Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd: Exakt som angivet
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum : alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen
Kundomdömen

Fulpmes

62 Antal omdömen:

97 % Rekommendationsnivå:

Ort 9,0
Skidområde 9,1
Information om skidområdet
Schlick 2000
Högsta punkt: 2 240 m
Lägsta punkt: 1 000 m
Höjd skidort: 930 m
Liftar totalt: 13
Släpliftar: 8
Sittliftar: 3
Kabinbanor: 2
Pister totalt: 22 km
Pister:
12 km
Pister:
6,8 km
Pister:
3,2 km
Opistade nedfarter: 1 km

Skidområde Schlick 2000

Skidområde Schlick 2000

Från skidorten Fulpmes har man genom liften Kreuzjochbahn direkt tillgång till skidområdet Schlick 2000 med 22 pistkilometer och 13 liftar, belägna på upp till 2 240 meters höjd. Skidområdet ligger i en snösäker dalkittel och är mycket familjevänligt. De allra minsta trivs i de övervägande lätta pisterna och i Big Ron's Kinderland vid Fronebens mellanstation.

Sedan vintern 2017/2018 har Kreuzjochsläpliften ersatts med den nya panorama- och komfortsittliften, som tar skidgäster upp till bergstationen på 2 112 meters höjd på bara några minuter. Därifrån kan man ge sig ut i de nya pisterna "Panoramaschuss" och "Hohes Laub", som hör till skidområdets expansion och är ett par verkliga höjdpunkter för både de åkare som föredrar sportig och mer avslappnad åkning.

Erfarne vintersportare söker sig gärna till den svarta och utmanande Sennjochnedfarten. Här finns till exempel Stubaipark Schlick 2000 med rails och hopp i olika svårighetsgrader. Nedanför stugan Sennjochstüberl kan man mäta hur snabbt man åker i en "Speed-sträcka". Vid dalnedfarten finns en Free Nature Park för både stora och små. Alla pister sammanstrålar vid Bruggeralm, så att man enkelt hittar tillbaka till sina vänner om man tappat bort varandra i backarna.

Ännu mer pistglädje väntar med "Ski plus City Pass", som erbjuder oförglömlig skidåkning längs 308 omväxlande pistkilometer (se skidregion).
Klicka här för att förstora pistkartan.

After Ski Fulpmes

Det är ingen överraskning att mycket rörelse, frisk bergluft och sol kan göra en trött. Många väljer därför att avsluta dagen på ett avslappnat sätt med en en kall öl och after ski-musik. Precis vid dalstationen för Schlick 2000 finns det perfekta after ski-stället ”Schlussliacht“, som endast håller öppet under vintersäsongen. Ett annat omtyckt vattenhål är "Leo's Stadl Bar". Senare på kvällen fortsätter festen i "Kuhstall" och i "Nachtkast'l". Om man vill ta det lite lugnare finns en rad restauranger, och gemytligare öl- och vinstugor.

För den som vill hålla sig sportigt aktiv finns totalt tolv kälkbackar i omgivningarna. I Fulpmes finns t.ex. en 2,4 km lång sträcka som startar vid mellanstationen Froneben, och som leder ned till dalen. Men den kanske största attraktionen är världens längsta naturliga kälkbacke, som leder 6 km från bergstationen Elfer genom idylliska Pinnistal och ned till Neder.

Den som vill vandra i naturen finner i Fulpmes ca 80 km med vintervandringsvägar. För isklättrare är Stubaital fortfarande ett stalltips. Klättrare kan även besöka ortens sportklättringshall. För avslappning finns "Freizeitzentrum" i Neustift med simhall och bastulandskap. Dessutom finns vid Stubaier Gletscher ytterligare en attraktion. Vid bergstationen Eisgrait, ca 30 meter under pisten, finns "Eisgrotte Stubai" – en isgrotta där man kan lära sig allt om glaciärfenomen. Vill man fortsätta sportandet även efter skiddagens slut kan man besöka "Air-Parc im Stubay"! Detta självutnämna "inomhusfreestyleparadis" har en hinderbana, en skateboardramp och flera trampoliner att gå loss på.

Snowpark: Fulpmes

I skidcentret Schlick 2000 finns två snowparker. Parken "Stubaipark Schlick 2000" ligger vid Sennjochpisten (nr. 1) nedanför Kreuzjochs bergstation. Här väntar en rad kickers, rails och boxar på att utforskas av erfarna "shredders".

Något längre ned, vid dalnedfarten (nr. 1b), finns dessutom en alldeles särskild funpark. "Free Nature Park" är konstruerad av uteslutande naturliga element, bland annat en naturlig halfpipe. För nybörjare som vill öva finns här flera rännor och drivor där man kan testa sina första tricks.

Skidområdet Schlick 2000 var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Österrike

Experttestresultat för Schlick 2000

Testresultatet för Schlick 2000 baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(3,6 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Fulpmes

Karta Förstora

Sök…

: Skidområde Fulpmes

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.