Kundomdömen

Mürren

14 Antal omdömen:

92 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,9
Skidområde 8,6
Information om skidområdet
Mürren-Schilthorn
Högsta punkt: 2 970 m
Lägsta punkt: 796 m
Höjd skidort: 1 650 m
Liftar totalt: 16
Släpliftar: 3
Sittliftar: 7
Kabinbanor: 6
Pister totalt: 51 km
Pister:
19 km
Pister:
23 km
Pister:
9 km
Opistade nedfarter: 3 km

Skidresor Mürren – Jungfrau-regionens utsiktsplats nummer 1!

Mürren

Bergsbyn Mürren ligger på 1 650 meters höjd på en platå ovanför Lauterbrunnendaleni Berner Oberland, och är därmed kantonen Berns högst belägna ständigt bebodda ort. Tack vare sitt läge erbjuder orten en fantastisk utsikt, inte minst mot den berömda bergskedjan med topparna Eiger, Mönch och Jungfrau. Att ta sig till denna topposition gör man endast med bergbanor: antingen från Lauterbrunnen, eller från grannorten Stechelberg med Shilthornbahn.

Mürren är en bilfri ort, och här kan du endast ta dig fram till fots. Men du behöver inte vara orolig: avstånden är korta. Denna valaisiska ort med sina klassiska bergsstugor har en unik bergsbycharm, och trots att orten är hem åt mindre än 500 bybor så finns ett livligt byliv med fester och sportarrangemang, t.ex. den berömda störtloppstävlingen Inferno.

Om man vill hålla sig aktiv även utanför skidbacken finns många fritidsaktiviteter vid Schilthorn. Exempelvis kan man träna på Mürrens alpina sportcentrum, åka skridskor på en utomhusskridskobana eller utforska terrängen längs kälkbackar och vintervandringsleder.

Regionen Jungfrau

Eiger, Mönch och Jungfrau är, inte minst tack vare berget Eigers berömda norra sida, något av ett landmärke för regionen Jungfrau. Regionen ligger i hjärtat av Berner Oberland och sträcker sig från Interlaken till Jungfrau-massivets bergstoppar. Ett imponerande bergspanorama och kristallklara sjöar lockar tusentals turister till de kända semesterorterna. Regionen är hemvist för ett par riktiga skatter, som till exempel ”Jungfrau-Aletsch-Bietschhorn” med Alpernas längsta isström (22 km), som står med på UNESCO:s världsarvslista. Nästan lika berömd är restaurangen "Piz Gloria" på Schilthorn (2 970 m.ö.h.), som syns i bakgrunden av James Bond-filmen "I hennes majestäts hemliga tjänst". Den så kallade ”Top of Europe” är Europas högst belägna tågstation, belägen på 3 454 meters höjd. Regionen Jungfrau är ett verkligt eldorado för skidåkare, snowboardare och vandringsälskare.

Resa Mürren

  • Tåg: Stechelberg (ca. 6 km), Lauterbrunnen (ca. 10 km)
  • Flyg: Bern (ca. 70 km), Zürich (ca. 150 km), Genève (ca. 195 km)

Boenden i Mürren

Karta Förstora

Sök…

: Skidresor Mürren

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter