Nyhetsbrev

Skaffa fördelar genom att registrera dig för nyhetsbrevet!

Ytterligare reseinformation

Coronavirus: aktuellt och utblick

Boka vintern 2020/2021 nu, och dra nytta av våra specialvillkor - kostnadsfri avbokning fram till 2020-09-30!


(Senast uppdaterad: 2020-08-10)

Kära skid- och snowboardälskare,
Många av er undrar säkert om skidåkning, trots corona, är möjligt under kommande vinter. Som Din expert för skidresor har vi löpande tät kontakt med turistbyråer, liftföretag och hotellägare i samtliga skidorter både i och utanför Europa. Alla inblandade parter arbetar för högtryck med att vidta åtgärder för att kunna erbjuda en avkopplande och säker skidsemesterupplevelse 2020/2021. Öppnandet av sommarskidområden, och öppnandet av stugor liftar, är ett tecken på att utvecklingen tagit stora steg i rätt riktning. Ny information om vintern hittar Du på denna sida, i vårt nyhetsbrev samt på vår Facebooksida. Dessutom har vi på denna sida samlat en rad värdefulla och användbara länkar med information om inreseregler samt vidtagna åtgärder och regler för våra destinationer. I skrivande stund är budskapet från alla klart: skidsemestern 2020/2021 kan genomföras!

Senaste nytt kring skidresor och skidåkning 2020/2021

Intervju med SnowTrex VD Thomas Bartel (på engelska): Skidåkning i coronatider - skidsemester möjligt!

Stolliftar utgör ingen fara: detta enligt Alexander Kekulé, professor i virologi (i den tyskspråkiga podcasten "MDR aktuell", Kekulés Corona-Kompass(2020-05-23): "ingen anledning att stänga stolliftar".

Skidåkning är inte nödvändigtvis någon corona-risksport. Vid ett evenemang arrangerat av initiativet "Dein Winter. Dein Sport" menar professorn Doktor Ralf Roth, vid Deutsche Sporthochschule Köln (Kölns idrottshögskola), att skidåkning är en god möjlighet att ägna sig åt idrott, förutsatt att man tar eget ansvar.

Glaciärskidområden är i drift igen: sommarskidområdena i Kitzsteinhorn, Hintertuxer Gletscher, Kaunertaler Gletscher, Mölltaler Gletscher, Dachstein Gletscher och Stilfser Joch har slagit upp portarna igen. Detta efter beslut från respektive ansvarig myndighet.

Aktuella inreseregler

På denna länk finns aktuella inreseregler för alla våra resmål!

Boka utan risk: kostnadsfri avbokning fram till 2020-09-30 och fler fördelaktiga villkor

I tider som dessa är det kanske extra viktigt att ha något positivt att se fram emot, t.ex. i form av Din nästa skidresa. Därför erbjuder vi nu möjligheten att, fram till 2020-09-30, kostnadsfritt avboka Din skidresa. Möjligheten finns för alla skidresor som bokas från och med nu. Självklart gäller möjligheten också för populära datum såsom jul, nyår, sportlov och påsk. Efter den 30/9 gäller naturligtvis våra vanliga generösa av- och ombokningsvillkor. Dessutom rättar vi oss också framgent efter gällande lagar, om en resa inte kan äga rum på grund av stängning på grund av coronaviruset. Föregående månader har vi ersatt kunders tillgodohavanden till 100 % i de fall där skidresan inte kunnat genomföras på grund av coronaviruset. Kundernas tillgodohavanden är skyddade genom insolvensförsäkring.

Håll dig ständigt uppdaterad med SnowTrex-nyhetsbrevet

Vill du få automatiska uppdateringar och senaste nytt om corona och skidresor? Prenumerera i så fall på vårt nyhetsbrev och håll dig uppdaterad.

Viktiga och användbara externa länkar med mer information om corona för våra resmål