Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd: Exakt som angivet
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum : alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen
Kundomdömen

Saas-Fee

38 Antal omdömen:

75 % Rekommendationsnivå:

Ort 7,5
Skidområde 7,0
Information om skidområdet
Saas-Fee
Högsta punkt: 3 573 m
Lägsta punkt: 1 800 m
Höjd skidort: 1 800 m
Liftar totalt: 26
Släpliftar: 15
Sittliftar: 2
Kabinbanor: 9
Pister totalt: 100 km
Pister:
20 km
Pister:
60 km
Pister:
20 km
Opistade nedfarter: 5 km

Skidresor Saas-Fee - Alpernas pärla!

Saas-Fee

Redan själva resan genom Saastal, med dess djupa raviner och branta sluttningar är imponerande. Vägen ringlar sig mitt bland de högsta bergen i Schweiz upp till orten på 1 800 meters höjd. Här måste du parkera bilen, eftersom Saas-Fee är en bilfri kommun. Med antingen den kostnadsfria lokalbussen, elbil eller, om du hellre vill, till fots, tar du dig utan problem in till orten. Den tidigare bondbyn i bergen vid foten av ”Dom” (4 545 meter) har utvecklats till en levande men ändå traditionell vintersportort med mycket atmosfär och ett brett utbud av shopping- och utgångsmöjligheter. Med byn som startpunkt har du direkta förbindelser till skidområdet med flera gondoler. På 3 000 meter börjar den mest kända banan i Saastal, linbanan Metro Alpin, som på ett par minuter tar dig upp på den ca 3 500 meter höga Mittelallalin, en granntopp till Allalinhorn. Där väntar världens högst belägna roterande restaurang med en fantastisk utsikt över bergpanoramat. Vid god sikt kan även ljusen från Milano ses. En våning ner befinner sig dessutom ingången till den 5 000 m³ stora ispaviljongen, som med en ständig temperatur på -1°C ger fascinerande inblickar i den tusenåriga Feeglaciären. Efter skidåkningen står alla möjligheter öppna i Saas-Fee: friluftsbarer med liggstolar vid foten av pisten och gemytliga och traditionella restauranger i ortens centrum samt ett livligt nattliv och aktiviteter av olika slag ställer dig i valet och kvalet.

Saastal

Saastals panoramautsikter är helt enkelt överväldigande, med en inramning av 18 "fyratusenmetare"! Liftarna tar dig upp på 3 573 meters höjd och öppnar upp för ett pistpanorama med 147 pistkilometer med nedfarter i alla svårighetsgrader. Kända "Metro Alpin", den högsta underjordiska tågbergbanan i världen, tar dig under glaciären till Mittelallalin, där en enastående bergkuliss väntar. Skidområdet är också ytterst intressant för internationella gäster, eftersom t.ex. FIS Snowboard World Cup i freestyle, spektakulära Glacier Bike Downhill Rennen och Allalin-Rennen arrangeras här. Det sistnämnnda arrangeras i slutet av säsongen och har den längsta tävlingsbacken i världen, från 3 753 meter ned till orten på 1 800 meter!

De fyra vackra ortsdelarna vid foten av pisterna är perfekt förbundna med varandra genom bussar, vilket gör att skiddagarna blir omväxlingsrika. Här finns familjevänliga och jordnära byar med gemytliga hus i wallisisk chaletstil men också områden med livlig after ski. Här finner du omväxling!

Resa Saas-Fee

  • Tåg: Visp (ca. 30 km)
  • Flyg: Sion (75 km), Bern (ca. 120 km), Milano-Malpensa (ca. 185 km), Genève (ca. 225 km)

Boenden i Saas-Fee

Karta Förstora

Sök…

: Skidresor Saas-Fee

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar