Kundomdömen

Kufstein

60 Antal omdömen:

90 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,3
Skidområde 9,3
Pistkarta
SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental
Pistkarta SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental
Information om skidområdet
SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental
Högsta punkt: 1 869 m
Lägsta punkt: 620 m
Höjd skidort: 504 m
Liftar totalt: 82
Släpliftar: 32
Sittliftar: 33
Kabinbanor: 17
Pister totalt: 270 km
Pister:
114 km
Pister:
120 km
Pister:
36 km

Skidresor Kufstein – Tyrolens kulturella hotspot!

Kufstein

Kufstein är förbundslandet Tyrolens andra största stad. Orten är ett mycket populärt resmål, inte minst tack vare din pittoreska dalen Unterinntal som sträcker sig in till Kufstein. Kaiserbergen skapar en vacker fond och floden Inn flyter fram genom staden. Staden präglas av en rad minnesmärken och historiska byggnader som visar på ortens historiska betydelse. Historiens vingslag märks också i kulturhuvudstadens många attraktioner. Kufsteins kanske mest berömda gata är Römerhofgasse i de äldre stadsdelarna, som blivit världsberömd genom sången "Perle Tirols" (tyska för "Tyrolens Pärla"). Den pittoreska gatan kantas av många traditionella butiker och värdshus, och en promenad här är en alldeles särskild upplevelse.

En annan sevärdhet är Kufsteins fästning med sitt stora kejsartorn, beläget på en höjd ovanför staden. Det imponerande landmärket har också gett Kufstein smeknamnet "Fästningsstaden". Fästningen är ett av Tyrolens mest betydande minnesmärken, och dess arkitektur och hembygdsmuséet som huserar där är väl värda att beskåda på närmare håll. I Kufstein finns också den världsberömda glasfabriken Riedel, vars förstklassiga glashantverk har sitt ursprung här. Besökare kan följa framställningen av vinglas i glashyttan, och sedan köpa med sig samma glas i den intilliggande butiken.

Från Kufstein är det bara några minuter till flera skidområden, däribland stora SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental.

Kufsteinerland

Kufsteinerland ligger i bundeslandet Tyrolen, nära gränsen mot Bayern. Närheten till Kitzbüheler Alpen, Kaiserbergen och Bayerischer Alpen möjliggör gränslös skidglädje. Med fästningsstaden med samma namn erbjuder den av tradition och unika naturkulisser präglade regionen även kulturell omväxling. Vid sidan av skid- och snowboardåkningen erbjuder Kufsteinerland ännu mer, för att kunna ge dig en perfekt semesterupplevelse: med längdskidåkning, vintervandringsvägar och skridskoåkning är det bara din fantasi som sätter gränserna. En speciell upplevelse är förstås en tur med hundspann.

Resa Kufstein

  • Tåg: Kufstein (ca. 2 km), Schaftenau (ca. 5 km)
  • Flyg: Innsbruck (ca. 80 km)

Boenden i Kufstein

Karta Förstora

Sök…

: Skidresor Kufstein

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter