Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd: Exakt som angivet
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum : alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen
Award
Kundomdömen

Söll

449 Antal omdömen:

100 % Rekommendationsnivå:

Ort 9,3
Skidområde 9,8
Information om skidområdet
SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental
Högsta punkt: 1 957 m
Lägsta punkt: 620 m
Höjd skidort: 703 m
Liftar totalt: 90
Släpliftar: 39
Sittliftar: 35
Kabinbanor: 16
Pister totalt: 288 km
Pister:
126 km
Pister:
127 km
Pister:
35 km

Skidområde SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Skidområde SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Med liftkortet ”SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental” har du tillgång till ett av världens största och modernaste skidområden! SkiWelt har flera gånger korats till ett av världens bästa skidområden. 90 moderna liftar, 288 pistkilometer samt fyra snowparker ger dig oändligt med skidnöje. Oavsett om man är stor eller liten, nybörjare eller proffs så får man verkligen valuta för pengarna. Med gondolbanan har du genom Hochsöll en perfekt anslutning till pisterna vid Hohe Salve – och här uppifrån, till det samlade skidområdet! Framför allt den 2,5 km långa och medelsvåra dalnedfarten samt den nästan 4 km långa familjenedfarten från Hohe Salve bjuder på riktigt härlig åkning. Dessutom kan man åka kvällsrodel längs en bana på totalt nästan 8 km.

Även de som föredrar lite mer avslappnad skidåkning och nybörjare får här valuta för pengarna. Freerideåkare söker sig i sin tur gärna till Hopfgarten. Njutning på hög nivå väntar också i de ca 80 raststationerna som kantar skidområdet. Även barn trivs bra här. Barnområdet "Hexenwiese" med "häxgungbräda", "häxpucklar", mörk tunnel och mycket mer är ett riktigt paradis för nästa generation skidtalanger. Här kan barnen leka sig till nya skidåkningsfärdigheter. Sölls skidskola har dessutom åldersanpassade lektioner samt barnpassning för alla åldrar.

Om du har med dig barnen på semestern, eller om du själv älskar sagor, rekommenderar vi verkligen att du testar den nya upplevelsegondolen för 10 personer i SkiWelt Söll. Här finns mycket att utforska, baserat på historien om "Lycko-Hans"!

En annan höjdare i SkiWelt Söll är skid- och boardercrossbanan "Red Viper", som är försedd med videokamera och utrustning för tidtagning. Vid skiddagens slut kan alltså alla som vill ladda hem sitt videoklipp och visa nära och kära.

Med uppgraderingen till Super Ski Card (se skidregion) ges tillgång till ännu mer skidnöje: liftkortet ger dig gränslös skidåkning i 22 skidregioner i Tyrolen och Salzburg med 938 liftar och över 2 750 pistkilometer.
Klicka här för att förstora pistkartan.

Kvällsskidåkning Söll

I hela tre skidområden i SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental erbjuds kvällsskidåkning: i Söll, Brixen och i Westendorf. SkiWelt Söll har dessutom Österrikes absolut största kvällsskidområde! Hela 10 välskötta pistkilometer lyses upp här på kvällen. Under tre dagar i veckan, från onsdag till lördag, kan man njuta av skidåkning fram till kl 21.30 i de fem backarna vid Hochsölls gondolbana, samt vid sittliftarna Keat och Hexen6er. Förutom de många dalnedfarterna lyses även Fun-Arena "Hans im Glück" vid fyrastolsliften upp, så att man kan gå loss där även kvällstid. En kvällskälkbana vid gondolen i Hochsöll samt flera skidstugor har också kvällsöppet. Kvällsskidåkningen är så populär att man behöver köpa ett extra liftkort för att åka.

Dessutom lyses en 300 meter lång blå kvällsnedfart vid Schusterbühel-liften i Brixen upp fram till kl 19. I Westendorf finns en 500 meter lång pist vid övningsområdet vid fyrastolsliften, som håller öppet kvällstid varje tisdag. För kvällsskidåkning i Westendorf och Brixen behöver en avgift betalas.

After Ski Söll

Både de genuina stugorna och raststationerna, och barerna och caféerna och en mängd after ski-möjligheter har gjort Söll till en älskad vintersportort. När after ski-barerna slår igen dörrarna festas det vidare på diskoteket Whiskey-Mühle långt in på natten.

Familjer bör absolut testa en nattrodeltur eller en romantisk färd med häst och släde, under vilken Wilder Kaisers underbara panoramautsikter över vinterlandskapet kan avnjutas.

Naturligtvis finns även en rad sportmöjligheter som squash, kägelspel, guidade vintervandringar, skridskoåkning och mycket annat. En höjdpunkt är en guidad snöskovandring genom den vintriga bergvärlden.

Snowpark: Snowpark Söll

I SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental står fyra härliga snowparker samt hinderbanan "Hans im Glück" till förfogande. I Söll finns "Crazy Kangaroo Park" som har en riktigt bra set-up. På 1 220 meters höjd väntar här 12 hinder på att utforskas.

Nybörjare göra sina första försök i Beginner Area med kickers och en funbox. Medium Area passar för avancerade åkare, och har boxar, kicker med table på upp till 10 meter, en Down Rail samt olika jib-hinder. En riktig höjdpunkt är Funny Bird Slope, belägen vid Salvenmoos sittlift. Den har en längd av 450 meter, som är indelad i två linjer. Här kan åkare utveckla sin kreativitet längs corners, boxar, hopp, en 7 meter lång tunnel och en snail. Tack vare att Funny Bird Slope är försedd med strålkastarljus arrangeras där Night Sessions flera gånger i veckan.

Den som vill ha ännu mer freestyleåkning kan testa "Intersport Kaiserpark" i Ellmau, "Big Playground" vid Westenberg eller "Mini Playground", som är en snowpark utformad särskilt för nybörjare och barn.
Klicka på kartan över snowparken för att förstora den.

Skidområdet SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Österrike

Experttestresultat för SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Testresultatet för SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(4,7 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Söll

Karta Förstora

Sök…

: Skidområde Söll

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar