Nyhetsbrev

Skaffa fördelar genom att registrera dig för nyhetsbrevet!

Ytterligare reseinformation

Coronavirus: aktuellt och utblick

Vintern 2020/2021 och vår corona-pengarna-tillbaka-garanti!

(Senast uppdaterad: 2021-03-29)

Är skidåkning möjligt säsongen 2020/2021?

Coronapandemin och de åtgärder den medför utvecklar sig mycket dynamiskt och reglerna i de olika alpländerna ser mycket olika ut. Innevarande säsong, alltså fram till 2021-05-31, kan dessvärre endast resor till Schweiz bokas och genomföras. Skulle stängningar utökas även där, eller om du redan bokat en resa till en annan destination (Österrike, Frankrike o.s.v.) för säsongen 2020/2021 så kan du självklart dra nytta av vår corona-pengarna-tillbaka-garanti.

Vår corona-pengarna-tillbaka-garanti

Du kan göra en kostnadsfri avbokning om, för de resedatum Du bokat, Ditt boende eller alla skidområden i det liftkort Du bokat skulle vara stängt på grund av coronapandemin. Detta gäller också om det föreligger en avrådan från icke nödvändiga resor från Utrikesdepartementet (eller motsvarande myndighet i det land där du är bosatt) för det bokade resmålet, eller om ankomst inte är möjlig på grund av att destinationslandet stängt sina gränser.
I detta fall kan du per e-mail avboka kostnadsfritt från och med 10 dagar före resans startdatum. Avbokningen måste genomföras senast två dagar innan ankomstdatum.

För att möjliggöra en effektiv handläggning, sorterat kronologiskt efter ankomstdatum, ber vi dig att ta kontakt först 10 dagar innan ankomstdatum, om du skulle vilja avboka. Vi ber vänligen om förståelse för att vi, på grund av den höga arbetsbelastningen, inte kan garantera ett tidigare svar. Vi kommer att bearbeta alla inkomna mail kronologiskt, baserat på resans ankomstdatum.

Vi initierar sedan återbetalningen av resepriset inom 14 dagar från avbokningens genomförande. Redan under säsongen 2019/2020 ersatte vi kunders tillgodohavanden till 100 % i de fall där resan tvingades ställas in på grund av coronaviruset. Kunders tillgodohavanden är dessutom skyddade genom insolvensförsäkring

Aktuella reserekommendationer och inreseregler

Utrikesdepartementets hemsida "UD avråder" finns aktuella råd för utrikesresor. Råd för resor (inklusive inrikesresor) finns på Folkhälsomyndighetens hemsida (antal fall av covid-19 i Sverige på regionnivå den senaste veckan).

Viktiga och användbara externa länkar med mer information om corona för våra resmål