Kundomdömen

Mariazell

18 Antal omdömen:

77 % Rekommendationsnivå:

Ort 9,1
Skidområde 7,2
Information om skidområdet
Schiland Voralpen
Högsta punkt: 1 626 m
Lägsta punkt: 800 m
Höjd skidort: 868 m
Liftar totalt: 18
Släpliftar: 11
Sittliftar: 6
Kabinbanor: 1
Pister totalt: 42 km
Pister:
24 km
Pister:
13 km
Pister:
5 km

Skidresor Mariazell - ett pilgrimsmål för vintersportfans!

Mariazell

Mariazell (868 m) är framför allt känd som en av Österrikes viktigaste pilgrimsorter. Här i basilikan Jungfru Marias födelse, står den österrikiska statyn Magna Mater Austriae, som lockar otaliga pilgrimer varje år. Men resan är också värd att göra för de som önskar att resa till snön. Tre skidområden står till förfogande för vinterfans: Mariazell Bürgeralpe och Gemeindealpe i Mitterbach samt Annabergs skidområde. Rodlare, längdskidåkare, vandrare, skridskoåkare - alla hittar deras perfekta platser i Mariazell.

en nöjet i Mariazell slutar inte i snön. Staden har många kulinariska specialiteter att erbjuda sina gäster. Mariazells Magenlikör till exempel, som görs av en blandning av 33 örter, tillverkas i de traditionella Arzberger-varuhusen med egen likörfabrik. Eller den egenbryggda ölen från Girrer-bryggeriet eller Mariazeller Jagasaft, som också är en maglikör. Och inte att förglömma: Pepparkakor. Det finns upp till 50 olika sorters pepparkakor i denna stad med 4 000 invånare. Pepparkaksbakning har en lång tradition i Mariazellsregionen.

Bruck-Mürzzuschlag

Regionen Bruck-Mürzzuschlag ligger i det bergiga och skogrika övre Steiermark. Distriktet sträcker sig över Hochschwabgruppen, Grazer Bergland och Mürztalbergen. Cirka 55 km norr om Graz ligger distriktets huvudstad Bruck an der Mur, en av Österrikes äldsta städer med en historisk stadskärna och många imponerande byggnader. Här rinner två av Steiermarks största floder, Mürz och Mur, ut i varandra. Inte långt från det imponerande Hochschwab (2 277 m) är Bruck den perfekta utgångspunkten för många utflyktsmål i regionen.

Resa Mariazell

  • Tåg: Mariazell (i orten)
  • Flyg: Graz (ca. 125 km), Linz (ca. 145 km), Salzburg (ca. 260 km)

Boenden i Mariazell

Karta Förstora

Sök…

: Skidresor Mariazell

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter