Kundomdömen

St. Jakob im Defereggental

33 Antal omdömen:

93 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,6
Skidområde 8,8
Information om skidområdet
Brunnalm
Högsta punkt: 2 525 m
Lägsta punkt: 1 400 m
Höjd skidort: 1 389 m
Liftar totalt: 7
Släpliftar: 4
Sittliftar: 2
Kabinbanor: 1
Pister totalt: 16,9 km
Pister:
4,7 km
Pister:
11 km
Pister:
1,2 km
Opistade nedfarter: 6 km

Skidresor St. Jakob im Defereggental – vacker natur!

St. Jakob im Defereggental

Belägen i en traditionsrik dal, inbäddad i nationalparken Hohe Tauern i Östtyrolen, ligger den idylliska orten St. Jakob på en höjd av 1 389 meter. Även om Defereggental är en av de vackraste alpina dalarna i Tyrolen och ett uppskattat semesterresmål har ursprunget inte förlorats. Här finner du förtrollade vinterlandskap i nära nog orörd natur vilket gör att även vintervandrare får valuta för pengarna.

Centrum av St. Jakob präglas av vackra gamla stenhus från äldre tider. Även berömda Almdorf Jagdhausalm, även omtalat som "lilla Tibet", är värt en utflykt. Det omkringliggande skidområdet lämnar i sin tur inga önskningar obesvarade! Hög snösäkerhet och ett romantiskt alpint panorama erbjuder en vintersemester av högsta klass!

Östtyrolen

De idylliska semesterorterna i Östtyrolen omges av en sagolik kuliss bestående av Venediggruppen, Lienzerdolomiterna med Österrikes två mäktigaste berg och nationalparken Hohe Tauerns bevarade naturlandskap. Mitt i havet av 3 000 meter höga bergtoppar tronar Österrikes högsta topp, Großglockner (3 798 meter), praktfullt tillsammans med Großvenediger (3 674 meter) över regionen Östtyrolen – en bergkuliss som knappast kan överträffas! Tack vare de imponerande glaciärerna erbjuder Östtyrolen attraktiva skidområden i ett av Alpernas mest snösäkra områden, vid sidan av massturismens vimmel, som ännu hör till landets stalltips. Även touringåkare uppskattar förutsättningarna runt om Großglockner. Vid sidan av åknjutningen kan du köra rodel, vandra genom det vita vinterlandskapet och slappna av i simhallen. Mot slutet av den långa skiddagen kan du skämma bort dig med regionala specialiteter i restaurangerna och värdshusen.

Resa St. Jakob im Defereggental

  • Tåg: Lienz (ca. 40 km), Kitzbühel (ca. 100 km)
  • Flyg: Salzburg (ca. 185 km), Innsbruck (ca. 190 km), München (ca. 260 km)

Boenden i St. Jakob im Defereggental

Karta Förstora

Sök…

: Skidresor St. Jakob im Defereggental

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter