i traditionell stil, och när vädret tillåter är solterrassen öppen, där det förutom en bar även finns liggstolar och vattensängar. Sedan vintersäsongen 2013/14 finns det även en vinkällare.

Den som inte vill skiljas från skidorna eller brädan kan ge sig ut på nattåkning i någon av de belysta pisterna. Den som fortfarande har energi kvar efter åkningen kan göra ett besök på upplevelse- och termalbadet Zillertal i Muss. Där finns ett mångsidigt barnområde med Österrikes längsta upplevelserutschkana (133 meter) samt ett modernt wellness- och bastuområde.

Vid termalbadet finns också en skridskobana, där isdiskon regelbundet arrangeras. Dessutom erbjuder Fügen med omgivning flera olika rodelbanor, varav vissa är upplysta kvällstid. Vintervandringar och lugna turer med häst och vagn kompletterar utbudet för den som söker avkoppling.

Snowpark: Snowpark Betterpark Fügen

"Betterpark Hochzillertal" ligger precis vid åttastolsliften "Schnee Express" på 2 050–2 120 meters höjd i skidområdet Hochzillertal-Kaltenbach.

Parkens egen lift tar gästen direkt och bekvämt tillbaka upp till starten. I parken finns tre linjer med olika svårighetsgrader så att nybörjare, medelgoda åkare och proffs kan ställa kunskaperna prov med kickers och annat. En annan läckerhet är jib line i slutet av parken som erbjuder olika boxar och rails. Sedan december 2016 finns "Snowpark Lamark" vid Lamarkliftarna. Parken är klassificerad som en "Small Park", och har tre lines med 13 hinder, med något för åkare i alla erfarenhetsgrader!

Efter en lång freestyledag, eller för kortare pauser i åkandet, finns en Chill Area med liggstolar och ljudsystem. Utöver Betterpark kan freestyle-åkare gå loss i flera snowparker i hela Zillertal, bl.a. i Mayrhofen, Gerlos och vid Hintertuxer Gletscher.
Klicka på kartan över snowparken för att förstora den.

Skidområdet Hochzillertal-Hochfügen-Spieljoch var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Österrike

Experttestresultat för Hochzillertal-Hochfügen-Spieljoch

Testresultatet för Hochzillertal-Hochfügen-Spieljoch baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(4,7 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Fügen

Karta Förstora

Sök…

: Skidområde Fügen

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.