Kundomdömen

Lenzerheide

150 Antal omdömen:

98 % Rekommendationsnivå:

Ort 9,3
Skidområde 9,4
Information om skidområdet
Arosa-Lenzerheide
Högsta punkt: 2 865 m
Lägsta punkt: 1 229 m
Höjd skidort: 1 473 m
Liftar totalt: 50
Släpliftar: 24
Sittliftar: 18
Kabinbanor: 8
Pister totalt: 225 km
Pister:
110 km
Pister:
87 km
Pister:
28 km

Skidresor Lenzerheide – livligt och autentiskt!

Lenzerheide

Lenzerheide ligger på 1 473 meters höjd i en högdal i den schweiziska kantonen Graubünden, ca 20 km söder om kantonens huvudstad Chur. Inte långt från den idylliska sjön Heidsee och med utsikt mot Parpaner Rothorn finns här en traditionell bykärna, ett rikt kulturliv och modern infrastruktur. Semesterregionen Lenzerheide har dessutom kvalitetsmärkts med "Familien willkommen", och erbjuder ett mångsidigt utbud för föräldrar och barn. Mysiga arrangemang som t.ex. julmarknaden i "Zauberwald" med välgjorda ljusinstallationer hör till områdets höjdpunkter.

Här finns också många museer, borgar och kyrkor att upptäcka. I Hotel Kurhaus arrangeras konserter, kabaréföreställningar och olika kulturevenemang. Förbundet Arosa-Lenzerheide är dessutom hem åt ett av Schweiz mest moderna skidområden. För de som gillar wellness finns i Lenzerheide en hel palett av olika möjligheter för avkoppling, inte minst i form av hela Alpernas största hamam. Om vädret inte skulle vara optimalt kan man ägna dagen åt inomhusaktiviteter i Lenzerheides sportcentrum.

Schanfigger Tal

”Schanfigg” är en 20 km långsträckt dal och ligger i kantonen Graubünden. Här väntar ett speciellt möte mellan de olika språk och kulturer, som walserfolket tog med sig till det ursprungligt rätoromanskt talande området. Den mest kända orten i dalen är Arosa, som framför allt är känd som vintersport- och kurort. Under vintern erbjuder skid- och vinterparadiset, tack vare sammanslutningen med skidområdet Lenzerheide, totalt 225 pistkilometer, 50 liftar och 60 km vintervägar till alla bergstugor i omgivningen. Längdskidåkare har 86 spårkilometer att susa fram på. Regionen har inte isolerat sig från modernitet, men har samtidigt bevarat sin ursprungliga charm.

Resa Lenzerheide

  • Tåg: Chur (ca. 20 km)
  • Flyg: Friedrichshafen (ca. 145 km), Zürich (ca. 135 km)

Boenden i Lenzerheide

Karta Förstora

Sök…

: Skidresor Lenzerheide

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter