Award
Kundomdömen

Scheffau

93 Antal omdömen:

94 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,9
Skidområde 9,3

Skidområde SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Information om skidområdet
Högsta punkt: 1 869 m Kabinbanor: 16
Lägsta punkt: 620 m Pister totalt: 288 km
Höjd skidort: 754 m
Pister:
126 km
Liftar totalt: 90
Pister:
127 km
Släpliftar: 39
Pister:
35 km
Sittliftar: 35

Skidområde SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Med liftkortet ”SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental” har du tillgång till ett av världens största och modernaste skidområden! SkiWelt har flera gånger korats till ett av världens bästa skidområden. 90 moderna liftanläggningar, 288 pistkilometer samt tre snowparker ger dig oändligt med skidnöje. Oavsett om man är stor eller liten, nybörjare eller proffs så får man verkligen valuta för pengarna.

Scheffau är direkt förbundet med SkiWelt genom det lokala berget Brandstadl. En 6- eller 8-personerslift sköter den bekväma transporten till stationen 1 650 meters höjd, där ytterligare möjligheter öppnar upp sig. Ner till Scheffau tar man sig via en lätt eller en medelsvår dalnedfart.

För freerideåkare finns Salvista-nedfarten och freestyleåkare gläds över Snowpark Söll. Westendorf och Ellmau förfogar också över snowparker med många utmanande element. Ren "höjdglädje" utlovar också de 80 raststationerna som omger skidområdet.

Ytterligare en höjdpunkt i Scheffau är sträckan BMW Skimovie som är utrustad med videoinspelning och tidsmätning. Här filmas hela åket från start till mål, och man kan sedan ladda ned klippet och uppleva det igen.

Om du har med dig barnen på semestern, eller om du själv älskar sagor, rekommenderar vi verkligen att du testar den nya upplevelsegondolen för 10 personer i SkiWelt Söll. Här finns mycket att utforska, baserat på historien om "Lycko-Hans"!

Med uppgraderingen till "Super Ski Card" (se skidregion) ges tillgång till ännu mer skidnöje: liftkortet ger dig gränslös skidåkning i 22 skidregioner i Tyrolen och Salzburg med 938 liftar och över 2 750 pistkilometer.
Klicka här för att förstora pistkartan.

Kvällsskidåkning Scheffau

Som i många andra skidområden i Österrike erbjuder också SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental fina möjligheter till kvällsskidåkning. I hela tre områden kan man susa nedför backarna även kvällstid, nämligen i Söll, Brixen och Westendorf. I SkiWelt Söll väntar faktiskt Österrikes största kvällsskidområde! Tre dagar i veckan står här 10 pistkilometer till förfogande även efter att solen gått ner. De fem nedfarterna vid Hochsölls gondollift och vid sittlifterna Keat och Hexen6er lyses upp till kl 21.30 från onsdag till lördag. Förutom vanliga nedfarter lyses även Fun-Arena "Hans im Glück" vid fyrastolsliften upp. Även kvällskälkbanan vid Hochsöll-gondolen och en rad skidstugor vid pistkanten har kvällsöppet. För kvällsskidåkningen i Söll behöver man köpa ett separat liftkort.

Varje tisdag till kl 21 lyses dessutom den 500 meter långa nedfarten vid fyrastolsliften i Westendorf upp. Vid Schusterbühel-liften i Brixen finns dessutom en 300 meter lång blå kvällsnedfart som är öppen till kl 19. För kvällsskidåkning i Westendorf och Brixen behöver en avgift betalas.

After Ski Scheffau

En rad läckert belägna, genuina stugor och mellanmålsstationer samt barer och caféer i skidområdet och dalen bjuder in till afterski efter tycke och smak. En bra adress är till exempel ”Sternbar” vid Brandstadls dalstation. Du bör inte missa den belysta rodelbanan i Ellmau/Going eller Söll, som erbjuder härlig njutning för både stora och små. För fans av isstocksskytte är ett parti på en av de två Scheffauer Eisstockbahnen ett måste. Eller njut av det fascinerande och idylliska vinterlandskapet omkring Scheffau, antingen med en romantisk vintervandring, snöskovandring eller med en avkopplande tur med häst och släde.

Fram mot kvällen väntar en rad restauranger och värdshus med lokala och internationella specialiteter. Vid den sena timman kan man störta in i det spännande nattlivet i de grannliggande orterna Söll och Ellmau. Den som hellre vill ha det lite mer exklusivt kan besöka legendariska Kitzbühel ”by night”.

Snowpark: Intersport Kaiserpark Scheffau

I SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental står flera härliga snowparks till förfogande. Från Scheffau når man enkelt "Intersport Kaiserpark" vid liften Tanzbodenbahn på Hartkaiser. Med easy line kan såväl nybörjare som åkare med viss erfarenhet testa olika trick. Medium- respektive Pro Line erbjuder många olika hinder i form av boxar, rails och jib-element. Dessutom har parken en kickerline med en 5 meter hög Kicker och en 8 meter hög Roller. I parkens egen Chill Area kan man slappna av efter en lyckad freestyle-dag.

I SkiWelt finns ytterligare två höjdare. Tack vare strålkastarbelysning arrangeras Night Sessions i "Crazy Kangaroo Park" i Söll en gång i veckan, och i "Big Playground" vid Westendorf finns flera hinder för alla erfarenhetsnivåer. Tack vare "Mini Playground" i övningsbacken i Westendorf och "Hans im Glück"-hinderbanan vid "Hans im Glück"-gondolen i Söll finns det ett bra utbud även för nybörjare.

Skidområdet SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Österrike

Experttestresultat för SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Testresultatet för SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(4,7 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Scheffau

Karta Förstora

Sök…

: Skidområde Scheffau

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter