Kundomdömen

Thiersee

151 Antal omdömen:

90 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,7
Skidområde 7,7
Pistkarta
Tirolina und Familien-Skizentrum Schneeberg-Mitterland
Pistkarta Tirolina und Familien-Skizentrum Schneeberg-Mitterland
Information om skidområdet
Tirolina und Familien-Skizentrum Schneeberg-Mitterland
Högsta punkt: 1 077 m
Lägsta punkt: 800 m
Höjd skidort: 678 m
Liftar totalt: 5
Släpliftar: 5
Sittliftar: 0
Kabinbanor: 0
Pister totalt: 7 km
Pister:
2,8 km
Pister:
3,3 km
Pister:
0,9 km

Skidresor Thiersee – avkopplande semester i romantisk bergsby!

Thiersee

Den pittoreska orten Thiersee ligger 678 meters höjd, inbäddad i den idylliska bergvärlden på Thierseedalens stora högplatå, ca 9 km från Kufstein vid floden Inn. Dalens högsta punkt är den 1 986 meter höga toppen Hinteren Sonnwendjoch, som också är högsta toppen i Mangfallbergen tillhörande Bayerische Voralpen. Thiersee, som ligger vid sjön med samma namn, är dalens centralpunkt och här kan man koppla av omgiven av vackra bergskulisser och orörd natur. Traditionella gästgiverier och restauranger inbjuder till njutning med österrikisk gästvänlighet och traditionellt tyrolskt gemyt.

I Hinterthiersee har kommunen två små, lättöverskådliga skidområden i form av Familien-Skizentrum Thiersee-Mitterland samt skidområdet Tirolina. Tack vare sina perfekta övningsbackar passar de utmärkt för nybörjare och barnfamiljer. Thierseedalen är dessutom välkänd för sina fina längdskidåknings- och vandringsmöjligheter. Omväxlande vandringsleder och spår i varierande svårighetsgrader leder genom det sagolika naturlandskapet.

Kufsteinerland

Kufsteinerland ligger i bundeslandet Tyrolen, nära gränsen mot Bayern. Närheten till Kitzbüheler Alpen, Kaiserbergen och Bayerischer Alpen möjliggör gränslös skidglädje. Med fästningsstaden med samma namn erbjuder den av tradition och unika naturkulisser präglade regionen även kulturell omväxling. Vid sidan av skid- och snowboardåkningen erbjuder Kufsteinerland ännu mer, för att kunna ge dig en perfekt semesterupplevelse: med längdskidåkning, vintervandringsvägar och skridskoåkning är det bara din fantasi som sätter gränserna. En speciell upplevelse är förstås en tur med hundspann.

Resa Thiersee

  • Tåg: Kufstein (ca. 10 km), Bayrischzell (ca. 20 km)
  • Flyg: Innsbruck (ca. 90 km), Salzburg (ca. 100 km), München (ca. 125 km)

Boenden i Thiersee

Karta Förstora

Sök…

: Skidresor Thiersee

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter