Award
Kundomdömen

Wenns

107 Antal omdömen:

94 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,7
Skidområde 8,9

Skidområde Hochzeiger

Information om skidområdet
Högsta punkt: 2 450 m Kabinbanor: 1
Lägsta punkt: 1 450 m Pister totalt: 40 km
Höjd skidort: 962 m
Pister:
10 km
Liftar totalt: 11
Pister:
22 km
Släpliftar: 6
Pister:
8 km
Sittliftar: 4 Opistade nedfarter: 8 km

Skidområde Hochzeiger

Skidområdet Hochzeiger sträcker sig längs Schneeschüssel mellan Sechszeiger (2 395 m) och Hochzeiger (2 560 m) och är perfekt för alla som vill ha en skidsemester med mycket omväxling. Totalt 11 liftar och 40 pistkilometer på mellan 1 450 och 2 450 meters höjd står till förfogande för alla skidfans. De snösäkra nedfarterna är till största delen belägna ovanför trädgränsen, och finns i svårighetsgrader som passar från nybörjare till riktiga proffs.

Särskilt värda att rekommendera är de soliga backarna vid Sechszeiger. Dessutom finns många möjligheter till freerideåkning nedför de trädlösa bergssidorna. Vid Rotmoosbahn väntar mer krävande åkning: här finns puckelpister, opistade nedfarter samt tävlings- och tidmätningssträckor. Den 1,5 km långa nedfarten Zirbenfall är en riktig utmaning. Med en lutning på nästan 39 grader och en fallhöjd på 945 meter är den skidområdets svåraste nedfart. Freestyleåkare kan gå loss i funparken vid Hochzeigers mellanstation. Om man vill ha skoj även efter mörkrets inbrott finns en 6 km lång kälkbacke som lyses upp med strålkastarbelysning en kväll i veckan. Skidområdet passar inte bara för erfarna åkare utan även för familjer. Till de familjevänliga aspekterna i skidområdet hör bland annat de utmärkta skidskolemöjligheterna för barn. Transferservice från alla dalens orter till pisterna, barnskidskola och barnlekskola, en "pistregelväg" samt barnvänliga bergsstugor och ett barnland – ett avskiljt övningsområde med barnkarusell, uppvärmningsscen och snöskotertåget Pitzi-Express.

Vill du kunna utforska hela Pitztal på skidor eller snowboard? Med en uppgradering av liftkortet till Gletscherpark Card Winter står totalt ca 120 pistkilometer och 76 nedfarter till förfogande i de sex skidområdena Pitztaler Gletscher, Rifflseebahn, Hochzeiger, Imster Bergbahnen, Kaunertaler Gletscher och Winterberg Fendels. Med ett uppgraderat liftkort får man också gratis tillgång till skidbussen i Pitztal, och kan åka bekvämt mellan de olika skidområdena.
Klicka här för att förstora pistkartan.

After Ski Wenns

Vid Hochzeigers dalstation kan man njuta av äkta after ski. I barer som "Egger Lounge", "Après-Ski Illegal" och "Hennenstall" är det fullt drag vid skiddagens slut! "Rutsche" i Wenns centrum är det perfekta stället för en festlig fortsättning på kvällen: här väntar livemusik, drinkar och stämning i topp. Bortsett från dessa ställen är Wenns en familjevänlig och lugn ort.

För den som letar aktiviteter utanför nedfarterna finns här många vintervandringsleder att utforska landskapet längs. En av höjdpunkterna är de imponerande vattenfallen som är ett mecka för isklättrare. Beroende på väder och temperatur finns upp till 45 isklättringsleder till förfogande. Det finns också en rad rodelbanor att gå loss i. Den längsta banan är 6 km lång, kan nås bekvämt med gondolen vid Hochzeiger, och leder nedåt från Zeigerrestaurangen. Tack vare belysning kan man även åka kvällstid en gång i veckan. Restaurangerna i orten erbjuder möjligheter att avsluta kvällen på ett njutbart sätt.

Snowpark: Snowpark Hochzeiger Wenns

Precis vid dalstationen för liften Hochzeiger ligger skidområdets snowpark. Här finns två lines – en med boxar och en med kickers – med ca 15 perfekt utformade element. Snowparken passar bra för både nybörjare och åkare med mer erfarenhet.

Skidområdet Hochzeiger var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Österrike

Experttestresultat för Hochzeiger

Testresultatet för Hochzeiger baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(4 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Wenns

Karta Förstora

Sök…

: Skidområde Wenns

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter