Nyhetsbrev

Skaffa fördelar genom att registrera dig för nyhetsbrevet!

Ytterligare reseinformation

Aktuell reseinformation för coronavirus

Information för våra gäster med ankomstdatum i mars och april 2020


Vi ber om förståelse för att, på grund av den höga arbetsbelastningen och det fortlöpande ändrade läget, informationen nedan inte alltid kommer att kunna vara helt uppdaterad. Vi försäkrar våra kunder om att vi behandlar alla bokningar och e-postmeddelanden efter hur akut ärendet är (nära förestående ankomstdatum), och att vi informerar alla kunder som påverkas om resa inte skulle vara möjlig.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Senaste uppdatering: 2020-03-15, kl 13

TravelTrex GmbH följer uppmärksamt utvecklingen kring coronaviruset. Vi står också löpande i kontakt med våra tjänsteleverantörer, med kunder på plats och med olika myndigheter. Generellt sett gäller att spridningen av coronaviruset täcker hela EU, och det är därmed svårt att göra en generell bedömning om en semesterresa inom EU innebär en högre risk. I alla EU-länder finns en risk att smittas av coronaviruset, och myndigheterna hänvisar i första hand till åtgärder för att undvika spridningen av coronaviruset. Beroende på resmål bör till exempel större folksamlingar och kroppskontakt undvikas (handskakning etc.) och man bör vara extra noggrann med hygien.

Det föreligger ännu ingen resevarning från tyska utrikesdepartementet (Auswärtiges Amt) till ett SnowTrex-resmål. Däremot har nästan alla länder och regioner beslutat sig för att ställa in skidsäsongen i förtid för att stoppa spridningen av coronapandemin .

För utvecklingen i övriga regioner gäller det att avvakta. Vi ber därför om förståelse för att vi inte kan gå händelser i förväg. Utan en officiell resevarning, isolering av en region eller stängning av hotell på grund av coronaviruset, som utgör extraordinära omständigheter och därmed möjliggör en kostnadsfri avbokning, kan vi endast erbjuda en avbokning enligt de i reseavtalet ingångna villkoren (se Allmänna affärsvillkor, paragraf 4). Hotellet väntar på våra gäster och vi måste bekosta hotellrummen även om våra gäster inte genomför sin resa.

Aktuell information från Utrikesdepartementet hittar du på denna sida:
https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/

Aktuella resevarningar från tyska utrikesdepartmentet:https://www.auswaertiges-amt.de/de/ReiseUndSicherheit/10.2.8Reisewarnungen

Om du redan nu vill avboka eller omboka din resa mot avgift, vänligen skicka ett mail till avbestallning-se@snowtrex.com. Vi ber på förhand om förståelse för att, på grund av hög arbetsbelastning, så kan svar komma att dröja längre än vanligt. Av samma anledning ber vi om att, i den mån det är möjligt, i första hand sköta kontakt via mail. Du är självklart välkommen att ringa oss om du behöver det.

Österrike:

Tyrolen / Salzburger Land / Vorarlberg / Osttirol / Kärnten
I Tyrolen, i Salzburger Land, i Vorarlberg samt i Osttirol har skidsäsongen stängts i förtid. Alla alla skidområden avslutar sin verksamhet efter den 2020-03-15. Dessutom stänger alla boenden efter den 2020-03-16, efter myndighetsbeslut. Därmed kan våra resor i dessa regioner från och med 2020-03-16 och för resten av säsongen ej genomföras. Vi kommer inom kort att informera alla kunder som påverkas om detta, och erbjuda en kostnadsfri avbokning eller ombokning (nytt pris gäller för den nya resan).

Steiermark / Oberösterreich
Alla skidområden i Steiermark och Oberösterreich stänger fr.o.m. den 2020-03-16. Vid nuvarande tidpunkt är det ännu oklart om också alla boenden kommer att stänga. Om detta är fallet så kommer vi att informera alla kunder som påverkas av detta.

Frankrike
Troligtvis kommer alla skidområden i Frankrike att stänga fr.o.m. 2020-03-15. Vid nuvarande tidpunkt är det ännu oklart om också alla boenden kommer att stänga. Om detta är fallet så kommer vi att informera alla kunder som påverkas av detta.

Italien
Italienska myndigheter har gjort hela Italien till en isolerad zon till och med 2020-04-03. Därmed kan våra resor till Italien till och med 2020-04-03 ej genomföras, eftersom inresa inte är möjlig. Alla kunder som påverkas av detta kommer inom kort att informeras om detta och erbjudas en kostnadsfri avbokning eller ombokning (nytt resepris gäller för den nya bokningen). För resor till Italien från och med 2020-04-04 är kostnadsfri avbokning eller ombokning vid nuvarande tidpunkt inte möjlig. Vi ber om förståelse och övervakar löpande noggrant situationen. Skulle läget förändras så informerar vi våra kunder så fort som möjligt.

Schweiz
Alla skidområden i Schweiz stänger fr.o.m. den 2020-03-15. Vid nuvarande tidpunkt är det ännu oklart om också alla boenden kommer att stänga. Om detta är fallet så kommer vi att informera alla kunder som påverkas av detta.

Tjeckien
Tjeckien har utlyst nödläge och kommer att stoppa inresa för några av våra kunder. Vi kommer att informera alla kunder som påverkas av detta och erbjuda dessa en kostnadsfri avbokning eller ombokning (nytt resepris gäller för den nya bokningen).

Slovakien
Slovakien har utlyst nödläge och kommer att stoppa inresa för några av våra kunder. Vi kommer att informera alla kunder som påverkas av detta och erbjuda dessa en kostnadsfri avbokning eller ombokning (nytt resepris gäller för den nya bokningen).

Polen
Polen har stängt sina gränser i tio dagar. Detta betyder att inresa från utländska medborgare inte är möjligt t.o.m. 2020-03-24. Vi kommer inom kort att informera alla kunder som påverkas av detta, och som inte redan har avbokat sin resa, och erbjuda en kostnadsfri avbokning eller ombokning (nytt resepris gäller för den nya bokningen). För resor till Polen fr.o.m. 2020-03-25 är kostnadsfri avbokning eller ombokning ej möjlig vid nuvarande tidpunkt. Vi ber om förståelse och övervakar löpande noggrant situationen. Skulle läget förändras så informerar vi våra kunder så fort som möjligt.

Andorra
I Andorra förklarades skidsäsongen avslutad fr.o.m. 2020-03-14. Vid nuvarande tidpunkt är det ännu oklart om också alla boenden kommer att stänga. Om detta är fallet så kommer vi att informera alla kunder som påverkas av detta.

Tyskland
Oberstdorf / Kleinwalsertal
Skidområdet Oberstdorf / Kleinwalsertal avslutar skidäsongen i alla områden fr.o.m. 2020-03-16. Vid nuvarande tidpunkt är det ännu oklart om också alla boenden kommer att stänga. Om detta är fallet så kommer vi att informera alla kunder som påverkas av detta.

Zugspitze
Zugspitzbahn stänger sin verksamhet tills vidare fr.o.m. måndag 2020-03-16. Vid nuvarande tidpunkt är det ännu oklart om också alla boenden kommer att stänga. Om detta är fallet så kommer vi att informera alla kunder som påverkas av detta.

Allgäu
Liftarna i Oberallgäu stänger alla skidanläggningar fr.o.m. måndag 2020-03-16. Vid nuvarande tidpunkt är det ännu oklart om också alla boenden kommer att stänga. Om detta är fallet så kommer vi att informera alla kunder som påverkas av detta.

Sauerland
Liftarna i Winterberg stänger alla skidanläggningar fr.o.m. måndag 2020-03-16. Vid nuvarande tidpunkt är det ännu oklart om också alla boenden kommer att stänga. Om detta är fallet så kommer vi att informera alla kunder som påverkas av detta.