Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd: Exakt som angivet
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum : alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen

Skidområden Polen

Skidområden Polen

Skidsemester i Polen innebär härliga skidområden till låga priser. Sedan landets öppnades för omvärlden i kombination med de i en europeisk jämförelse prisvärda möjligheterna har landet befunnit sig på frammarsch inom turismen. Bidragande till den positiva utvecklingen är även utvidgningen och förbättringarna av landets motorvägar. För vintersport passar Höga Tatra och Karkonosze utmärkt.

I tre-länders-gränsen Polen-Tjeckien-Tyskland finns den kända polska vintersportorten Sklarska Poreba. Den förfogar över ett av de mest attraktiva skidområdena i polska Karkonosze och hör vid sidan av Karpacz till ett av de mest omtyckta. Skidområdet Sklarska Poreba är tudelat, där delen vid ortsområdet kännetecknas av korta och lätta pister. Den andra delen i skidregionen är belägen vid 1 362 meter höga Szrenica. Denna erbjuder tack vare dess speciella klimat optimala snöförutsättningar som annars bara finns i den högre delen av Alperna. Därutöver finns en av Europas största konstsnöanläggningar.

Även omkring skidområdena och den berömda orten Zakopane finns möjligheter till en mångsidig skidsemester. Framför allt skidområdet Kasprowy Wierch bör nämnas. Avancerade åkare finner attraktiva nedfarter i ett härligt landskap, precis som nybörjare och njutningsåkare.

After Ski Polen

I Polen är gästfrihet ett honnörsord. Här är gäster alltid välkomna. God mat står gärna i centrum och sällan behöver man vända hem hungrig. Kyrkliga helgdagar som påsken, julen, namnsdagar och bröllop firas med pompa och ståt, på borden ställs allt fram, vad köket kan åstadkomma. Det polska köket och dess rätter är influerat från många håll. Tyska, ryska, ukrainska, turkiska och judiska smakriktningar finns i de variationsrika rätterna. Generellt sett kan det polska köket beskrivas som rejält och saftigt.

Den inhemska jordbruksproduktionen präglar de typiska och traditionella recepten. Många rätter består av potatis, surkål, rotfrukter, gurka, ägg, kålrabbi och svamp. Här äts gärna kött, som man ofta gör korv av. Det mest kända exemplet är sannolikt krakauerkorv (torkad rökt korv). Fram till ett par år sedan var mängden konsumerad kött per person bland den allra högsta i världen, till en köttbit serveras ibland också ett litet glas vodka.

Utflyktsmål Polen

Sett genom en turists ögon är Polen en riktig juvel. Förutom unika naturlandskap finns här också många städer med stora kulturarv.

Den som till exempel besöker storstaden Krakow kan välja mellan att besöka den medeltida marknaden, Wawel (före detta hem för Krakows kungar), eller den judiska stadsdelen Kazimierz. Några kilometer utanför staden kan man uppleva gruvhistoria på nära håll: i saltgruvan Wieliczka gör St.Kinga-kapellet, beläget 101 under jorden, ett bestående intryck.

Warszawa är Polens huvudstad och största stad. Ett första intryck av staden får man från Kulturpalatsets utsiktsplattform. Med en höjd på 230 meter är den Polens högsta byggnad och ett landmärke för Warszawa. Sevärt i Warszawa är också de gamla stadsdelarna, vattenpalatset, Historiemuseet och Chopinmuseet.

Ett annat sevärt kulturcentrum är Łódź, som är Polens tredje största stad. Här finns den kända filmhögskolan, där bland andra regissören Roman Polanski har studerat. Łódź har också en egen "Walk of Fame". Gatan Piotrkowska är med sina 4 km även Europas längsta affärsgata – och Łódź vackraste.

En av landets äldsta städer – och dessutom en av de vackraste – är Wrocław, som var europeisk kulturhuvudstad 2016. Den ligger vid foten av bergskedjan Sudeterna och lockar framförallt besökare med sina gamla stadsdelar med gotiska byggnader. Universitetet hör också till en av stadens viktigaste byggnader – till exempel tack vare sin i barockstil byggda "Aula Leopoldina".

Även för religiöst intresserade finns intressant resmål i Polen. Wadowice är till exempel födelseort för Karol Józef Wojtyła – alltså tidigare påven Johannes Paulus II. Eller varför inte besöka Polens viktigaste vallfartsort – paulanerklostret på kullen Jasna Góra i Częstochowa. I staden står också en av de största påvestatyerna: en 14 meter hög Johannes Paulus II.

Orter i Polen

Karta Förstora

Ort (region) Höjd ort Skidområde Pister Höjd skidområde
Frånupp till
Świeradów-Zdrój (Bad Flinsberg)
450 m SKI & SUN Świeradów-Zdrój 2,5 km 620 - 1 060 m
Szklarska Poręba
886 m Szklarska Poręba 12 km 707 - 1 362 m
Zakopane
833 m Kasprowy Wierch 15 km 1 014 - 1 987 m

Boka säkert med SnowTrex-fördelar