Kundomdömen

Steinach am Brenner

30 Antal omdömen:

96 % Rekommendationsnivå:

Ort 9,0
Skidområde 8,8
Pistkarta
Ski- & Freizeit-Arena Bergeralm
Pistkarta Ski- & Freizeit-Arena Bergeralm
Information om skidområdet
Ski- & Freizeit-Arena Bergeralm
Högsta punkt: 2 180 m
Lägsta punkt: 1 048 m
Höjd skidort: 1 048 m
Liftar totalt: 7
Släpliftar: 4
Sittliftar: 2
Kabinbanor: 1
Pister totalt: 29 km
Pister:
10 km
Pister:
10 km
Pister:
9 km
Opistade nedfarter: 1 km

Skidresor Steinach am Brenner – skidbyn som är Wipptals centralort!

Steinach am Brenner

Ungefär 20 km söder om Innsbruck i tyrolska Wipptal ligger lilla Steinach am Brenner. Förbi ortskärnan slingrar sig den berömda gatan Brenner Straße och vid Steinachs järnvägsstation stannar Brennerbahn, som ger goda kommunikationer i området. Genom sitt goda läge är Steinach också dalen Wipptals centrala ort.

I byns centrum ligger byns äldsta byggnad – kyrkan St. Erasmus, som är uppförd i barockstil och fascinerar inte bara arkitekturintresserade med sin stora tvåtorniga fasad och sin nyromantiska entréhall. Även sekelskiftesvillorna och tingshuset, som en gång var Kaiser Maximilians jaktslott, är riktigt sevärda.

Inte bara kulturintresserade, utan även vintersportare, får valuta för pengarna i och runt Steinach. Det nästan runt husknuten belägna skidområdet Bergeralm är, med sina många belysta nedfarter och den 5 km långa rodelbanan, en av Europas största kvällsskidåkningsområden.

Wipptal

Dalen Wipptal ligger mellan Innsbruck och Brennerpasset i hjärtat av Tyrolen, och därför väldigt nära Sydtyrolen. Dalen, med sin många idylliska sidodalar, är ett vanligt utflyktsmål för många Innsbruckbor, men både sommar- och vintertid lockar den även mer långväga turister. Landskapet, som präglas av imponerande bergstoppar i Alpernas huvudbergskam, är ett verkligt paradis för aktiva turister: för både vandrare och mountainbikeåkare, och självklart också för skidåkare. Närheten till skidregionen Innsbruck uppskattas av många.

Resa Steinach am Brenner

  • Tåg: Steinach am Brenner (im Ort)
  • Flyg: Innsbruck (ca. 30 km), Salzburg (ca. 200 km), München (ca. 225 km)

Boenden i Steinach am Brenner

Karta Förstora

Sök…

: Skidresor Steinach am Brenner

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter