Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd: Exakt som angivet
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum : alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen
Award
Kundomdömen

Mayrhofen

2 462 Antal omdömen:

98 % Rekommendationsnivå:

Ort 9,4
Skidområde 9,4
Information om skidområdet
Mayrhofen & Hippach
Högsta punkt: 2 500 m
Lägsta punkt: 630 m
Höjd skidort: 633 m
Liftar totalt: 44
Släpliftar: 17
Sittliftar: 17
Kabinbanor: 10
Pister totalt: 142 km
Pister:
44 km
Pister:
66 km
Pister:
32 km
Opistade nedfarter: 8 km

Skidområde Mayrhofen & Hippach

Skidområde Mayrhofen & Hippach

Med "Zillertaler Superskipass" får du tillgång till 542 pistkilometer i Zillertal Arena, Mayrhofen, Ski & Gletscherwelt Zillertal 3000 i skidområdet Hochzillertal – Hochfügen – Spieljoch, samt i Wildkogel-Arena i Bramberg. Alla skidområden är förbundna med varandra genom en kostnadsfri linjebuss och tåglinje. Sedan några säsonger erbjuder Zillertal Arena kostnadsfri tillgång till Wi-Fi i skidområdena! Du kan alltså enkelt dela dina upplevelser och höjdpunkter från det soliga skidåkandet med nära och kära där hemma (se skidregion).

Mayrhofen erbjuder med ”action-berget” Penken och ”njutar-berget” Ahorn 142 pistkilometer riktig pistglädje, samt 15,4 km opreparerade nedfarter, och nästan allt som vintersportare kan önska. På Penken finns utmanande, svarta backar, med nedfarten ”Harakiri” som kronan på verket. Den har en lutning på 78 %, vilket till och med gör proffsen knäsvaga. På Ahorn väntar breda pister för nybörjare och carvingåkare. Spektakulära Penken Park är en internationell mötesplats för freestyleåkare, och i White Lounge Iglu Bar kan du njuta av den enastående utsikten med en cool drink i handen.

Bergbanornas förslag på skidrundor är perfekta för att ta sig runt skidbergen och Mayrhofen. Erfarna åkare kan t.ex. prova rundan "Höhenmeter-Fresser" ("höjdmeterslukarerundan"), som tar dig på en tur genom 13 000 meters höjdskillnad. Eller varför inte Fun + Action-rundan, som inte bara tar dig till nedfarten Harakiri, utan även den omtycka Penken Park och skidområdets tävlingsbackar. För mer tillbakalutade åkare och familjer kan vi rekommendera nybörjarrundan Runde Penken och familjerundan Ahorn. Det här berget passar, med undantag för den krävande dalnedfarten, perfekt för tillbakalutade carvingåkare, nybörjare och familjer, med sina breda och soliga pister.

Skidområdet är sammanbundet genom 45 liftar, däribland Österrikes största gondolbana, Ahornbahn! Och i Kombibahn Penken kan du till och med välja om du vill åka gondol eller sittlift. Dessutom ser en rad snökanoner till att hålla backarna snöfyllda.

En särskild höjdpunkt är Hintertuxglaciären: denna jätte med sina krävande pister räknas till en av alpernas bästa glaciärer. Uppe på 1 500–3 250 meters höjd väntar Österrikes enda året-om-skidområde, med 60 km preparerade pister, 21 moderna liftar och som höjdpunkt en 12 km lång dalnedfart.

För de som inte åker skidor finns en spännande nyhet vid Ahorn! Vid sidan av de vanliga pisterna finns nämligen en ny "Pistenbock"-kälkbacke.
Klicka här för att förstora pistkartan.

Kvällsskidåkning Mayrhofen

Runt Mayrhofen breder dalen Zillertal ut sig, välkänd för bra after ski och fantastiska nedfarter. Den aktiva österrikiska dalen erbjuder såklart också kvällsskidåkning. Kvällsskidområdena runt Mayrhofen garanterar inte bara skoj i skidbacken: oavsett om du åker i Zillertal Arena, Hochzillertal, Tux eller Hochfügen så väntar dessutom ett förstklassigt underhållningsprogram. Den som tröttnat på att åka skidor kan njuta av eldshower, skidbalett eller skidakrobatik – låt dig förtrollas av eld, facklor och ljusshower.

After Ski Mayrhofen

Först härlig åkning i skidbackarna och sedan en rejäl fest på något av alla after ski-partyn – det är Mayrhofen! En populär samlingsplats i skidområdet är "Pilzbar" vid bergstationen för den nya liften 3S-Penkenbahn. När liftarna stängt fortsätter sedan festen nere i dalen. Uteställen som "Icebar", "Brückenstadl", "Nikis Schirmbar", "Yeti Bar" och "Hiata-Madl" är välkända för alla after ski-älskare. För nattsuddare fortsätter partyt efter middagen. Mayrhofen har ett livligt nattliv, och den som vill kan festa fram till morgontimmarna på någon av klubbarna "Scotland Yard" eller "New Speakeasy Arena". Partyhungriga besöker även gärna ”Sports Arena Disco” med tre olika våningar.

Den som hellre vill ta det lite lugnare kan träffa trevligt folk i cafébarerna eller njuta av regionala läckerheter i någon av restaurangerna. En alldeles särskild höjdpunkt är "White Lounge" precis vid Ahorn: Här kan man slappa i solstolar vid inne- eller utebaren, och på kvällarna förvandlas barerna till ett häftigt partyområde byggt i is. Om du någonsin har fantiserat om att få övernatta i en igloo kan du här få din önskan uppfylld!

Ett annat spännande alternativ är att testa en tur med häst och släde runt semesterregionen Mayrhofen-Hippach, eller varför inte ta några skridskoskär på isbanan. Om man vill ha ett äventyr kan vi till exempel rekommendera isklättring på någon av flera isfall, eller paragliding. I den säkra tandemskärmen bjuds man på både frisk luft och en hisnande vacker utsikt.

Snowpark: Penken Park Mayrhofen

I Mayrhofen finns en riktig höjdare för alla kreativa åkare: "Penken Park" som utsågs till Europas bästa snowpark år 2010! Parken är indeald i sju olika områden. Här kan man träna på hopp och trick i "Fun Area", "Medium Area", "Advanced Area" och "Pro Area".

Även för freestylenybörjare finns ett bra träningsområde. KIDS Park förfogar över kickers och butter-boxar som väntar på att testas. De lite äldre åkarna kan gå loss på boxar, kickers, rails, tubes, jibs, butter-boxar och 2 specialare: en Endsection och multijib i form av "Beastbox" i "Pro Area".

Ingången till parken ligger på 1 800 meters höjd mellan 2 000-meterstopparna Rastkogel och Horberg. Parken förfogar dessutom över en egen 4-stolslift, "Sunjet", och sträcker sig direkt mot Pro Line, så att man kan spana in proffsens senaste tricks. Speciella events och tävlingar arrangeras regelbundet. Våra tips: besök parken tisdagar kl 13–15 när en professionell photoshoot arrangeras. Bilderna kan laddas ned kostnadsfritt!

Den som vill ha ännu fler freestyle-utmaningar bör definitivt besöka "Betterpark" vid Hintertuxer Gletscher. Även här får både nybörjare och proffs valuta för pengarna. Easy line, medium line, pro line, rail line och box line ställer krav på både kreativitet och originalitet. Utbudet kompletteras av en 100 meter lång superpipe. På 3 200 meters höjd och med en vidsträckt yta lockar "Betterpark" alla som vill testa nya hopp och trick i detta imponerande alpina landskap.

I skidområdet finns dessutom funslopen "Ahorn Mayrhofen" som passar både stor och liten.
Klicka på kartan över snowparken för att förstora den.

Skidområdet Mayrhofen & Hippach var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Österrike

Experttestresultat för Mayrhofen & Hippach

Testresultatet för Mayrhofen & Hippach baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(4,6 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Mayrhofen

Karta Förstora

Sök…

: Skidområde Mayrhofen

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar