Kundomdömen

Maurach

467 Antal omdömen:

93 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,3
Skidområde 7,3
Information om skidområdet
Rofan
Högsta punkt: 1 840 m
Lägsta punkt: 980 m
Höjd skidort: 950 m
Liftar totalt: 3
Släpliftar: 0
Sittliftar: 2
Kabinbanor: 1
Pister totalt: 11 km
Pister:
1 km
Pister:
8 km
Pister:
2 km

Skidresor Maurach – långt ifrån stressen!

Maurach

Den lilla, men trevliga orten Maurach ligger på 950 meters höjd vid Achensees södra stränder. Här står framför allt snönjutning och återhämtning i första rummet. Byns uråldriga tyrolska charm är inbjudande och en rad restauranger skämmer bort dig med kulinariska läckerheter. Orten har en direkt närhet till skidområdet. Med bergbanan Rofanseilbahn når du Maurachs skidområde bekvämt.

För nervkittling svarar en ”flygning” med den nya skyglidern ”Airrofan”: som en örn glider du i luften från Gschöllkopf i 80 km/h hela 200 höjdmeter ner i djupet! Utöver skidåkningen kan man bland annat göra en romantisk åktur längs sjön med häst och släde. Konstmuseet ”Notburga” är helt klart värt en utflykt.

Achensee

Tyrolens första ”vitala sportregion” ligger pittoreskt inbäddat i en sagolik bergvärld runt omkring sjön Achensee. Likt en fjord smyger sig Tyrolens största vattendrag in i landskapet. Längs med stränderna ligger de tre orterna Achenkirch, Maurach och Pertisau, omringade av Rofan och Karwendel-bergen. Den snösäkra höghöjdsdalen, som endast ligger en timme med bil från München, lockar framför allt familjer och de som söker återhämtning. Skidåkare och snowboardåkare kan här testa tre olika skidområden med varierande pistutbud.

Omkring 90 km vandringsvägar bjuder in till turer genom det vackra vinterlandskapet. Ett nöje för både stora och små är rodel- och skridskobanan, samt turer med häst och släde. Förutom sportiga aktiviteter finns också fina möjligheter för återhämtning för kropp och själ i Achensee. Med fitnessprogram, hälsokontroller och massagebehandlingar med stenolja finns här allt man kan önska.

Resa Maurach

  • Tåg: Jenbach (ca. 5 km)
  • Flyg: Innsbruck (ca. 45 km), München (ca. 140 km), Salzburg (ca. 150 km)

Boenden i Maurach

Karta Förstora

Sök…

: Skidresor Maurach

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter