Kundomdömen

Saas-Fee

38 Antal omdömen:

94 % Rekommendationsnivå:

Ort 9,2
Skidområde 9,4
Information om skidområdet
Saas-Fee
Högsta punkt: 3 573 m
Lägsta punkt: 1 800 m
Höjd skidort: 1 800 m
Liftar totalt: 25
Släpliftar: 14
Sittliftar: 2
Kabinbanor: 9
Pister totalt: 100 km
Pister:
20 km
Pister:
60 km
Pister:
20 km
Opistade nedfarter: 5 km

Skidresor Saas-Fee - Alpernas pärla!

Saas-Fee

Redan själva resan genom Saastal, med dess djupa raviner och branta sluttningar är imponerande. Vägen ringlar sig mitt bland de högsta bergen i Schweiz upp till orten på 1 800 meters höjd. Här måste du parkera bilen, eftersom Saas-Fee är en bilfri kommun. Med antingen den kostnadsfria lokalbussen, elbil eller, om du hellre vill, till fots, tar du dig utan problem in till orten. Den tidigare bondbyn i bergen vid foten av ”Dom” (4 545 meter) har utvecklats till en levande men ändå traditionell vintersportort med mycket atmosfär och ett brett utbud av shopping- och utgångsmöjligheter. Med byn som startpunkt har du direkta förbindelser till skidområdet med flera gondoler. På 3 000 meter börjar den mest kända banan i Saastal, linbanan Metro Alpin, som på ett par minuter tar dig upp på den ca 3 500 meter höga Mittelallalin, en granntopp till Allalinhorn. Där väntar världens högst belägna roterande restaurang med en fantastisk utsikt över bergpanoramat. Vid god sikt kan även ljusen från Milano ses. En våning ner befinner sig dessutom ingången till den 5 000 m³ stora ispaviljongen, som med en ständig temperatur på -1°C ger fascinerande inblickar i den tusenåriga Feeglaciären. Efter skidåkningen står alla möjligheter öppna i Saas-Fee: friluftsbarer med liggstolar vid foten av pisten och gemytliga och traditionella restauranger i ortens centrum samt ett livligt nattliv och aktiviteter av olika slag ställer dig i valet och kvalet. Bland annat kan du njuta av Sunrise Skiing. Njut av fantastisk tystnad, tomma pister och en riklig frukost i fantastisk panorama.

Saastal

Saastals panoramautsikter är helt enkelt överväldigande, med en inramning av 18 "fyratusenmetare"! Liftarna tar dig upp på 3 573 meters höjd och öppnar upp för ett pistpanorama med 146 pistkilometer med nedfarter i alla svårighetsgrader. Kända "Metro Alpin", den högsta underjordiska tågbergbanan i världen, tar dig under glaciären till Mittelallalin, där en enastående bergkuliss väntar. Skidområdet är också ytterst intressant för internationella gäster, eftersom t.ex. FIS Snowboard World Cup i freestyle, spektakulära Glacier Bike Downhill Rennen och Allalin-Rennen arrangeras här. Det sistnämnnda arrangeras i slutet av säsongen och har den längsta tävlingsbacken i världen, från 3 753 meter ned till orten på 1 800 meter!

De fyra vackra ortsdelarna vid foten av pisterna är perfekt förbundna med varandra genom bussar, vilket gör att skiddagarna blir omväxlingsrika. Här finns familjevänliga och jordnära byar med gemytliga hus i wallisisk chaletstil men också områden med livlig after ski. Här finner du omväxling!

Resa Saas-Fee

  • Tåg: Visp (ca. 30 km)
  • Flyg: Sion (75 km), Bern (ca. 120 km), Milano-Malpensa (ca. 165 km), Genève (ca. 225 km)

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter