Nyhetsbrev

Skaffa fördelar genom att registrera dig för nyhetsbrevet!

Ytterligare reseinformation

Coronavirus: aktuellt och utblick

Boka vintern 2020/2021 nu, och dra nytta av vår corona-pengarna-tillbaka-garanti!

(Senast uppdaterad: 2020-10-08)

Är skidåkning möjligt säsongen 2020/2021?

Ja! Din skidresa 2020/2021 kan genomföras. Både vi och våra partners hos turistförbund, skidområdesägare och hotellägare ser fram emot att få välkomna Dig på en stressfri och säkert skidsemester 2020/2021. Redan i somras och nu under hösten håller gondolliftar och stugor öppet med coronahygienrestriktioner. Och om det under vintern trots allt skulle bli stängningar på grund av corona så har vi goda nyheter: våra kunder kan i så fall luta sig på vår corona-pengarna-tillbaka-garanti!

Vår corona-pengarna-tillbaka-garanti

Du kan göra en kostnadsfri avbokning om, för de resedatum Du bokat, Ditt boende eller alla skidområden i det liftkort Du bokat skulle vara stängt på grund av coronapandemin. Detta gäller också om det föreligger en avrådan från icke nödvändiga resor från Utrikesdepartementet (eller motsvarande myndighet i det land där du är bosatt) för det bokade resmålet, eller om ankomst inte är möjlig på grund av att destinationslandet stängt sina gränser.
I detta fall kan du avboka kostnadsfritt från och med 10 dagar före resans startdatum.

Vi initierar återbetalningen av resepriset inom 14 dagar från avbokningens genomförande. Redan under säsongen 2019/2020 ersatte vi kunders tillgodohavanden till 100 % i de fall där resan tvingades ställas in på grund av coronaviruset. Kunders tillgodohavanden är dessutom skyddade genom insolvensförsäkring

Senaste nytt kring skidresor och skidåkning 2020/2021

Intervju med SnowTrex VD Thomas Bartel (på engelska): Skidåkning i coronatider - skidsemester möjligt!

Österrike vill hålla skidområden öppna. Österrikes förbundskansler Sebastian Kurz menar att "vinterturism och skidåkning kommer att vara möjligt".

Stolliftar utgör ingen fara: detta enligt Alexander Kekulé, professor i virologi (i den tyskspråkiga podcasten "MDR aktuell", Kekulés Corona-Kompass (2020-05-23): "ingen anledning att stänga stolliftar".

Skidåkning är inte nödvändigtvis någon corona-risksport. Vid ett evenemang arrangerat av initiativet "Dein Winter. Dein Sport" menar professorn Doktor Ralf Roth, vid Deutsche Sporthochschule Köln (Kölns idrottshögskola), att skidåkning är en god möjlighet att ägna sig åt idrott, förutsatt att man tar eget ansvar.

För ökad säkerhet för gäster och hotellägare i Österrike erbjuds fr.o.m. den 1 september anställda på boenden, campingplatser, hostel och i restaurangbranschen regelbundna tester inom ramen för "Sichere Gastfreundschaft" (hemsida endast tillgänglig på tyska).

Glaciärskidområden är i drift: sommarskidområdena i Kitzsteinhorn, Hintertuxer Gletscher, Kaunertaler Gletscher, Mölltaler Gletscher, Dachstein Gletscher och Stilfser Joch har slagit upp portarna igen. Detta efter beslut från respektive ansvarig myndighet.

Aktuella reserekommendationer och inreseregler

Utrikesdepartementets hemsida "UD avråder" finns aktuella råd för utrikesresor. Råd för resor (inklusive inrikesresor) finns på Folkhälsomyndighetens hemsida (antal fall av covid-19 i Sverige på regionnivå den senaste veckan).På denna länk finns aktuella inreseregler för alla våra resmål.

Viktiga och användbara externa länkar med mer information om corona för våra resmål