Kundomdömen

Mariapfarr

15 Antal omdömen:

100 % Rekommendationsnivå:

Ort 9,5
Skidområde 9,3
Pistkarta
Information om skidområdet
Fanningberg
Högsta punkt: 2 115 m
Lägsta punkt: 1 497 m
Höjd skidort: 1 119 m
Liftar totalt: 5
Släpliftar: 3
Sittliftar: 2
Kabinbanor: 0
Pister totalt: 30 km
Pister:
13 km
Pister:
7 km
Pister:
10 km
Opistade nedfarter: 1 km

Skidresor Mariapfarr - Soligaste byn i Österrike!

Mariapfarr

Mariapfarr är ett av de 15 samhällena i det pittoreska Lungau. Byns centrum ligger på en höjd av 1 119 meter och därmed praktiskt taget mitt i den pittoreska bergsvärlden i Salzburger Land. Tack vare att byn ligger i en rymlig högdal har den många soltimmar per år och anses till och med vara den soligaste platsen i Österrike. Den rena bergsluften och det fantastiska läget gör Mariapfarr till en eftertraktad kurort.

Den kulturella och historiska höjdpunkten i byns centrum är den magnifika pilgrimskyrkan Our Lady. Det är den ursprungliga församlingen i Lungau och en viktig vallfartsort i ärkestiftet Salzburg. Församlings- och pilgrimsmuseet är knutet till kyrkan och är tillägnat den världsberömda julsången "Silent Night, Holy Night", som sägs ha skrivits i Mariapfarr i början av 1800-talet. Men det är inte bara de heliga byggnaderna och museerna i byn som är värda att se.

Naturälskare och aktiva sportentusiaster hittar många fritidsaktiviteter i det omgivande området. Här är det möjligt att åka skidor, men även skidturer, vintervandring, rodelåkning, längdskidåkning, ridning och skridskoåkning. Med Vital- och Wellnesscentret Samsunn erbjuder Mariapfarr också en fin hälsocentral med bastulandskap.

Lungau

Den solrika regionen Lungau ligger på en högplatå i den södra delen av Salzburger Land, och är en härlig semesterregion för alla typer av skidåkare. Underbara skidområden, med fina möjligheter för både barnfamiljer och mer erfarna åkare och ett tilltalande utbud av fritidsaktiviteter gör det här till en drömdestination för årets härligaste semester. Orterna i regionen har en rad sevärdheter. Museer och utställningar, borgar och slott samt minnesmärken och kyrkor väntar på att utforskas. Värt att nämna är också att Lungau, tillsammans med de angränsande Nockbergen i Kärnten, är Österrikes sjunde och största UNESCO-biosfärpark.

Resa Mariapfarr

  • Tåg: Tamsweg (ca. 10 km), Spittal-Millstätter See (ca. 60 km)
  • Flyg: Salzburg (ca. 120 km), Klagenfurt (ca. 105 km), Innsbruck (ca. 300 km)

Boenden i Mariapfarr

Karta Förstora

Sök…

: Skidresor Mariapfarr

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter