Nyhetsbrev

Skaffa fördelar genom att registrera dig för nyhetsbrevet!

Ytterligare reseinformation

Coronavirus: aktuellt och utblick

(Senast uppdaterad: 2022-12-09)

Skidresor är möjliga utan begränsningar

 • Inresebegränsningar för Corona upphävda i alpländerna och andra vinterdestinationer
 • Munskydd i liftar och gondoler är inte längre obligatoriska, men rekommenderas.
 • Inga obligatoriska tester vid hotellvistelser eller innan du besöker restauranger och barer.
 • Isolering efter positivt covidtest är inte längre obligatoriskt i många reseländer, men rekommenderas.

 • Nedan hittar du länkar till de aktuella bestämmelserna för semesterländerna.

  Vår Corona-pengarna-tillbaka-garanti

  Du kan göra en kostnadsfri avbokning om, för de resedatum du bokat, ditt boende eller alla skidområden i det liftkort du bokat skulle vara stängt på grund av coronapandemin. Detta gäller också om ankomst inte är möjlig på grund av att destinationslandet stängt sina gränser.
  I detta fall kan du avboka din resa kostnadsfritt från och med 12 dagar innan resans startdatum. Denna möjlighet erbjuds inte om din bokning gjorts mindre än 12 dagar innan ankomst och om det angivna skälet till avbokning redan var känt vid tidpunkten för bokningen. Avbokningen måste genomföras senast kl 14, 7 dagar innan ankomstdatum.

  Vi initierar återbetalningen av resepriset inom 14 dagar från avbokningens genomförande. Redan under de två senaste säsongerna 2019/2020 och 2020/2021 ersatte vi kunders tillgodohavanden till 100 % i de fall där resan tvingades ställas in på grund av coronaviruset. Kunders tillgodohavanden är, vid paketresor, dessutom skyddade genom tyska resegarantifonden Deutscher Reiseversicherungsfonds (DRSF).

  För att möjliggöra en effektiv handläggning, sorterat kronologiskt efter ankomstdatum, ber vi dig att ta kontakt först 12 dagar innan ankomstdatum, om du skulle vilja avboka. Vi ber vänligen om förståelse för att vi, på grund av den höga arbetsbelastningen, inte kan garantera ett tidigare svar. Vi bearbetar alla inkomna mail kronologiskt, baserat på resans ankomstdatum.

  Aktuella reserekommendationer och inreseregler

  Utrikesdepartementets hemsida "UD avråder" finns aktuella råd för utrikesresor. Råd för resor (inklusive inrikesresor) finns på Folkhälsomyndighetens hemsida (antal fall av covid-19 i Sverige på regionnivå den senaste veckan).

  Viktiga och användbara externa länkar med mer information om corona för våra resmål