Kundomdömen

Gosau

84 Antal omdömen:

92 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,5
Skidområde 8,4
Information om skidområdet
Dachstein West
Högsta punkt: 2 100 m
Lägsta punkt: 780 m
Höjd skidort: 767 m
Liftar totalt: 57
Släpliftar: 35
Sittliftar: 11
Kabinbanor: 11
Pister totalt: 131 km
Pister:
44 km
Pister:
80 km
Pister:
7 km
Opistade nedfarter: 40 km

Skidresor Gosau – familjevänligt skidnöje!

Gosau

I Gosauer Hintertal i Oberösterreich, inte långt från Salzburg, ligger orten Gosau. De tre ortsdelarna Vordertal, Mittertal och Hintertal sträcker sig över 11 km i en vacker högdal vid foten av den imponerande Gosauerkammen. Precis som i de andra orterna i regionen kan du även i Gosau fortfarande uppleva gamla österrikiska traditioner. Framför allt familjer uppskattar den idylliska orten i skidregionen Dachstein West, men lätta till medelsvåra pister är inte det enda Gosau har att erbjuda. Möjligheter till återhämtning och avkoppling vid sidan av pisterna ger även den som inte står på skidor en oförglömlig tid.

Dachstein Salzkammergut

Inre Salzkammergut, som även kallas Dachsteiner Salzkammergut, är ett historiskt och lantligt kulturområde i norra Alperna, som sträcker sig runt Dachsteinmassivet från Bad Ischl i norr tilL Schladming i söder, och från Abtenau i väst till Bad Mitterndorf i öst. Hela Salzkammergut är alltså fördelad över förbundsländerna Oberösterreich, Steiermark och Salzburg, och själva Dachsteiner Salzkammergut ligger framförallt i Oberösterreich.

Dachsteinmassivet är mycket saltrikt, vilket gett regionen en viktig betydelse världen över ända sedan 1300-talet. Dessutom har många viktiga arkeologiska fynd gjorts i trakten. Den unika miljön i kombination med sitt historiskt betydelsefulla kulturlandskap hamnade 1997 på såväl UNESCO:s världsnatur- som världskulturarvslista. Saltgruvorna och panoramavyerna i världsnaturarvsregionen är idag stora turistattraktioner, och det är också de mångsidiga vintersportmöjligheterna vid Dachsteinmassivet.

Resa Gosau

  • Tåg: Steeg-Gosau (ca. 15. km), Golling-Abtenau (ca. 35 km)
  • Flyg: Salzburg (ca. 65 km), München (ca. 235 km), Innsbruck (ca. 240 km)

Boenden i Gosau

Karta Förstora

Sök…

: Skidresor Gosau

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter